Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo se dela Tošota?

22. avgust 2007 ob 17:50 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je na današnji novinarski konferenci govoril o aktualnih političnih zadevah - predlogu zakona o žrtvah vojnega nasilja, kuratih v policiji, aferi Sova in izjavah poslanca Toneta Ropa in seveda kritiziral stranko SD in njenega predsednika Boruta Pahorja, ki naj bi se izognil soočenju s Tankom v Odmevih na nacionalki. Med odgovori na novinarska vprašanja je Tanko povedal, da v Državnem zboru zaenkrat ne vidi potrebe po cerkvenih kuratih, ne strinja pa se ravno v celoti s predlogom poslanca Zmaga Jelinčiča, da bi Hrvaška plačevala za izkopavanje ustaških žrtev v Sloveniji, ampak bi morala Slovenija z državami žrtev podpisati posebne bilateralne sporazume.

Jože Tanko o aktualnih zadevah in kritično do SD ter Boruta Pahorja:

“… pa bi bilo morda tudi zelo primerno, da bi se v nekaterih političnih strankah recimo pri Pahorjevih Socialnih demokratih opredelili tudi do tistih, ki so bili sodelavci pri teh množičnih pobobojih /…/ v Teznem, v Kočevskem Rogu in še marsikje drugje …”

Tanko odgovarja na novinarska vprašanja:

“Dejstvo je, da ti, ki ležijo v teh grobiščih niso šli tja na maturantski izlet ali absolventski izlet, čeprav je večina teh žrtev v tem starostnem obdobju.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. 100% Irony Free » Objave » Sončarica spet kosi med politiki pravi:

    […] Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, je danes na tiskovni konferenci spet razlagal svoje teorije o dogodkih v Sloveniji, še posebej pa se je spustil v urejanje povojnih pobojev, oziroma ureditve statusa žrtev. Vmes se je še veš čas spotikal ob SD (kaj se še komu zdi, da mu je SD velik trn v peti?). […]

  2. Drago pravi:

    Jasno je to, da je edini moto Tanka napadati SD, ker se čuti ogrožen. Drugih strank ni niti omenil! Dve leti nazaj je izključno napadal LDS, ker so bili le-ti močnejši. Danes jih niti ne omeni več. Gre samo za nabiranje volilnih točk in nič drugega. Zanimivo je, da SDS ne more iz svoje kože. Vedno nabira točke z napadanjem največje konkurenčne stranke, ne pa s svojim delom. Saj imajo vse možnosti, ker so na oblasti. Sicer je bilo nekaj poskusov hvaljenja samega sebe, vendar se takoj vrnejo na metanje polen. Navada pač.
    Glede same vsebine pa…katastrofa. Ne vem, kaj je Tanko po poklicu, vendar s pravom sigurno nima nobene zveze. Vse je zbrkal: zakoni, pravilniki, ustava. Hierarhija pravnih aktov in skladnost le.teh mu je popolna neznanka. Ne ve niti, kdo so kolaboranti, hoče definicijo in odgovor, kje je ta napisana! Haloooo! V vsakem ugankarskem slovarčku, če hoče. Ali pa naj vpraša 10 letnega otroka, pa mu bo ta povedal.
    Glede Ropa pa zgleda, da sem jaz nekaj spregledal. Jaz vem samo za 2 x ponovljeno izjavo, da je bil kot premier OBVEŠČEN o dogovarjanju o incidentih, in nič drugega. O kakšnem delovanju SD ne vem ničesar. Pa še na dopustu nisem bil, zanimivo da sem spregledal…
    Prosim vrlega Denisa in ostale novinarje: Pred 4.9.07 morate dobiti izjavo SDS, v katero naj nedvoumno povedo, kakšno dejanje predstavlja dogovorjanje o incidentih. Brez omembe Janše, samo kaj bi to dejanje pomenilo, potem pa še, kaj bodo storili, če bo to dejanje 100 % dokazano. Naj povedo v naprej.Hvala,lp

  3. Arh pravi:

    Tale tip ima nočne more v obliki Pahorja in SD . Sanja kako SDS klavrno popuši na volitvah …

  4. 1tastar pravi:

    Vsak politik ima takše more. Se boji za dobro službo. Ni važno, ali je desni, levi ali srednji.

