Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Strategi na Bledu

27. avgust 2007 ob 0:33 | Denis Sarkić |

Druga letna konferenca Strateški forum Bled pod naslovom Evropska unija 2020: združena in enotna, ki jo organizirata ministrstvo za zunanje zadeve in Center za evropsko prihodnost je odprla svoja vrata za domače in tuje politične, gospodarske in civilno-družbene stratege. Konferenco sta odprla zunanji minister Dimitrij Rupel in premier Janez Janša, nato pa je potekal panel voditeljev z naslovom Vizija za Evropo. Ob robu konference so potekala tudi nekatera dvostranska srečanja, med drugim se bo premier Janša sestal s hrvaškim kolegom Ivom Sanaderjem.

Prvi dan letošnje konference Strateškega foruma Bled je bil v nedeljo posvečen vprašanjem prihodnosti EU ter njene vloge v globalni skupnosti. Premier Janez Janša in zunanji minister Dimitrij Rupel sta poudarila pomen nadaljnje širitve unije, ki mora postati aktiven globalni igralec v mednarodnih odnosih. Makedonski premier Nikola Gruevski je poudaril, da je za prihodnost EU ključna rešitev vprašanja Kosova, podobno stališče pa je izrazil tudi posebni odposlanec ZN za Kosovo Martti Ahtisaari.

Zbiranje gostov in uvodne misli Dimitrija Rupla:

Rokovanje in fotografiranje z ministrom Ruplom:

Uvodni govor Janeza Janše v angleščini:

Moderator Bobo Lo - vodja programa za Rusijo in Evroazijo, Chatham House, London in predsednik Gruzije Mihail Sakašvili:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. medek pravi:

    A čarovnica pa klobuk še v dvorani nosi ?

    Mogoče pa misli, da je goba?

  2. medek pravi:

    Rupetina klobasa floskule, čist po bušistično, pesek v oči.
    Kva ta exterior ve, nič, ker je prodana duša. Čveka o vsem in o ničemer nima pojma.

    Če bo ta prazna škatla bistvo našega prispevka EU je to GROOOOZZAAA.

  3. medek pravi:

    Lahko se vam pripeti, da ob govoru našega republikajberja no.1 od monotonosti in brezvoljnosti govorca zaspite. Sedmak naj ga vzeme v London in mu “vcepi” navdih.

  4. Magnezzium pravi:

    Zakaj pa predzadnji in zadnji video “currently nista available”? Pa sem si tako želel slišat nagovor velikega vodje v angleščini.
    Pa še to - zaradi tega foruma na Bledu so bile kolone skoraj od Jesenic do Kranja.

  5. Carlos Contreras pravi:

    Le kdo mu je napisal tale govor? Škoda, da ne gre za zborovanje Nesvrstanih, takšna angleščina bi bila idealna. Grosuplje accent, mon! Mogoče bi se moral udeležiti tistega tečaja angleščine pod hipnozo.

Komentiraj