Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kregarija CIIA

23. avgust 2007 ob 18:35 | Vesna Lovrec |

Aleksandar Todorovič, predsednik društva Civilna iniciativa izbrisanih aktivistov (CIIA), je danes na novinarski konferenci odgovoril na obtožbe, v katerih ga je nekaj članov društva CIIA bremenilo zlorabe položaja, nepooblaščene uporabe društvenega žiga ter celo neupravičene porabe denarnih sredstev društva.

»Samooklicano vodstvo društva je julija letos, v času, ko nisem bil v Sloveniji, sklicalo tiskovno konferenco z namenom, da me kot predsednika društva popolno diskreditirajo, zaradi svoje odsotnosti nisem imel priložnosti, da odgovorim na klevete«, je uvodoma povedal Todorović.
Zavrnil je vse obtožbe proti njemu ter poudaril, da je izjava nekaterih, da ga je upravni odbor odstavil iz mesta predsednika društva, nična.

Šest članov društva je sklicalo skupščino izbrisanih na isti dan, ko je že bila sklicana skupščina izbrisanih, in sicer s strani predsednika društva Aleksandra Todorovića. Šest sklicateljev te vzporedne skupščine je ravnalo v nasprotju s statutom društva, saj v kolikor te ne skliče predsednik društva, jo mora sklicati najmanj deset odstotkov članov, kar se v tem primeru ni zgodilo (za sklic je v primeru društva CIIA potrebni 12 podpisanih). Todorović je še povedal, da on o sklicu vzporedne skupščine ni bil obveščen, je pa prejel nepodpisano vabilo oz. opozorilo, da mora vrniti žig društva. Vzporedna skupščina se je 21. julija 2007 res dogajala, a na njej je bilo prisotnih zgolj 9 ljudi, kar pod vprašaj postavlja sklepčnost skupščine kot tudi veljavnost »izglasovanih« sklepov. Zapisnika te skupščine na vpogled menda ni dobil nihče.

Todorović je člane t.i. novega vodstva obtožil lažnega predstavljanja. Šest posameznikov je po Todorovićevih besedah na uradni list RS poslalo sporočilo o preklicu žiga društva, kar je po Todorovićevih besedah zrelo za to, da se v zadevo vključi tudi MNZ.

Todorovič je zaradi laži o odtujitvi društvenega denarja napovedal civilno tožbo zoper osebe, ki so take informacije lansirale v medije. Pričakuje maksimalno odškodnino, v primeru, da bo pravočasno prišlo do opravičila, pa je, kot je povedal, svoj odškodninski iztržek pripravljen zmanjšati za 0.6 odstotka.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Donvito pravi:

    Todorović, ti ga pa pihaš…dosti govoričiš in nič ne poveš, prav nič! Ne vem kako te lahko sploh še kdo prenaša in posluša?! Preberi si psalm 59 (58), morda ti bo potem lažje..

  2. Feminist Plut pravi:

    A če tega ubrisanca s kapo nekdo fenta, česa ga lahko poskušajo obsodt, da je fentu xy… To bi blo podobn kot če bi fentol psa brez rodovnika in dokomentov.

  3. Aizen Power pravi:

    Aizen Power is a cutting-edge male enhancement formula that improves erections and performance.

  4. Aizen Power pravi:

    Aizen Power is a dietary supplement for male enhancement sexual health that is designed to help enhance men’s performance and improve overall health.

Komentiraj