  5. 007 pravi:

    No pa smo dočakali velik dan ANALITIKA iz Ribnice o stanju v SD_ju. Pripravil se je samo do polovice in poskušal z vsesplošnim napadom na SD. Gre očitno za odkrito sovraštvo vsega kar je povezano s Pahorjem (katerega mimogrede nič ne podpiram zaradi njegove mlačnosti do JJ). Še enkrat sem šel poslušat njegov govor v tistem delu, ko je govoril o pogovorih dveh predsednikov opozicijskih strank in kaj slišaim, da idiot v vsej svoji vnemi namesto Mokrice izreče kraj Mrtvice. Tankec, to sicer obstoja, vendar gre za majhno vasico pred Kočevjem, katerega zelo dobro poznaš in ne za Mokrice. Tako si žleht do vse okolice, da delaš napake in ti si vodja poslancev SDS (saj ni čudno, da imaš tudi take poslance). Analitik uporabi besedico TOŠO. Ja kje je pa to slišal. Naj pojasni kdo je TOŠO? Da ne gre morda za kakšnega pobeglega belčka iz jame ali kaj? Pahor naj bi preprečil soočenje na RTV. Ma daj Tankec revež, nisi mu dorasel do kolen in to te moti. Pa saj se s tabo nima kaj pogovarjati, ker si preprosto rečeno preplitek v razmišljanju. Strup je na žalost zate in še za marsikaterega tvojega poslanca tudi Potrč v medsedbojnih dvobojih na RTV. Čas se vam izteka in ste živčni, drugega ni. No, si pa se popravil, ko vsak stavek ne začneš z NO POGLEJTE… ampak gre sedaj nekako takole DEJSTVO JE……. Komaj te čakam na TV, da vidim kako se je tvoj besedni zaklad popravil. Omenjal si nekaj kdo so kolaboranti ter hkrati pozivaš k strpnosti. Ja Tankec, taki tvoji predhodniki, ki so klečeplazili pred tujci in od njih sprejeli celo orožje in z njim pobijali po Sloveniji domače ljudi. A sedaj veš kdo so. Če še ne, se pa vščipni pa boš takoj enega videl v ogledalu. O strpnosti pa bodi rajši tiho, ker se sam takoj negiraš. Najprej ..potreseš žveplo,, nato pa gasiš. Fali ti kar nekaj dobrih komunikacijskih treningov. No pa da se malo vrnem še na tvoje izjave nazaj. JJ in Sanader hitita s tajnimi pogovori, ker sta oba v dreku. Po 4.9. pa bosta oba priznala, da sta se dogovarjala po telefonu, vendar ne o incidentih pač pa kako sta lepo pripravljala teren za dosego sporazuma, ki je sedaj na papirju. Tajnost očitno ljubi JJ, saj se zopet na tak način pogovarja z Nemci o prodaji SLO - logistike. E, tukaj Tankec pa svojega Mesijo vprašaj za koliko je popustil pri dogovarjanju o ceni, da Nemci ne objavijo za njega obremenjujočih dokumentov o dogovarjanjih za incidente v Piranskem zalivu. Na tvoje veselje in mojo žalost je Barbika na TV izjavil res, da obžaluje, da je taka (Ropova) izjava prišla v javnost, ker se to rešuje na drug način. Ja, res se rešuje na drug način in sicer tako, da JJ TAKOJ odstopi, ker je izdal SLO. Ker pa je Rop že to izjavil javno, Pahorček ne more kaj takega na TV kasneje demantirati oziroma izjaviti. Ta njegova politika ga ne bo prinesla daleč, vam SDS-sovci pa predlagam da mu postavite spomenik, ker za vas sploh ni nevaren in vam bo ponovno omogočil drugo leto da še serjete po SLO vsaj še 4 leta če ne več.

    Denis, upam, da ti je sedaj jasno, da Tankec oz.Analitik tebe ne mara. Samo poglej kako gleda, ko ga ti kaj vprašaš. Preklemansko dobro ve od kod izhajaš ter kdo si in pri kakšnih medijih si do sedaj sodeloval (zanj si enostavno preveč tečen in odveč, kar dokazuje tvoje vprašanje na koncu, ko je izza govornice enostavno spizdil). Še naprej bodi tečen in veliko uspeha želi tvoj sosed s Hoste

  6. Klemzo pravi:

    @Drago: Biotehniška fakulteta: smer lesarstvo.

