Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Slovenija v Haag?

21. avgust 2007 ob 18:06 | Denis Sarkić |

Poslanec SD Marko Pavliha je danes na vlado oziroma pravosodno in zunanje ministrstvo naslovil poslansko pobudo, da nemudoma objavi razpis za izbiro slovenskega kandidata za sodnika Mednarodnega sodišča za pomorsko pravo v Hamburgu, kjer bodo naslednje volitve junija ali julija 2008 in ker postopek za izbiro nacionalnega kandidata v Sloveniji traja štiri do pet mesecev. Posebej pa je Pavliha, med odgovori na novinarska vprašanja, izpostavil njegovo oceno, da za rešitev vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško ostajata samo še dve rešitvi - sodišče v Haagu ali ad hoc arbitraža. Sam je sicer skeptičen do Haaga “zaradi njegove konservativnosti”, saj njegova sodna praksa Sloveniji ni naklonjena.

Vprašanja Vesti za strokovnjaka pomorskega prava Pavliho:

“… pomorsko-pravnih strokovnajkov nimamo na pretek, ni nas kot listja in trave …”

Ostala novinarska vprašanja za Marka Pavliho:

“… dejstvo je, da nam pravzaprav za reševanje spora ostajata samo še dve možnosti. Ena je mednarodno sodišče v Haagu, drugo pa je ac hoc arbitraža …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Ne skrivam, da sem levičar. Zato ne bom hvalil tiskovko Pavlihe. Priznam pa, da iz njegovega izvajanja nekaj izvem, nekaj novega! Hvala.
    Če pogledam tiskovke Jerovška, Tanka, Pukšiča, se marsikaj vprašam…

  2. 007 pravi:

    Jaz pa tokrat za spremembo tiskovke Pavlihe ne bom gledal. S svojim pozivom, da naj ne hodimo na morje na hrvaško je povedal vse. Vidi se, da je delal faks baje v Zagrebu. Ima kar pravi priimek. Pavliha, namreč. Pahor, ta ti bo v SD še napravil kakšno svinjarijo s svojimi bedastimi idejami. Pavliha spada samo k Plemenitemu poleg kipa pokojnega maršala, kjer naj skupaj pojeta koračnico bivbše JLA. Kakšen strokovnjak neki (pomorsko pravo). Toliko se zastopi kot zajc na boben.

  3. Drago pravi:

    @007: Bi bilo dobro, da bi pogledal tiskovko. Prepričan sem, da bi vsaj nekaj novega zvedel, za razliko od nekaterih drugih nastopačev. Spoštujem tvoje mnenje o Pavlihi. Jaz imam drugačnega. Zame je velik strokovnjak za vprašanja, ki so sedaj aktualna. Prav bi bilo, da bi takšne vključili v projekt morske meje, ne glede na to, iz katere opcije so. Saj gre za državne interese! Na žalost ne poznam imena strokovnjaka iz vlade, ki dela na tem področju.
    PS: glede njegovega poziva za dopust na Hrvaškem: sam je dejal, da je šlo za provokacijo. Koliko smo jih imeli s strani Hrvaške, spomni se! Pa so se vsi Hrvati strinjali, s konsenzom.
    Osebno jaz sem Pavlihovo provokacijo upošteval. Pa ne zaradi njegovega poziva! Mi je zmanjkalo denarja, čeprav živimo v “zlati dobi”, hahaha

  4. Hopcefizelj pravi:

    Tudi v zlati dobi je treba bit šparovn.

  5. 007 pravi:

    Pol sva pa enaka. tudi jaz kljub ,,sproščenosti,, in zlati dobi nisem uspel iti na hrvaško obalo. No ja, sem pa ostal sproščen, kar je pa tudi nekaj. Kar se pa Pavlihe tiče je pa tako. Lahko, da nekaj ve, vendar si kot poslanec ne sme privoščiti niti provokacije. To bi lahko naredil recimo Plemeniti od katerega smo kaj takega že navajeni.

Komentiraj