Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mićov kriterij III.

27. avgust 2007 ob 10:21 | Maja Čakarić |

Mićo Mrkaić je v nedavni kolumni v Financah predlagal nekaj vprašanj za predsedniške kandidate, ki naj bi opredeljevala njihovo libertarnost. Ob tem je zapisal, da bi bilo dobro, če bi jih novinarji zastavili čim več. Na Vesti smo kandidatom in kandidatkam zastavili vsa.

Tretje vprašanje se glasi: “Kaj mislite o popolni legalizaciji drog.”

Maja Čakarić in Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. METAL!!! pravi:

    Končno ta pravo vprašanje! Osebno sem za legalizacijo vseh drog, le starostno omejitev bi predpisal. Za heroin in kokain- nad 80 let. Če si star in te vse boli, zakaj ne bi jemal nečesa, kar ti naredi življenje bolj znosno?

  2. LD pravi:

    Turk za precednika =)

  3. susie q pravi:

    Marjan Beranič za predsednika!!! Legenda! :evil:

  4. zoki pravi:

    Ja ja, Mićo pa je nek faktor, da nam bo ponujal kriterije! Debilnosti mogoče.

  5. Rob pravi:

    Ta z drogami je zanimiva,kar se pa tiče same prodaje drog,pa mogoče en citat: “droge ne prodajajo dilerji,droge prodajajo same sebe”. Iz tega izhaja generalni problem,(g.Zmago Jelinćić),da dvig kazni ne bo rešil ničesar,kvečjemu še poslabšal zadevo(zanimivo je strinjanje okoli legalizacije Marihuane). Dokler bodo ljudje živeli v slabih razmerah ali iz čistega dolgčasa se ga bodo zadevali ali pač prodajali drogo. In lahko bi se še nadaljevalo naštevanje,ampak…..

  6. protestant pravi:

    ne razumem zakaj tem kekcem dajate toliko pozornosti? Resni kandidati za predsednika so samo trije. Ostalo so pa res pravi kekci.

  7. Robert L. Tuva pravi:

    @zoki: Mićo je navrgel dobra vprašanja in ne razumem, zakaj je treba vmešavati njegovo morebitno časopisno razuzdanost.

    Ne vem, kakšna bodo še vprašanja, ampak zdi se mi, da bodo vsa “ideološka”, iz zadnjega dela Mrkaićeve kolumne. Ostalo pa je vsaj tako zanimivo. Vprašanj, testov je seveda lahko še več, kot je komentiral siruche pri I.

  8. zidan pravi:

    Z nestrpnostjo se pričakuje odgovor na vprašanje o zločincih, ki jih je rodila naš narod.

  9. Saša Pukšič pravi:

    Gospodu Turku bi želel le svetovati, da si zamenja pričesko.

  10. t-mac pravi:

    Türk si ne rabi zamenjati pričeske… nekje sem slišal neke vzporednice z dolfijem, vendar je le-ta imel lase počesane v drugo (žensko) smer, baje da je s tem prikril neko znamenje… harry potter lol :lol:

    anyway, kar se tiče legalizacije drog - s tem dejanjem se odvzame moč organiziranemu kriminalu. Odvisnost od drog ne obstaja, je le odvisnost od ljudi na relaciji narkoman-diler. Seveda pa, kot pravi Türk, je zelo pomembno, da se prej naredijo dobre študije že preizkušenih modelov politik do drog.

    Kakšna vojna proti drogam, kakršno so imeli v ZDA v času Reagana, pa nima smisla. Rezultat vojne proti drogam je bila še povečana prodaja drog, tako kakor je rezultat vojne proti terorizmu še več terorizma.

  11. 1tastar pravi:

    Kje v Evropi pa predsednk države sprejema zakone?

    Čisto vse, za kar se kandidati zavzemajo ali obsojajo, ni v njihovi pristojnosti. Oni lahko povejo kvečjemu to, na katerem hribu bodo stanovali, kakšnega psa bodo imeli in na kakšnih pasjih pocesijah bodo držali govore (ki jih itak ne bodo pisali sami).

  12. t-mac pravi:

    Ok, pri nas predsednik resda ne sprejema zakone, ima pa nek dokaj velik posreden vpliv. Poleg moralnega oz. teže njegove besede (mnenja) je tukaj še izbira ustavnih sodnikov, ki pa lahko neposredno vplivajo na sprejetje zakona. In kje je tukaj link? Odg.: Ni namreč vseeno, ali je sestava Ustavnega sodišča liberalna ali pa bolj konservativna ;)

    Prihodnji predsednik bo izbral kar nekaj novih sodnikov in npr. pri Peterletu se lahko z gotovostjo domneva, da bo izbiral bolj katoliške sodnike tipa Lovro Šturm, pri Gaspariju in Türku pa da bosta izbirala bolj liberalne (Grad ipd.). Sedanja liberalna sestava je npr. blokirala ukinitev Kosove protikorupcijske komisije. Dvomim da bi to storila kaka bolj konservativna/katoliška sestava Ustavnega sodišča

  13. Rob pravi:

    To je res,da se preveč podcenjuje dejansko(posredno) moč predsednika

  14. MarkoNi pravi:

    Piberlova: “Sem kar za legalizacijo drog, ker s tem bi preprečili te razne zvodnike”… pa preprodajalci prostitucije bi tudi trpeli :-)

  15. Človek pravi:

    Se strinjam s Sašo. :D Popolna legalizacija drog je nesmiselna ideja, ker prepovedan sadež ne drži za vsako ˝zadevo˝… Nekatere droge imajo lastnost izredno hitre zasvojenosti, kar pa je nevarno… Načeloma se pa strinjam z Rob-om. Beranič se je pa zgleda z MDMA - jem šponal :lol:

  16. marjeto pravi:

    marjan baranic sploh ne ve, zakaj je proti !
    je pa artur spet najboljsi, oh……

Komentiraj