    Je res nekam lesen. Nej še malo poduhoviči, na kateri izlet so šli tisti skozi naci dimnike..

  7. Drago pravi:

    @Klemzo: Hvala! smer lesarstvo, podsmer analiza, ampak ne lesa, temveč SD-ja!

  8. t-mac pravi:

    Ok, ta Tanko je pa čis mim. Če misli, da bo s takimi izpadi kaj pripomogel k nabiranju volilnih točk svoji stranki, se pošteno moti… :???:

  9. BIBA pravi:

    Tankec ja res niso šli na maturantski ples.Ampak so bežali ko so sami uprizarjali mrtvaške plese.
    Čakam pa še samo,da se ti enkrat prikaže stigma na čelu v obliki U.

  10. TOŠO pravi:

    Hm .. res bi bilo zanimivo videt soočenje. Tanko - Potrč ali pa Pahor - Tanko .. ampak kaj, ko se nihče od njiju ni želel soočiti - sej ste vidli Odmeve, ko je bil Pahor sam v studiu? Politično je pritisnil na celo nacionalko, da ne pride na TV, če se bo mogel soočit…!!

    Zanimivo, da je ‘provlada’ televizija morala spet požreti politične volive dragega Boruta, naslednika Kocke, ki je politično uravnaval nacionalko … Kar se Borči nauči, to Borči zna!

    ni vse samo poziranje, manekenstvo. Je treb kdaj tud kak odgovor - vsebino dat.

  11. rok pravi:

    007, mislm da si zelo nestrpen in slabo poznaš zgodovino. Preber si kako knjigo….npr. Ušli so smrti.

    lp

  12. 007 pravi:

    Saj vem, da ni mislil na kakšnega pobeglega domobranca med povojnimi poboji. Ampak, da blesavi z nekim Tošotom, to je pa že višek. Rok, nisem pa nič nestrpen, samo na živce mi gredo ljudje, ki lažejo, blefirajo, ponavljajo venomer eno te isto, sovražijo vse kar ni z njimi in ko drugega nimajo, so za vse krivi komunajzarji oz.njihova naslednica SD (Pahor). Ko pa si že komentiral del mojega pisanja te prosim, da pokomentiraš še Tankovo celotno izjavo in sicer poskušaj bit realen do potankosti. Še prej pa si oglej prejšnje tiskovke SDS_a. Mislim, da počasi poteka dopust že Jerovšku in Petku tako, da lepo prosim Tankec, naslednja tiskovka je pa njuna.

  13. Carlos Contreras pravi:

    Kaj če bi spoštovani Tanko raje pobrskal v vrstah svoje stranke in tam našel kakšnega komunista pa udbaša pa bog ve kaj še vse …

  14. 007 pravi:

    Carlos, daj no mir. To je pa že višek nesramnosti. Ja kakšni udbaši in komunajzarji neki v SDS. To je seveda laž oz.znanstvena fantastika. Očitno veš nekaj več, pa jih imenuj, če za katerega več oziroma vsaj nakaži, da bomo ostali naivneži (buteljni) tudi to vedeli.

  15. Klemzo pravi:

    @ 007: Člani ZKS (Zveza KOMUNISTOV Slovenije): Janša, Jambrek, Brejc, Rupel, Slivnik (celo član CKja)… Nobene skrivnosti tukaj. Za vse naivneže in buteljne. Truth hurts.

