Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Logistični projekt

22. avgust 2007 ob 17:12 | Nejc Jemec |

Državni sekretar Andrej Šircelj je na današnji novinarski konferenci spregovoril o logističnem projektu, ki je po njegovih besedah za Slovenijo tako pomemben, kot je gradnja avtocest. Po zagotovilih državnega sekretarja se bo naša država s tem vključila v svetovne logistične trende. Šlo naj bi za sodelovanje slovenskih transportno-logističnih podjetij, Luke Koper, Intereurope in Slovenskih železnic s potencialnim tujim partnerjem - v tem primeru se največ omenja Deutsche Bahn, za katere je Šircelj povedal, da so partner, ki zagotavlja visoko strokovnost in uspešnost.

S sodelovanjem naj bi imeli korist vsi vpleteni, eden glavnih namenov pa je povečanje učinkovitosti. Šircelj je še dodal, da ni bilo sprejete nikakršne odločitve o tem, kdaj in kako naj bi se projekt začel, prav tako ni še nobene odločitve o vrednostih vlaganja.

V odgovorih na vprašanja novinarjev je državni sekretar zagotovil, da bodo vsi postopki pri projektu javni in transparentni, je pa večkrat poudaril, da se določene analize še izdelujejo in da pogovori potekajo, zaradi česar določenih odgovorov ni mogoče podati. Tako še ni jasno, ali bo šlo pri projektu za prodajo premoženja ali za ustanovitev skupnega podjetja. Poudaril pa je, da vlada ni tista, ki bi iskala investitorje, saj je njena naloga ustvarjanje pogojev, ki investitrje privabljajo. Zatrdil je, da se pri tem projektu dobro počuti, kar bi mu lahko pomagalo pri aktivnem sodelovanju v dveh velikih projektih sočasno - igralniškem in logističnem.

Andrej Šircelj o ciljih povezovanja: “Na ta način ena in ena ne bi bila več dva, ampak bi bila tri.”

Novinarska konferenca v celoti.

Andrej Šircelj: “Ničesar se ne bo zgodilo pod mizo, ničesar se ne bo zgodilo na takšen način, da ne bi bila javnost seznanjena s tem.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Branitelji slovenskega nacionalnega interesa, na plan! Demonstrirajte, priklenite se na tračnice in vpijte: “Tujega nočemo, svojega ne damo!”

  2. Drago pravi:

    Izgube na železnicah so se do sedaj pokrivale iz proračuna in krediti. Ali kdo ve,koliko je do sedaj kreditov in kdo jih bo plačeval, ko bodo lastniki npr. nemci?

Komentiraj