Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Tožba je vložena!

29. avgust 2007 ob 13:28 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je danes na ljubljansko okrožno sodišče preko odvetniške pisarne Zidar & Klemenčič vložil civilno tožbo proti bivšemu predsedniku vlade in zdaj poslancu SD Antonu Ropu. Janša s tožbo zahteva javni umik izjave in javno opravičilo Ropa prek izbranih medijev za njegove neresnične izjave o domnevnem dogovarjanju med Janšo in hrvaškim premierom Ivom Sanaderjem o incidentih v Piranskem zalivu leta 2004.

Tožeča stranka - Janša prek odvetniške pisarne še prosi sodišče za prednostno obravno, “ker izrečene trditve grobo posegajo v osebnostne pravice tožeče stranke, je izrednega pomena, da se o zadevi odloči čimhitreje in na ta način zmanjša škoda, ki nastaja dokler sporna izjava ni umaknjena.”

sander in janša
Premiera Sanader in Rop na nogometni tekmi v Domžalah Foto: Denis Sarkić/Vest

Tožba zoper Ropa:

tožba 1

tožba 2

tožba 3

tožba 4

tožba 5

tožba 6

tožba 7

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 50 x komentirano
  1. lucko pravi:

    Je Janezu v resnici ime Ivan ali je to napaka?

  2. mr_m pravi:

    Pohvale za celostno in objektivno poročanje.

  3. tim321 pravi:

    hmm….ocitno se janezu trese ritka… ne vem zakaj ni ropa tožil takoj po tri dnevnem roku, ki mu ga je postavil že pred meseci…. najbrž so ga pametnejši od njega opozorili, da vse skupaj izgleda malce sumljivo, pa je to storil s precejšnjo zamudo…
    mislim,da ga sedaj ni junaka, ki bi verjel,da Rop laže. slabo, slabo janez….

    poleg tega… kakšen predsednik vlade, ki je prijavljen v Grosuplju, živi pa v Ljubljani. mislim, da je že to zadosten dokaz njegovega lažnivega značaja…. katastrofa, da takšen pridanič vodi našo državo!

  4. tim321 pravi:

    ivan janša….. ha… še en dokaz izredno intimnega odnosa Sanadarja in Janezka…

  5. joze pravi:

    bi rekel, da se janezov čas tako ali tako izteka…. in so to še njegovi zadnji izdihljaji in upanje, da Rop ne bo dobil potrebnih prič…. upa, da jim je dovolj zagrozil in da imajo premalo jajc, da bi priznali,,,,
    ampak mu vse to ne pomaga… naj tožbo zgubi ali dobi…. haha… ostalo mu je še dobro leto… po tem pa konec njegove vladavine, janšalanda in konec njegove ljubezni… le glejte kako bo prelepa urška kmalu našla novega povodnega moža…..

  6. 1tastar pravi:

    Lucko in tim!

  7. 1tastar pravi:

    Še nisem končal!

    Uradno so Janezi pri krstu Ivani, to bi lahko vedel.

    Nisi še nikoli slišal, da bi kdo imel dve stanovanji? Prijavljen pa si lahko le v enem.

  8. joze pravi:

    kot pravnici se mi zdi res sramotno, da je odvetnica Nina Zidar Klemenčić, vteh sedmih straneh, zapisala tako množično število napak. res nizkotno in ponižujoče…

  9. tim321 pravi:

    tastar… očitno velik simpatizer janeza… premisli še enkrat kaj si napisal… haha… oš??

  10. BIBA pravi:

    Če je le še kaj pravice mora nekje še obstajati,da sta se pogovarjala.Vse niso mogli zbrisati,skriti,zakriti.Rabili so pa precej časa,da so pometli z dokazi in se šele zdaj napihujejo.
    Tone upam,da boš vrnil udarec v zadovoljstvo velikega števila slovencev.

  11. tim321 pravi:

    tastar, ti predlagam, da se vrneš v cerkev, tja, od koder si pritekel… in ga tam brani… čas se vam iztekaaaaa… vsem sdsovcem….