  16. rok pravi:

    Ja, ne da laže, ampak ponavlja venomer eno in isto, kar gre tudi meni zelo na živce. S tem sigurno ne bo nič dosegel. Tanko je tudi po mojem mnenju zelo zelo slab govorec in si ne zasluži biti vodja poslanske skupine. Moje mnenje je predvsem to, da je treba zgodovino spoštovati. Noben od nas ni bil ne pri partizanih, ne pri domobrancih, zato je najlažje pametovati. Pa vemo da so se grozote delale na obeh straneh, mogoče se o enih govori več, pa o drugih manj. Tudi meni ni Tanko prav nič povšeči govorec, kar sem te hotel opozoriti je, da imej malo spoštovanja do zgodovine, pa pomisli na vse mlade ljudi, ki so bili žrtve vojne. NOBEN od nas ni bil del tega. Jaz se trudim za pacifizem in spoštovanje zgodovine, na to hočem tudi vseskozi opozarjati. Menim, da je par tvojih komentarjev dobro napisanih in se z njimi strinjam, lahko pa bi bili napisani v bolj konstruktivni smeri, razumeš?

  17. 007 pravi:

    Rok se strinjam do potankosti s tabo. Upam vsaj, da si razumel poanto, kaj sem hotel povedati v zvezi z Tankom. Da se razumeva tudi jaz sem rojen po 2.sv.vojni in tudi jaz obsojam izvensodne poboje, čeprav sem iz partizanske familije. S tem, ko so to dopustili so nam mlajši generaciji, ki smo potomci partizanskih družin zavezali jezik za naslednjih 500 let. Točno se ve kdo in kje ter koga je pobijal in o tem ni dvoma. Strinjam se tudi, da je potrebno počivališča umrlih ustrezno označiti z vso potrebno pieteto in to naj bi bilo tudi konec ne pa da so izkopavanja kosti samo dnevna potreba desne oz.črne opcije pri pridobivanju volilnih glasov. Grobovi naj se označijo ter konec. V isti sapi pa naj se Tanko tudi neha sprenevedat in se javno spraševat kdo je kolaborant. Pa saj to ni res, ko kaj takega slišim. To je že višek cinizma in norčevanja iz NOB_ja. Zame partizani med 41-40 9/5-45 že niso bili izdajalci da se razumemo, ampak je šlo za resnične domoljube. Da so bili izigrani od strani KP pa že vrabci čivkajo in temu tudi jaz pritrjujem Tisti, ki pa so pobijali po raznih jarkih in so še živi, zaradi mene lahko tudi odgovarjajo, samo ne vem kam to pelje(razen v še večjo razdvojenost SLO naroda ter sovraštvo). V kolikor pa moje komentarje bere Tanko ( v kar ne dvomim) naj javno pove, kdo je po njegovem kolaborant in kdo se je boril za svobodo, ne pa da obrača besede, muti, laže, se spreneveda in za vse obtožuje na vsakem koraku Pahorja. Saj vem, nekajkrat izrečeš laž, ki kasneje postane resnica in to je v SLO žalost, da naš narod takim analitikom kasneje na volitvah verjame in jim da mandat. Rok, sem že predolg in ti kaj napiši oziroma kakšen drug, če ima čas.

    lep vikend Denis

  18. Drago pravi:

    Se strinjam s tabo, 007!
    Najbolj od vsega me moti očitek desničarjev, da so levičarji komunisti, če so pa malo boljše volje, pa so samo nasledniki komunistov. In to ni res. Jaz sem levičar, vendar s komunizmom nimam nobene zveze.
    S kakšnim komunizmom pa imajo zvezo drugi levičarji po Evropi (Italija, Nemčija,Francija, Anglija). To preveč posplošujejo, predvsem takrat, ko jim zmanjka argumentov. Sprašujem: katerih pa so nasledniki desničarji ?? Saj doba za nazaj ni omejena! Lahko bi jim obesili kolaboracijo, izdajo slovenskega naroda, inkvizicijo itd itd. Dajmo nehati s tem! Bodimi levičarji in desničarji sedanjega časa! Brez očitkov za nazaj in za čas, ko nas še ni bilo. Lažje se bomo prenašali, seveda pa se ne bomo med sabo strinjali!

    Prepričan sem tudi, da je pravih komunistov zelo malo, še manj pa je takih, ki bi se strinjali z povojnimi poboji. Ne verjamem, da jih je še za prste ene roke! IN NE DOVOLIM, DA MENI KOT LEVIČARJU NEKDO OBEŠA NA PLEČA POVOJNE POBOJE !!! (nekoga bi kar na gobec!)

    PS: seznam Klemza je pomanjkljiv, a ne 007?

