Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mićov kriterij I.

23. avgust 2007 ob 11:10 | Maja Čakarić |

Mićo Mrkaić je v nedavni kolumni v Financah predlagal nekaj vprašanj za predsedniške kandidate, ki naj bi opredeljevala njihovo libertarnost. Ob tem je zapisal, da bi bilo dobro, če bi jih novinarji zastavili čim več. Na Vesti smo kandidatom in kandidatkam zastavili vsa.

Prvo vprašanje se glasi: “Kaj mislite o ideji, da imajo ljudje pravico trgovati s svojimi organi.”

Maja Čakarić in Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Robert L. Tuva pravi:

    Ha, ha, zanimivo zmontiran finiš s Šternom in Tuerkom.

    Če razumem prav, bodo v seriji samo vprašanja iz drugega dela kolumne?, ideološka vprašanja. V prvem delu so še vprašanja iz “osnov” ekonomije in matematike, na katera bi bilo enako zanimivo slišati odgovore. …

  2. popoli pravi:

    zanimivo. kdo bi rekel, da bosta prav ženski kandidatki najmanj konzervativni.

  3. Rob pravi:

    Oh Mrkaić,s to liberalnostjo tud teži podolgem in počez,sej vprašanja so zanimiva,ampak Mrkaić se po moje ne zaveda,da je on sam ekstremist! in ne liberalec. Vsak normalen človek je liberalec IN konzervativec.Pri nekaterih vprašanjih si liberalen,pri nekaterih konzervativen. Delitev strogo na take in drugačne obstaja samo pri ljudeh,ki ne znajo poslušati nikogar drugega razen sebe. Tudi zato je takšno stanje v državi,ker nihče noče nikogar poslušati. Ne moreš biti strogo tak ali drugačen,ker potem nisi več človek. Pa ko sem gledal odgovore kandidatov na financah lahko rečem,da sem nad “favoriti” razočaran kako so se izmikali konkretnim odgovorom. Mrkaić če slučajno bereš tole onečastil si besedo LIBERALEN!

  4. siruche pravi:

    Prebral sem si Mučenje kandidatov in podpiram idejo, vendar ne vem zakaj si je Mićo izbral le vprašanja iz ekonomije, matematike in “ideologije”. Vključena bi morala biti še druga področja kot npr. slovenščina (napisati slovnično pravilen odstavek in deklamacija po lastnem izboru), zgodovina (kratek povzetek od Karantanije naprej), psihologija (najljubši psiholog in zakaj), geologija (sestava Zemljske skorje), kemija (formule), fizika (vsaj Newtonovi zakoni), ekologija (delovanje čistilne naprave), seksologija (kako se doseže orgazem), zobozdravstvo (kandidat mora znati narediti plombico, ne da bi pacient zavriskal), avtomobilizem (kandidat naj zrihta avto v stilu Pimp my ride), stand up komedija (na voljo ima 15 min, poraženca gledalci obmetavajo s paradižniki)…

    V Sloveniji imamo veliko strokovnjakov in kaj bi bilo, če bi vsak naredil kviz za predsedniškega kandidata.
    Izrazil bom domnevo. Najbrž je Mićo najprej hotel vse kandidate poslati na IQ test. Samo tu je en problem. Na testu inteligence je možno, da “odštekani” kandidati dobijo največ točk, zato se je raje odločil, da bo sam sestavil test, ki naj bi bil bolj objektiven. “Ta pravi” mora zmagat.

    Vprašanja za predsedniške kandidate naj bojo iz vseh področij, ne pa le iz izbranih.

    PS I: Plemeniti je dal dobro izjavo. Nekateri bi prodali celega sorodnika. :lol:
    PS II: Življenje ni Kvizkoteka.
    PS III: Tukaj je še prva kitica pesmi Dobri profesor (Pero Lovšin): “Usoda jo je tepla, ekonomija ji ni šla, dokler ni spoznala dobrega profesorja.” Celotno besedilo je tukaj.

    Srečno!

  5. Andrej pravi:

    Komentar komentarjev: Liberalnost ni isto kot libertarnost. Plemeniti je lisjak, brihten a nacionalist. Še en argument za ženski in druge, ki so rekli ja.

Komentiraj