  12. jest pravi:

    ni Janezu nije više to što je bio … Ivane moj ….

  13. jest pravi:

    vsem novinarjem predlagam, da sedaj predsednika vlade nazivajo z g. Ivan Janša … kdo pa je to??

    a ni predsednik vlade Janez Janša …
    a se je kdo vprašal kaj je z veljavnostjo zakonov, ki jih je podpisal Janez Janša, ki je v bistvu Ivan Janša …

    nekj za Denisa, da mal povpraša …

  14. houdiiney pravi:

    Kaj ste se spet na SDS spravli, najboljši so.

  15. lucko pravi:

    Ja ampak mene dejansko zanima se ne zajebavam. Kaj je fora z Ivanom? Ali tozbe sploh ni vlozil JJ ampak nekdo z istim priimkom?

  16. lucko pravi:

    Je ze dobro sem nasel. Zanimivo… http://sl.wikipedia.org/wiki/Janez_Jan%C5%A1a

  17. O'fak pravi:

    To z imeni pa je res hec. Mislil sem, da ima uradno obe imeni in da pač uporablja eno. Zdaj pa me resnično zanima, kaj piše na njegovi osebni izkaznici.

    @1tastar: enačenje Ivan-Janez zaradi krsta je deplasirano; razen, če pri nas velja samo še kanonsko pravo.

  18. 007 pravi:

    Fantje, Mesija s Kaščakovga hriba je v prekršku, saj je prijavljen v Grosuplju, dejansko stanuje pa blizu Kotnikove v Ljubljani. Policaji, dajte ga na sodišče, če si ga seveda upate.. Če pa dobiva še povrnjene stroške za kilometrino pa še manjša ovadbica zaradi goljufije.

  19. popoli pravi:

    pa še šparali so s plačilom takse (ki se plača glede na vrednost spornega predmeta) ali pa ne cenijo vrednosti JJ-jevega dobrega imena. vrednost spornega predmeta (torej vrednost okrnjenega imena) so očitno ocenili na 10.000 EUR - glej tožbo, desno zgoraj.

  20. medek pravi:

    To je pa tako :) , ko da bi se odlistale breze.

  21. boro pravi:

    JJ se je 1000% moral prepričat da v SOVI ni dokazov in komaj takrat si je upal vložit tožbo. Še bo zanimivo. :D

  22. jest pravi:

    Janez - Ivan …

    trenutno je v veljavi pravilnik o uporabi osebnega imena - Ivan je eden, Janeza ni …

    če pogledamo malček širše: vsi dokumenti, ki slišijo, omenjajo Janeza Janšo (http://www.kpv.gov.si/si/zivljenjepis/) (tudi imenovanje za predsednika vlade, zakone ki jih je podpisal, …) so pravno nični
    poleg tega bi si lahko dotični Janez Janša prislužil kazensko ovadbo zaradi neuporabe svojega imena na uradnih dokumentih t.j. po pravilniku je zagroženo - ne boste verjel 200 EUR …

  23. jest pravi:

    http://www.kpv.gov.si/si/zivljenjepis/

    splača se ga prebrati ….
    začne se nekako takole:
    Janez Janša se je rodil 17.9.1958 v Ljubljani. …

    Torej se je rodil Janez Janša in ne Ivan Janša … kdo koga vleče za nos … ?????

  24. Rob pravi:

    No,pa je nastala prva (potencialna) aferica,ker kar je napisal @jest je precej zanimivo,prav tako pa zaradi prebivališča. Hehehe,zna biti še zanimivo,zdej ste novinarji vesti na vrsti,torej Denis,Jani?

  25. 1tastar pravi:

    Res je, rajši imam Janšo kot Ropa. Pa nisem iz cerkve pritekel, ker vse vere sovražim. Zakaj bi pa moral sovražiti RKC, ki je zame samo ena od kapitalskih družb, ne razumem. Potem bi moral sovražiti tudi POP TV, pa TV3, BBC itd, ki se prav tako bavijo s propagando kot RKC.