  19. Klemzo pravi:

    Samo najbolj izpostavljeni, največji extremisti oz. vodje.. Drugače pa Drago, mi bereš z ustnic. Ta način razmišljanja je edini pravi za končanje oz. umiritev kulturnega boja. Vendar le temu ne vidim konca, vzorci se več kot uspešno prenašajo na naslednje generacije. Demoniziranje nasprotnika, delno zaradi poskusov revizije zgodovine, predvsem pa zaradi zameglejevanja aktualnih političnih problemov. Šepa gospodarska slika? Izkopljimo še nekaj kosti, za poboje okrivimo skoraj celotno opozicijo in sproducirajmo še en dokumentarec za RTV! Žalostno.

  20. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Who the fuck do you think you are Stanko ?
    Zakaj bi moral tebi sploh kdorkoli kaj pojasnjevati ?
    Zakaj bi moral sploh nekdo sprejemati tvojo vizijo kulture kot vseobsegajoco in edino pravilno ?
    Sprijazni se ti, tvoji predniki in tvoji potomci, da so nekateri bili Zmagovalci, nekateri pa ste bili Luzerji, ste bili in boste se naprej, ce ne boste s tem prenehali sami, ker si samo se poglabljate jamo, khm. fojbo…

    To kar govoris o vodji poslanske skupine, kako to ne prinasa nobenih resitev in podobna jajca so stvari in metode, ki ste jih uporabljali pred “zmago” na zadnjih parlamentarnih volitvah in jih uporabljali kot metodo do zmage. Samo bumerang prileti vedno nazaj, Stanko. To sedaj spoznavate in ste vedno bolj nesprosceni, kajti fiasko cez eno leto vam ne ubezi in vam je to iz dneva v dan bolj jasno. Pricakujemo napade na levico, ki se bodo okrepili in se jih veselimo, ker si s tem jamo samo poglabljate. Druge metode za zmago pa itak nimate, ker v vasih vrstah razen treh izjem nimajo clani toliko mozganov, da ce bi jih sestavili skupaj, ne bi spravili skupaj niti mozganskega debla, kaj sele hemisfer…

    “Verska oskrba je v Evropi demokraticni standard…”, bla, bla, seveda, ko pa je RKC v svoji sluzavosti tako mocna, da lahko vsili vsaki drzavi, kjer trenutno vlada taka vlada kot je vasa svojo voljo. In vi ovcice ji radi sledite. Medtem, ko vlada kaksna bolj normalna vlada, pa ima RKC itak dovolj casa cakati…
    Ljudje poglejte si film na naslovu www.zeitgeistmovie.com
    in premislite sami… Larifari…

    “Po Ustavi RS je treba ljudem med opravljanjem sluzbe omogociti opravljanje drugih osebnih potreb itd…”
    Aha, potemtakem mora drzava omogociti vsakemu drzavljanu in drzavljanki prevoz partnerja na delovno mesto, kadar si on ali ona zazelita seksa, kot osnovne osebne potrebe, med sluzbo…
    Osebna potreba po seksu je bolj rudimentarna in ubikvitarna kot prakticiranje veroizpovedi, saj nas brez te potrebe ne bi bilo in ne bi mogli prakticirati veroizpovedi. Slednja je torej sekundarna.
    Drzava MORA torej po Ustavi in po logiki stvari najprej poskrbeti za seks, ce si to med sluzbo kdo zazeli kot pa duhovno oskrbo…

    Cerkvi se ne vraca premozenje, Stanko, pac pa ga ta na novo krade. Zakaj ? Enkrat ga je ze ukradla, pocasi od enega kmeta do drugega z obljubo o odpustitvi grehov in podobnim sranjem, v kar je neuki in bogabojeci s spranimi mozgani opremljeni slovenski kmetic verjel. Vmes je bilo to nacionalizirano, kar je bil edini upraviceni aspekt nacionalizacije. Zdaj pa si ga grabi RKC nazaj z argumentom zakona iz leta 91… Kar vam pase iz zgodovine upostevate, kar pa ne, pa napadate… Sprijenost ne pozna meja, kaj Stanko…

