Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

She don’t lie, cocaine

24. avgust 2007 ob 20:45 | Črt Butul |

Pred nekaj dnevi so v Luki Koper zasegli 40 kg kokaina, ki naj bi prišel iz ene od držav t.i. “trikotnika”. Sem spadajo Bolivija, Peru in Ekvador, torej južna Amerika, ki spada med največje izvoznice kokaina na svetu.

V obvestilu za javnost je bilo odkritje navedeno kot eno največjih v zgodovini Slovenije in predvsem poudarjeno kot nenavadno, saj sicer “kokainske poti” ne vodijo skozi našo državo.

Izkazalo se je, da je bilo kokaina za “le” slabih štirideset kilogramov, ki ne presegajo vrednosti 2,8 mio evrov. Zakaj “le”? Načeloma so podobni kontejnerji polni kokaina in se v njih prevaža količine, ki se po navadi ne meri v kilogramih, temveč v tonah. Tako so na primer lani na Portugalskem odkrili 4200 kg kokaina. Na vprašanje kako so pri tolikih kontejnerjih lahko našli pravega oz. tistega z nedovoljeno vsebino nam je Milan Bogatič, direktor carinskega urada Koper razložil : “Vsakič, ko v Luko Koper prispejo ladje s tovorom pregledamo tudi njihovo pot. Pot tega kontejnerja, kjer smo našli 40 kilogramov kokaine, pa je bila nadvse sumljiva in predvsem dolga, saj obstajajo krajše ter redne linije vse do Belgije, kamor je bil kokain namenjen.” Pojasnili so nam, da je bila to po vsej vetjetnosti le preizkušnja slovenske carine in možnosti prehoda ilegalnih substanc skozi našo državo.

Sedaj obstajata le dve možnosti, da prepovedana droga pride do destinacije. Ena je ta, da si tihotapci izmislijo bolj izviren način tihotapljenja skozi našo kokoško, druga pa je, da preizkusijo novo pot.

Bravo naši!

Črt Butul

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. medek pravi:

    In tretja, da je vzporedno v resnici prišlo par ton. Odkar je v Sovi Šinkovec o mednarodnem kriminalu le “najboljše”, moje mnenje. Lordi so povsod in kdo trdi, da jih pri nas ni. Mogoče zna kdo šlogati iz kave?

  2. marjeto pravi:

    no evo, sam da mamo malo koke v nasi koki…

Komentiraj