Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Naš je pa Türk!

21. avgust 2007 ob 1:43 | Denis Sarkić |

Tudi predsedniški kandidat Danilo Türk je začel zbirati podpise za njegovo kandidaturo in tako je pred svojo info točko v parku Zvezda zbral vidnejše podpornike in z njimi odšel na upravno enoto na Adamič-Lundrovo nabrežje, kjer so overili svoje podpise. V prispevkih so podporniki obrazložili svojo podporo.

Danilo in njegovi podporniki:

Gregor Golobič o podpori Türku:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. Jan pravi:

    Dr. Manca Košir bi morala dobit svojo tedensko oddajo na Vesteh… tam bi lahko nadaljevala svoje lekcije, v katerih bi razlagala svojo ljubezen do Plečnika, pravno upravičenost nacionalizacije (Kapitlja), modne nasvete, morda pa bo lahko nekaj časa našla tudi za nasvete mladim, neizkušenim novinarjem in s tem izboljšala kvaliteto spletnega portala Vest.si. Go Manca!

  2. špelca pravi:

    Podpise je zbiral za SVOJO kandidaturo. LP!

  3. zoki pravi:

    Tuka pa je na Vesti, Turka.

  4. tado pravi:

    kje pa je bla soproga?

  5. tado pravi:

    kje pa je bla soproga?denis zakej nisi mal še soproge zgrabil?

    prve dame majo v svetu včasih pomembnejšo funkcijo kot predsedniki:)

    lp

  6. marjeto pravi:

    a mi lahko kdo razlozi, zakaj je on najboljsi (turk) ?

  7. jozasportoroza pravi:

    Kako napišemo ü s slovensko tipkovnico?
    Poiščemo tipko na kateri je narisan znak za vprašaj. Na tej tipki je še znak za enojni narekovaj in levo od njega sta dve piki, točno tisti dve piki, ki jih moramo napisati nad u (ali a ali o) če želimo napisati ü (ali ä, Ä, ö, Ö, Ü). Postopek je takšen:
    - pritisnemo in držimo tipko AltGr (nahaja se desno od tipke za presledek)
    - medtem, ko še vedno pritiskamo AltGr, pritisnemo tipko za vprašaj
    - spustimo obe tipki hkrati
    - pozor, na monitorju še ne vidimo ničesar, računalniku smo samo ukazali, naj nad naslednjo črko, ki jo bomo pritisnili, nariše dve piki, če je možno
    - pritisnemo u in na monitorju se zapiše ü

    In to je že prva korist od Türka - razširjanje računalniških obzorij. Ampak to še ni nič. Namreč, tu je že kar druga, še pomembnejša korist. Türka na Vesti izkoriščam za plasiranje ideje, ki rešuje aktualni in zelo vroči problem, rešitev pa je takšna, da se ji ne da upreti. In zakaj sem izbral Vest. Zato ker je Vest destinacija za urbane in izobražene uporabnike interneta, med katerimi so tudi opinion leaderji in trend setterji.

    IDEJA

    Rešitev problema nezavarovanih železniških prehodov je enostavna, poceni in izvedljiva v zelo kratkem času in to na področju cele države naenkrat. Zahteva samo nekaj birokratskega dela. Potrebno je dodati novi člen v Pravilnik o nivojskih prehodih ceste preko železniške proge ( http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200279&stevilka=3883 ) in ustrezno spremeniti 44. in 45. člen tega pravilnika. Novi člen mora zajemati sledeče bistvo:

    “NA NEZAVAROVANIH ŽELEZNIŠKIH PREHODIH S CESTO, NA KATERI JE POVPREČNI LETNI DNEVNI PROMET VEČJI OD 25 VOZIL, JE LAHKO NAJVEČJA HITROST ŽELEZNIŠKEGA VOZILA NA POTI PRIBLIŽEVANJA PREHODU PET KILOMETROV NA URO”.

    Ali ni to enostaven toda učinkoviti predlog. Skoraj prepričan sem, da ga lahko izvede celo zdajšnja vlada v mesecu dni. Zadevo je samo potrebno ustrezno lobirati, kar bi lahko naredil kdo od obiskovalcev teh strani. S tem bi se Vest lahko hvalila in njena slava bi se še povečala. Jaz, SeEnJoza, to je Jozasportoroza, pa bi se zadovoljno smehljal ob dejstvu, da preko računalnika spreminjam svet.