    S svojim videnjem zrtev vojnega nasilja, Stanko, ne boste nikoli uspeli. Skoda je sicer vsakega zivljenja, vendar ko je enkrat vojna je tezko dolocati ali je bila prej kura ali jajce. Dejstvo je, da so nekateri prisegli okupatorju, drugi pa ne (to da so nekateri od teh potem stopili v partijo in izkoristili politicno situacijo je drugotnega pomena, ker je bolj pomembno od tega dejstvo, da so se opredelili proti okupatorju). In tisti, ki so prisegli okupatorju so one druge videli kot sovraznike in izdajalce. Mnogo je partizanskih grobov po gozdovih, grobov tistih, ki so jih ubili ali domobrnci sami ali pa okupator zaradi njihove izdaje. Na koncu je bilo stevilo zrtev veliko, kdo lezi v vseh tistih luknjah in rovih pa je bilo odvisno samo od zmagovalca. Zato zdaj tam lezi veliko vasih. Ce bi se zgodilo obratno, bi pa lezalo veliko nasih. Zato se ne sprenevedajte, sprijaznite se ze enkrat, ceprav to ni prijetno, da so se vasi predniki pac odlocili narobe. Sicer boste vedno zagrenjeni in nesprosceni…

    Stanka zanima definicija kolaboranta:
    to je tista pizda, ki se odloci izdajati svoje sosede, svojce ali sonarodnjake nekomu, ki ga prej ni poznal in mu zanj ni bilo mar zaradi nekega osebnega interesa v dolocenem trenutku zgodovine.

    Stalisce do potomcev kolaborantov je jasno: naj zivijo kot vsi ostali drzavljani, naj placujejo davke in se sprijaznijo, da so se njihovi tastari pac narobe odlocili.

    Naprej se Stanko zacne sistematicno spravljati nad Pahorja. Kar je razveseljivo. To pomeni, da ga jemljejo kot resnega in nevarnega tekmeca za prihodnje leto. Super. To leto bo zanimivo.

    Stanko, govoris o cudnih izjavah Ropa, neobjavljenih izjavah itd. A tvoj sef ne pocne enako. Nekaj bombasticnega izjavi, potem pa se umakne, ponikne, kot da se ni nic zgodilo. Princip je isti, sve su ostalo nianse…
    Pa se to: dokler ni dokazano drugace kleveta ni kleveta, ampak je nepreverjena ali nepotrjena izjava.

  21. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Video 2:
    Izraz na obrazu Stanka, ko se oglasi Sarkic je naslednji:” pizda, pa kje so tega nasl, pa ne ze spet, pa a ga moram res vedno jaz fasat, kurac…”

    Verska oskrba se mora izvajato tam, kjer so potrebe. Ze v prejsnjem videu je definiral prakticiranje veroizpovedi kot osebno potrebo in kot tako jo mora drzava po Ustavi zagotoviti, ce si jo drzavljan zazeli. Ce to velja glede veroizpovedi potem mora tudi glede seksa.
    Ce se mora verska oskrba izvajati tam kjer so potrebe, potem se mora seks izvajati povsod, saj so povsod potrebe. Vsak osebek je impersonifikacija seksualne potrebe kot osnovnega orodja, ki ga uporablja teta evolucija. Kreacionisti bruhajo.

    Glede na to, da drzava ne bi mogla v resnici poskrbeti za seks vseh drzavljanov, kot bi po zgornjem razmisleku morala glede na Ustavo RS so ugotovili tudi glede kuratov. Premalo jih je, nam razlozi Stanko, da bi vsak vernik, ki izkaze potrebo lahko imel svojega kurata, zato se to ureja skupinsko.
    Ce potegnemo analogijo s seksom je potemtakem tako, da vsak, ki izkaze potrebo po seksu ne more dobiti svojega partnerja, pac pa se to ureja skupinsko. Slo bi torej za skupinski seks, kar pa bi vecini najbrz ustrezalo, pa ocitno ne bi bilo niti protizakonito, ce to ureja sama Ustava RS.

