Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Desus za Türka

27. avgust 2007 ob 18:16 | Nejc Jemec |

Na današnjem zasedanju je izvršni odbor Demokratične stranke upokojencev Slovenije (Desus) formalno podprl kandidaturo Danila Türka za predsednika države. Türk, ki ga že podpirajo Socialni demokrati in združenje Zares, je v začetku predstavil nekaj svojih stališč in program s katerim kandidira. V nadaljevanju pa so mu nekaj vprašanj zastavili člani izvršnega odbora stranke upokojencev. V razpravi so se dotaknili predvsem vprašanj vojnih grobišč in žrtev vojnega nasilja, do česar se je opredelil tudi predsedniški kandidat. So pa na današnji seji omenjali še enega predsedniškega kandidata - o Lojzetu Peterletu se je razgovoril predvsem poslanec Franc Žnidaršič.

Predsedniškega kandidata so sprejeli stoje. Z uvodnim govorom je pričel predsednik Desusa Karl Erjavec, Danilo Türk pa je v nadaljevanju predstavil svoj program in kandidaturo.

Danilo Türk: “Kot profesor sem popolnoma pripravljen 45 minut govoriti brez pavze, kar pa je verjetno nekaj, česar si ne želite …”

Sledila je razprava, ki jo je začel vodja poslanske skupine Desus Franc Žnidaršič. Pogovarjali so se predvsem o stališčih glede vojnih grobišč in žrtev vojnega nasilja. Na koncu so soglasno podprli Türkovo kandidaturo.

Franc Žnidaršič: “… težava je, da bi orgličar bil predsednik samo tistega dela populacije, ki je skrajno desno usmerjena …”

Po dobro uro trajajočem razpravljanju in glasovanju smo nekaj vprašanj Karlu Erjavcu in Danilu Türku postavili tudi zbrani novinarji.

Danilo Türk: “Jaz računam na mojo zmago, tako kot sem pri tej formuli ena nekako vedel za zmagovalca.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. t-mac pravi:

    super da ste začel uporabljat mikrofon ;)

    btw, a drži ga kamerman/novinar? Je vse v eni osebi? :P

  2. omg pravi:

    rofl @ erjavec

    Kot da bi se kdo zajebaval; ali mislite, da tip ne opazi, da je popoln klovn?

  3. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Zanimivo dogajanje. Ali pocasi koncno ljudje ugotavljajo, da se barka zacenja spet nagibati na levo:
    - Erjavec podpre Tuerka, ceprav je v koaliciji, lepo (skoda, da sama levica razprsuje levicarske glasove z vec kandidati, upam, da ji postaja jasno, da gre v drugi krog Tuerk in da ze pripravljajo teren za konsolidacijo levicarskih glasov - kdo si zeli predsednika, ki goji cebele in na shodih igra orglice ??!)
    - Jelincic komentira srecanje Jansa-Sanader kot prodajo Slovencev bratom Hrvatom. Odmik od priloznostnega lezenja v rit desnici ?
    - Rupsi v eni izmed izjav rece, da je Jansa sef, s povdarkom na se… Ali je dozivljenjski zunanji minister, skoraj marsal in prva podganca ponovno prvi zaznal, da se barcica potaplja in pripravlja teren za odhod ?

    Zanimive bodo se naslednje izjave in dogajanje. Open season starts Sept 3rd…

    Pa sprosceno se naprej…

  4. 1tastar pravi:

    Sproščena Slovenija!

    Vprašati bi bilo treba še Antona Rousa in Vinka Gobca, da o upokojencih, ki niso bili v Partiji, sploh ne govorimo.

  5. flayo pravi:

    Frizura je že boljša :)

  6. A-Dee-Jay pravi:

    Jest bom Turka volu. Se mi zdi, da je kar primeren za to funkcijo. Go Turk!

Komentiraj