Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mićov kriterij V.

29. avgust 2007 ob 10:04 | Maja Čakarić |

Mićo Mrkaić je v nedavni kolumni v Financah predlagal nekaj vprašanj za predsedniške kandidate, ki naj bi opredeljevala njihovo libertarnost. Ob tem je zapisal, da bi bilo dobro, če bi jih novinarji zastavili čim več. Na Vesti smo kandidatom in kandidatkam zastavili vsa.

Peto vprašanje se glasi: “Ali podpirate legalizacijo prostitucije.”

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. marjeto pravi:

    beranic bi reku JA, ampak ne ve zakaj. kokr, da je moderno bit ZA gandjo in kurbenhause - elena ve, da je lastnik ledvice drzava je pa proti kurbariji - hecno !

  2. sax pravi:

    dolgočasna vprašanja

  3. martin pravi:

    kam bomo prišli če so še “liberalci” konzervativni

  4. protestant pravi:

    ” martin pravi: 29. avgust, 2007 ob 12:37 kam bomo prišli če so še “liberalci” konzervativni”

    Zadel si bistvo! Naši liberalci so velikokrat konzervativnejši od marsikatere tuje konzervativne stranke.
    Smo pač kmečka deželica…

  5. METAL!!! pravi:

    Nočem imeti predsednika, ki zavija po štajersko(Beranič)!!!

  6. Bojan pravi:

    A boste v tej seriji pokazali tudi, kako kandidati resujejo srednjesolske matematicne naloge, kar je tudi med Mrkaicevimi predlogi ?

  7. Mojcej pravi:

    Monika za predsednico!

  8. Tomaž Štih pravi:

    Iz odgovora bi sklepal, da Turk ne razume razlike med dekriminalizacijo in legalizacijo. Sedanje stanje, ko imamo prvo brez drugega lahko pripelje do določenih negativnih pojavov (ko nekaj ni kaznivo, vendar nima ustrezne minimalne zakonske podlage).

  9. Robert L. Tuva pravi:

    @Bojan: mislimo še nekaj pripraviti (torej ne še v tej seriji [okoli 15-ih vprašanj]) … Samo je po mojem težko dati reševati te srednješolske teste. Kaj bi ti vprašal; se ti zdi vprašanje tipa “koliko je sinus 90 stopinj” dobro?

  10. Rob pravi:

    To z srednješolskimi domačimi nalogami je res zanimiv,ampak neumen predlog od Mrkaića,ker bi dejansko bistvo zameglili in (zopet) ustregli Mrkaiću,da bi potem žalil vsepoprek,ker niso izpolnili njegovih standardov.

  11. Bojan pravi:

    @Tuva: Navedeno vprasanje se mi ne zdi dobro, se strinjam. Se mi pa zdi dobro (v smislu, da ne zahteva nekih hudih matematicnih vescin, ampak samo kmecko pamet) vprasanje, ki ga je predlagal Mrkaic: rdeca pipa napolni sod v 3 urah, modra isti sod v 6 urah, v koliko urah ga napolnita obe hkrati.

  12. METAL!!! pravi:

    HEH! Mogoče bi morali v oddaji Hribar spet uvesti rubriko “Junaki petega razreda” in v njo povabiti predsedniške kandidate!

  13. Korto pravi:

    Štern je car. Namesto filozofiranja se pri vsakem vprašanju opredeli brez dlake na jeziku.

  14. zgodovinar pravi:

    Superbogati od prostitucije

    Bili so papeži in škofje, ki so obogateli
    od prostitucije in za to imeli lastne bordele.

    - Da bi financiral vojno proti Turkom, je papež Sikstij IV. (1471-1484) v Rimu zgradil eleganten bordel za oba spola. Njegove kurtizane naj bi mu vsak teden plačale »julija« iz zlata, kar je letno zneslo 26.000 dukatov prihodka. 19) str. 172

    - Za časa papeža Klemena VI. (1342-1352) so bile prostitutke tako številčne, da jih je papež Klemen obdavčil. Zgodovinar Joseph Mc Cabe je celo izbrskal listino, iz katere je razvidno, da so papeževi uradniki »kupili lep, nov, velik bordel od vdove nekega zdravnika. Listina pobožno beleži, da se je nakup izvršil »v imenu našega gospoda Jezusa Kristusa«. 19) str. 137

    - V Nemčiji se je razvila nova oblika tempeljske prostitucije. Po strasburški katedrali so se podile prostitutke. Kar naj bi povrhu še vedeli: Strasburški škof je vodil bordel. 19) str. 118

    - Dekan wuerzburške katedrale naj bi imel po zakonu pravico, da vsako leto iz vsake vasi v škofiji prejme konja, kosilo in mladenko. 19) str. 118

    - Bolj direktno obliko tempeljske prostitucije so v 13. stoletju ponovno vpeljali v Rimu. Vse lokalne vlačuge so nagnali skupaj in jih poslali na delo v podzemno kapelo v cerkvi Santa Maria, obdane z najsvetejšimi predmeti krščanstva.

    - Papež Julij II. je 2. julija leta 1510 v papeški buli odredil ustanovitev bordela, v katerem smejo mlade žene opravljati svoj poklic.

    - Papeža, ki sta sledila, Leon X. in Klemen VII. sta prav tako prenašala to ustanovo pod pogojem, da četrtina vsega premoženja žensk, ki tam delajo, po njihovi smrti preide v last nun iz Sainte-Marie-Madeleine. 19) str. 236

  15. Drago pravi:

    Zanimivo Zgodovinar! Na Vesti zmeraj zvem kaj novega !

Komentiraj