    Dobra stran tega predloga je tudi ta, da bi železničarji bili sami zainteresirani za čim hitrejše urejanje prehodov, ki bi jim s takšno spremembo povzročali največ zamud. Slabih strani predloga ni.

    Kot vzpodbudo pa obiskovalcem Vesti ponujam še misel iz mariborskega grafita: ZA NATO ROJENI, ZA IRAK VZGOJENI.

    Sem rekel, da se vrnem.
    Jozasportoroza

  8. Drago pravi:

    @Pika: hvala lepa za pohvale, še o sebi kaj napiši!!!
    @ Iztok Podbregar: Ne, mene niste razkrinkali! Nazadnje me je razkrinkala moja žena, ko sem na Vest.si hvalil Mišo Molk in dobil poljubček, pa tudi ko sem pohvalil Katarino Kresal, ni bila najbolj zadovoljna. Mi je žena rekla, da njo pa že dolgo nisem hvalil.

    Drugače se pa povsem strinjam, da je po 4.9.07 potrebno vse povedati! Na včerajšnjo vest, da je Janši in Sanaderju prisluškovala tudi BND (Bundesnachrichtendienst) namreč nihče ne reagira. Po menda ne bomo zločin (SPRTJE DVEH NARODOV) kar “zataušali”??? Kako bi rad sedaj videl Jerovška in Tanka!!
    V tujini (ali ne Pika) bi odstopili cela vlada, pri nas pa bodo našli konstrukt, ki mu bo raja verjela. Boste videli!!!

  9. Drago pravi:

    SE OPROŠČAM!!! Komentar sem napisal za članek “KNJIGE IN ZLATA RIBICA”. Tam me je namreč “pohvalil” @Pika in “razkrinkal” @Iztok Podbregar

  10. marjeto pravi:

    prisrcna hvala, jozasportoroza !
    zdej pa moram na vlak !

  11. Matej pravi:

    @jozasportoroza: dobra navodila ;) btw, pri nekaterih tipkovnicah pa sta ti dve pikici (preglas/umlaut) malo drugje in sicer levo od tipke 1/klicaj. V tem primeru samo pritisneš shift+tipka za preglas ter nato u (če želiš ü).

  12. jože pravi:

    Bravo Denis! Še enkrat več si prekosil zategnjene novinarske profesionalce! Se pa ob tem sprašujem kdo plačuje take kljukce kot je Vladimir Vodušek iz RTVja - jebemo, pa to smo mi, davkoplačevalci!!! Velik rajš bi plačal 11€ za Vest, kot pa da mi zdolgočaseni Vodušek prodaja svoje novinarsko (ne)znanje!

  13. medek pravi:

    Golobič dobro povzame stvari. Izčiščen pogled in zato z zanimanjem čakam novo stranko, ki bo nastala iz Zares. Katarinca je kar ostra in prijetna hkrati, SD sredi Pahorjade spušča iz vajeti modri Potrč in trije podobni bodo morali biti precej različni. Me res zanima prihodnost. Türk je res idealen za predsednika, ampak en grašek v glavi (mogoče Golum) mi šepeta: Artuuur .. Smešno. Zadnje čase mi je vse kičasto, ampak res in prav sedel bi en Artur v politiko, da bi tam klovna med pingvini špilal. Sicer pa predvidevam, da bo Artur kaj zasral pri svojih stališčih in bo nakoncu Golum zvisel :)

  14. Hopcefizelj pravi:

    A ta je tud vaš?

  15. jozasportoroza pravi:

    Cinca marinca z vami ne bo nič. Tuerk ostaja neizkoriščen. Kamor koli pogledam sama Janša. To je predvsem destinacija za obsedene z Janšo. Škoda. Pa ravno zdaj, ko prodajajo SŽ nekdanjemu okupatorju, ki je hotel slovenski narod popolnoma uničiti (da se navežem malo na Türka). Mi pa bi jim poizkušali naredili vlake počasnejše od konjske vprege. Takšna priložnost se ne ponudi kar tako. S pravim pristopom bi se lahko naredil taki drek, in kdo bi se mastil z njim. Sam On. Yeh. Dobro jutro!

  16. Neurodrine pravi:

    Introducing Neurodrine - the revolutionary solution to maintaining a steel trap memory!

Komentiraj