    Janša ima sigurno osebno izkaznico na Ivan Janša, ker tako glasi njegov rojstni list. Na sodišču ne bi mogerl nastopati pod vzdevkom.

    Če pa je zato njegovo imenovanje za predsednika vlade vprašjivo, pa postavite uradni zahtevek na mandatno-imunitetno komisijo Državnega zbora.

    Ha ha, potem pa ne bomo imeli vlade. Pa še EU ne bo imela vodstva! Rop naj plača en dober piknik, čeprav zato še ne bo postal predsednik vlade. Pa kaj je njemu ceha za piknik! Saj bo tudi Janši plačal 10.000€

  26. Robert pravi:

    Ivan se je po dolgem in globokem premišljevanju (zzzzzzzzzzzzzzzzzzz) odločil. da bo njegov psevdomin Janez. Bistro, ni kaj.

  27. Robert pravi:

    psevdonim

  28. Robert pravi:

    Mogoče gre pa za skupno tožbo Sanaderja - Ivan in Janeza - Janša?

  29. morjefil pravi:

    janša vloži tožbo proti ropu in vi komentirate eno besedo v besedilu s sedmimi stranmi precej drobnega tiska. Obnašate se podobno kot janševa vlada, ki o nepomembnih zadevah že cel mandat dela razprave in spreminja nepomembne zakone, da prikrije svojo bednost.
    Si je kdo sploh prebral celo tožbo?
    Mimogrede pa lahko, če ima kdo od vas čas povpraša nekaj osebkov z imenom janez, jani, janko, ivan ali vanč kaj jim piše v osebni izkaznici. Ta imena so namreč enaka.

  30. tim321 pravi:

    tastar ti si bolnik….. in vsi ostali, k ste za janšo ste…žal… prizadti.. ker kdor voli njga je.. 1.plačan, 2.zabit. edini dve opciji…..

  31. Rob pravi:

    @tim321,si mogoče pozabil,kakšen debil je bil šele Rop,ko je bil na oblasti?(no,sem rekel tako,kot da je dandanes kaj drugačen)

  32. samo pravi:

    Rob! zakaj pa je bil debil? ker si ti desničar? a zato k ti je jansa dal ¸1000eur da zdj tuki pises bedarije?
    ni treba bit nc nesramn. sam dejstvo pa je da sta se jansa in sanader dogovarjala za konflikte v PZ
    in da je jansa en navaden laznivec, ker kljub temu da je ze velikko ZAENKRAT tihih pric proti njemu
    tozi Ropa in s se s tem dela kao nedolznega… vsi vemo da je to res. ker ce ne bi bilo bi se najdl ze velik dokazov da je to navadna laz.
    pa ni…. ze nemska obvescevalna je potrdilla da majo arhivirane te pogovore med janso in sanaderjem,
    samo jih ne dajo sloveniji ker morjo bit v arhivu SOVE. ce jih ni tm jih je verjetno pobrisala sedanja vlada.
    vsi pa vemo zakaj bi vlada to pobrisala. tko da nehi s takimi primitivnimi izjavami in pocak na rezultate te tozbe, ki jih verjetno ne bo , ker bo janez tozbo umaknil ker bodo posledice zanj usodne,…..