    Ce je vecina zrtev v starostnem obdobju od maturantskega izleta do absolventskega izleta, ali to pomeni da moramo vse te izkope zdaj placevati trenutno zaposleni, ki s tem nikoli nismo imeli nic samo zaradi njihove starosti ob smrti, po logiki, kot se placuje vsa mozna zavarovanjam vsem solajocim prebivalcem v RS, kar je seveda upraviceno… Pieteta pa je relativna zadeva. Ne vem zakaj bi moral nekdo cutiti do nekoga neko posebno pieteto, ce je za casa zivljenja izdajal in ubijal, samo zato, ker je zdaj mrtev in je na ablasti ta vlada…

    Gre za drzavljane razlicnih drzav, kot razlozi Stanko. Zanimivo je, da jim je skupno to, da so vsi izdajali lastni narod in bili kolaboranti: domobranci, cetniki, ustasi ipd… Zanimiva druscina. Jaz osebno je ne bi obesala na posebej velik zvon, Stanko.

    Med prazniki imajo potemtakem tezave z udelezbo pri masi tudi zaposleni v zdravstvu. Ali boste potem organizirali duhovno oskrbo in mase tudi med prazniki po bolnisnicah ? Zanimivo bo, ko bo zbranih 10 dezurnih zdravnikov in bo med maso ves cas piskal telefon enemu ali drugemu, ta pa bo telefon ugasal, da ne bi motil fara, medtem pa bo morda kdo od pacientov umrl, ker ne bo delezen takojsnje zdravniske oskrbe s strani zdravnika, ki bo molil, se pogovarjal z bogom…

    Ce te tako skrbi usklajenost besed in dejanj Stanko, potem najprej pometi pred svojim posranim pragom, kjer ste po volitvah naredili ampak cisto vse drugace kot ste pred volitvami obljubljali in na podlagi katerih obljub ste “zmagali”. Problem je, da je kup dreka prevelik, da bi ga pometli pod preprogo in to volilci vidijo. To bodo seveda prihodnje leto tudi primerno nagradili in zvijanje v krcih vam ne uide…

    Opozarjali in argumentirali vam bomo vsa vasa dejanja prihodnje leto in vas z vaso metodo vrgli iz oblasti. Hvala za idejo.

  22. Drago pravi:

    Takoj se podpišem pod vse komentarje sproščene.slovenije! Zares zanimivo, pa tudi zelo sproščeno. Polepšal si mi večer! Hvala! Še kaj napiši, dobro ti gre…

  23. 007 pravi:

    Ja ja Drago, je pomanjkljiv, pa še kako. Bom pa tole izkoristil in še enkrat postavil nagradno vprašanje vsem: Ali veste kdo je dr.Sirc Ljuba ( Nagodetov proces) sledil kot agent Udbe po Evropi in kdo je kradel v Narodem muzeju v Ljubljani?
    p.s. tebi ,,sproščena slovenija,, pa zamerim, da se nisi s svojimi komentarji oglasil že prej. Ali pač? Krasno in ,,svaka čast,, in vprašanje zate: ali je Stanko tudi lahko Analitik iz Ribnce?
    In zopet še eno vprašanje vsem, čeprav upam, da bo kaj na to temo objavil Denis: Ponovna izdaja Janše SLO na Bledu ,,bratom Hrvatom,, Celo Plemeniti je izjavil, da je popušil na naslednjih volitvah, Ja kaj pa sedaj to Zmagec pomeni? Še do včeraj si zagovarjal Mesijo s Kaščakovga hriba?

  24. sproscena.slovenija@gmail.com pravi:

    Metamorfoza, 007, metamorfoza. Tale je sicer zelo digitalna, ampak vseeno. Pojavil sem se ze tu in tam, takrat in zdaj, v prihodnosti morda kje drugje, odvisno od potreb (nimam nanasalnih blodenj o bozjem poslanstvu, kot je razvidno iz mojega prilozenega, v nekaj tako bizarno imaginarnega kot je bog ne verjamem).
    Ce je Stanko lahko Analitik iz Ribnice ? Ce govoriva o isti osebi, potem vsekakor ne more biti analitik, ker za to ni potrebno intelektualno opremljen. Zna pa biti vec drugih stvari: npr. kritik (ce je kritik tisti, ki ne zmore biti umetnik - beri konstruktiven politik), podrepna muha svojega sefa, krizar in pa tudi Analitik iz Ribnice, seveda. Tanko — STanko — Stanko.

Komentiraj