Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zasebno-javno delo

23. avgust 2007 ob 19:15 | Marko Pigac |

Občina Šentilj v Slovenskih goricah te dni. Javni delavec v svojem delavnem času kosi travo pri svaku župana Edvarda Čagrana na stroške davkoplačevalcev.

Marko Pigac

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. doajen pravi:

    car!

  2. Milko pravi:

    Nezaslišno, škandalozni posnetek je izjemen dokaz neracionalnega trošenja državnih milijonov, ki ima obenem še škodljiv efekt na okolje (hrup, izpušni plini). Pričakujem, da se do vsebine tega posnetka, ki je dokaz izjemnega raziskovalnega novinarstva na Slovenskem, opredelijo premier in ministri glavnih resorjev, predsednik države - če ga še sploh imamo, predsednik DZ, računskega sodišča, vodja protikorupcijske komisije, vrhovna državna tožilka, poglavar Mirko Strojan, predsednik Društva Prebrisanih Todorovič ter ostale najpomembnejše institucije in organi v državi……………………….Pigac, predlagam ti, da drugič svoje vojažerske snemalne vzgibe zadovoljiš na kaki plaži in posnameš res kaj sočnega, ne pa enga tipa v zelenem pajacu, ki z lakserco kosi travo.

  3. siruche pravi:

    Če si kot župan privošči takšno korupcijo, kakšno bi si šele, če bi bil član vlade. Takim bi morali doživljenjsko prepovedati opravljanje javnih funkcij. Župan, a vas ni sram svaka, ki je tako fin, da noče poprijeti za kosilnico. Sramota! Korupcija se najprej začne pri majhnih uslugah, nadaljuje pa pri raznoraznih privatizacijah. Kar se Janezek nauči, to Janezek zna.

    PS Upam, da ste bili vsaj toliko gostoljubni, da ste kosaču ponudili pivo.

    Srečno!

  4. tado pravi:

    sram te bodi župan pa vse tvoje kravate,s katerimi se folku v … pšeš!

  5. Donvito pravi:

    a to je reklama za Tuš :)

  6. mArkedzani pravi:

    @siruche: najprej - avtor posnetka ne zeli biti javno izpostavljen. Drugic, ob video sem zapisal le to kar mi je avtor posnetka povedal. Tretjic - “en tip v zelenem pajacu, ki kosi travo” na stroske davkoplacevalcev pri zupanovem sorodniku se morda tebi zdi nesporno dejanje, kaj pa ostalim drzavljanom nase Kure?

  7. tevz pravi:

    Sicer ne poznam ne župana občine Šentilj v Slovenskih goricah, ne njegovega svaka in ne pajaca v modrem ampak me malo skrbi verodostojnost posnetka. Nobenih izjav in dokazov da je to res njegovo zemljišče. Kje je dokaz da to ni posnetek nekega vikendaša v zgornjem dupleku ki kosi travo?

  8. mArkedzani pravi:

    tevz - ker je to znan prostor v Sentilju.

  9. Tijek pravi:

    Liza, svakinja od sosedovega TInčeka, ki je vratar na enem parkplaci v Vukojebu - preko javnih del seveda, ma vredi rit, s čim se strinja tudi moj sosed, ki je mimogrede še moj sestrojebec, po poklicu pa dlogoročnobrezposelnik, torej ta svakinja je pravtako pravzaprav plačana s proračuna, ker občasno pometa pločnik pred blokom (ki je občinski!!!), in sem na lastne oči videl, da ji vikojebski župan tu in tam pri Marički plača kavo - Marička je profesionalna obrtnica, da ne bo pomote… je to tud korupcija? Hočem rečt, ker jaz pač poznam vukojebskega župana v živo in vem, da občasno hodi po tistem pločniku! Videa pa ne bom priložil, ker sem malo ljubosumen… na Lizino rit seveda…

    Če pa kdo da kak ojro … hm… pol pa bi se dalo zmenit, ker rit pač ne more bit zastojn, ne …

  10. lacko pravi:

    @siruche napaka:
    Kar se Janezek nauči, to JANEZ zna!
    In ker se je “naš” Janezek pridno učil, toliko zna za…..!
    Danes govoriti o korupciji, in to v času, ko je vlada umetno “podaljšala” mandat Kosovi komisiji, je pa skrajno neprimerno, nepremišljeno, neetično in nedopustno.
    Kaj si vendar mislite, da bo Kos zares kos temu zalogaju? Osebno verjamem da ja, pa vendar, naj se raje ukvarja s pomembnejšimi zadevami, kot je na primer:
    Soglasje vlade k spremembi Statuta Pedagoškega inštituta, ki (kolikor je moč razbrati v današnjem Delu str.2) spreminja samo 2 točki, in še to le v zvezi z imenovanjem direktorja:
    1. znižanje kriterija delovna doba: iz 8 na 5 potrebnih let dela
    2. umaknitev kriterija: 3 leta dela na znanstveno-raziskovalnem področju
    Žal, to ni osamljen primer, ko je pravnoformalno dopustno, ne glede na ostalo…

  11. lacko pravi:

    PS
    Kar pa ni pravnoformalno dopustno, je pa zagotovo primer: Virant-Brejc!
    Gre tudi tukaj za zasebno-javno razmerje, ko minister virant preprosto spremeni hišno številko iz potrebne 29 na 33, samo da se okoristi s tistih borih 3000 EUR/leto?
    Vsekakor. Izkoristil je moč javnega v svoj interes. To si lahko privoščijo samo nekateri.

  12. endrug pravi:

    zopet SDS…

  13. BOBI pravi:

    Ja stvar je v tem, da je ta javni delavec delal v času, ko bi moral verjetno za občino naredit kaj drugega. Pa makar pometati cesto, da bo okolica lepo urejena, zalivati rože… Kosi mu naj ko bo končal svoj obvezen del kšihta, s svojo kosilnico in delovno obleko!
    Ni glih neki strošek to. Po mojem še niti 2 evra. Samo vseeno. Naj dela tisto, za kar je na občini podpisal pogodbo. Naj bo tak.

Komentiraj