  33. Rob pravi:

    Čisto tako,NISEM desničar,a desničar bi bil po tvoji logiki zato,ker kritiziram nekoga,ki je iz t.i. “levice”?(preber si kakšen drug komentar od mene in potem povej kam spadam) Da pa se vrnem do izjave o Ropu,je pa taka zato,ker:
    1.)Je pretirano aroganten(kar spomnite se ga,ko je bil predsednik vlade=>posnetek,ko je pametoval Jankoviču,telefonska zmerjanja itd.)
    2.)Je eden od glavnih kreatorjev uničenja LDS
    3.)Čeprav vem,da bi Janša tudi svojo mamo prodal za oblast,težko verjamem tem izjavam o dogovarjanju o incidentih,ker bi Rop to zagotovo izrabil! pred volitvami. Ampak res zagotovo!
    4.)O neumnostih pri privatizaciji(ja,naredil je stvari ki so bile precej bolj neumne od prodaje Mercatorja)
    5.)O izrabi svoje moči za vsakdanje zadeve(uredil je na Dars-u tako,da do doma nima cestninske postaje, oz. imajo njegovi sokrajani prost dovoz na avtocesto itd.)
    6.Ta izjava(o dogovarjanju o incidentih),da ni želel škoditi ugledu Slovenije takrat je naravnost neumna, a zdej pa ta izjava dela dobro?
    7.)Ne premisli preden odpre usta
    8.)Ko so mu VSI svetovali,naj si vzame nekaj let “frej” od politike,seveda ni nobenega poslušal in od takrat naprej ga lahko opišem samo kot “kamikazo”,saj mu je glavni motiv maščevanje Janši,ne glede na žrtve(če kdo lahko zniža rating SD-ju je to Rop)
    9.)Pa v končni fazi,poglej ga v obraz in oči,pa potem reci,da je to obraz poštene osebe in da oči sevajo resnico, Cmon

  34. Drago pravi:

    Rob: človek, pa saj ne moreš sposobnost človeka ocenjevat po obrazu, očeh in podobnih oslar!!jah. Ko si že tako navalil, napiši, kdo je naredil največ za vstop v EU, Nato, v Evro ipd.

  35. mr_m pravi:

    Tale Vest.si očitno s svojim pisanjem privablja skrajne levičarje, ki ne dopuščajo kritike levih in vse kar znajo izustiti je v stilu “janša je zloben”. Na Vest.si bi se morali zamisliti kakšno ciljno publiko privabljajo.

  36. Denis Sarkić pravi:

    @ mr_m

    meni se pa zdi, da našo stran redno spremljajo ta desni prav v takem številu kot ta levi in zgornji ter spodnji, vendar ta desni malo manj komentirajo, ker se nočejo nekako preveč razpisovati…

  37. Denis Sarkić pravi:

    In tudi ne spomnim se, da bi nekdo od nas na Vesti kdaj izjavil, da je katerikoli Janša “zloben”. Ljudje pa imajo prosto izbiro, da povedo svoje mnenje, čeprav sam mislim, da bi za resne kritike morali nastopati s pravim imenom in priimkom, da bi bile tudi njihove kritike bolj verodostojne. Me prav zanima, če si upate?

  38. medek pravi:

    Jaz sem Medek Medvedek.

  39. Denis Sarkić pravi:

    Maš rada med?

  40. Carlos Contreras pravi:

    Koga briga, kako je bil krščen. Važno je, pod kakšnim imenom so ga sprejeli v partijo. To so bila leta, ki so formirala grosupeljskega Bonaparteja.

  41. 007 pravi:

    Carlos, gre zgolj za Mesijo s Kaščakovga hriba.

  42. jest pravi:

    @morjefil: Ivan toži za duševne bolečine, ki jih je utrpel Janez … predvsem zanimivo …
    @1tastar: zanimiva ideja tale z mandatno komisijo … bi bilo zanimivo preveriti ;o))

  43. jest pravi:

    @morjefil: glede uporabe osebnega imena - skoraj vsak uporablja kakšno okrajšavo svojega imena, pa večini ne pride na pamet, da bi svojo okrajšavo uporabljala na uradnih dokumentih kot so tožbe, prijave, …

  44. tim321 pravi:

    ROOOOOOOOOOOOOOOOBBBBBB!!!

    TOREJ…. ZAČNIMO LEPO POČASI… KO SEM PREBRAL TELE TVOJE TOČKE, MI JE BILO V TRENUTKU JASNO, DA NIMAŠ POJMA….

    ŽALOSTNO JE SAMO, DA TAKŠNI PRIMTIVCI KOT SI TI VOLIJO IN NAM IZVOLIJO TAKO NEIZOBRAŽENO, NESTROKOVNO IN SPLETKARSKO VLADO KOT JE JANŠEVA.

    PREDLAGAM TI, DA SE SEDAJ (RAVNO PRIMEREN TRENUTEK JE- ČEZ PAR DNI SE ZAČNE PRVI ŠOLSKI DAN), VPIŠEŠ V PRVI RAZRED POMOŽNE OSNOVNE ŠOLE.

  45. Rob pravi:

    Ja potem pa prav,če tako praviš volim primitivce,edini problem je v tem,da sem na prejšnjih volitvah volil SD!(tokrat po vsej verjetnosti zopet). Vsezkozi se gre pa zato,ker se Rop(odkar je izgubil volitve) obnaša destruktivno,namesto konstruktivno(ker ne more preboleti poraza) in bi bil že čas,da gre v politično penzijo. In obtožbe,ki letijo name, n@1tastar itd. so neupravičene,a zato ker sem levo nagnjen zdej ne smem razmišljat oz. bit kritičen al kaj? Pa ko že praviš,da naj grem v 1 razred OŠ,ti bom dal en nasvet,ki sem se ga naučil v mali šoli o internetni pismenosti in pravi takole: NE uporabljaj samo velike črke,ker je to NEVLJUDNO,sicer te črke pomenijo tudi to,da se nekdo “dere”,ampak nihče se ne dere vsezkozi,kajne?

  46. Rob pravi:

    Pri prejšnjem komentarju sem hotel reči,da tudi obtožbe,ki letijo na @1tastar niso upravičene itd.
    Pa vsem,ki vam je levica toliko sveta,da ne razmišljate o slabih akterjih na njej,se zavedajte,da je Rop na prejšnjih volitvah PODARIL zmago Janši,ker je take neumnosti počel,da je odvrnil marsikoga od tega,da bi volil LDS,torej tim321,ne bodi jezen na Janšo,bodi jezen na Ropa!

  47. Drago pravi:

    Rob: pojma nimaš! Tudi meni Rop ni simpatičen, vendar ga jaz ne ocenjujem po njegovih očeh, temveč po tem,. kaj je naredil (EU,Nato, evro)
    Če si se v mali šoli učil internetne pismenosti, potem si še mlad in … verjetno neveden. Ima kar prav Tim321. V tvojih 9 točkah je vsaj 5 bedarij

  48. medek pravi:

    Retorično vprašanje

  49. Rob pravi:

    Jah,prav potem pa nimam prav,potem se pa zahvaljujem G.Antonu Ropu,za Evro,EU,Nato itd. in JANEZU DRNOVŠKU za pokojninsko reformo,ALI je pa bilo ravno obratno????

    Pa lepo vas prosim,ko je Drnovšek POSTAL predsednik,je bilo vse naštimano in samo do konca je bilo treba pripeljat in bi potem še enkrat zmagali na volitvah,ampak ali se je to zgodilo? NE,Rop je vse zaj…. in smo dobili še večje kekce na oblast. Ampak važno je to,da sem jest otrok,neizobražen,desničar,zabit itd. ,do tega dognanja ste pa seveda prišli na podlagi izjave,da je Ropov obraz odraz nepoštenosti,kar izžarevajo tudi njegove oči.Pa mi demantirajte kakšno od drugih točk.

    Pa še za konec,očitno res nisem levičar zaradi kritičnosti do “svojih”,ker očitno so v naši dragi državi še vedno levičarji tisti,ki se z vsem levim strinjajo in nasprotujejo vsemu desnemu.

  50. Kritik pravi:

    Tožba pade že takoj, ker sta se za incidente dogovarja Janez Janša in Ivo Sanader, ne pa Ivan Janša in Ivo Sanader. Janez Janša proti Ropu sploh ni vložil tožbe. Ivan Janša ne more vložiti tožbe v imenu Janeza Janše.

Komentiraj