Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Invazija Japoncev

21. avgust 2007 ob 18:45 | Maja Andlovic |

Slovenska turistična organizacija (STO) je z največjim japonskim organizatorjem turističnih potovanj JTB Business World Tokyo Corp podpisala pogodbo o sodelovanju na področju stikov z javnostmi. Slovenski veleposlanik na Japonskem Miran Čupkovič Skender, direktor oddelka za komuniciranje JTB Business World Tokyo Corp Tadashi Ichikawa in japonski veleposlanik v Sloveniji Tsuneshige Iiyama:

Tadashi Ichikawa: “Mislim, da je to dežela, kjer lahko človek doseže duševni mir.”

Direktor STO Dimitrij Piciga o vrednosti pogodbe, o številu japonskih turistov v Sloveniji do sedaj in napovedana številka japonskih turistov do leta 2009. Skender je pojasnil, kdo so potencialni japonski turisti v Sloveniji in zakaj. Čarterji iz Japonske naj bi v Sloveniji pristajali že prihodnje leto, kot je dejal Ichikawa.

Kaj slovenskega sploh poznajo Japonci, je razkril Skender, njegov japonski kolega v Sloveniji pa prave “charming points” naše dežele pod Alpami.

Podpis pogodbe in izmenjava daril:

“I FEEL sLOVEnia…”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. Boris pravi:

    predzadnji video nima zvoka…

  2. medek pravi:

    In zakaj Japonci ne zgradijo železnic :)
    In en velik ZEN vrt bi nam lahko zgradili.

  3. medek pravi:

    Mi njim duševni mir, ki pa seveda potrebuje čist zrak in zato nam oni pomagajo zgraditi železnice. Ha, Janezek v vladi kaj praviš? Pošlji enega Shotokanovca na pogovor in se bosta ob čajčku vse zmenila :)
    Mislimo, da so Nemci predragi :) in strateško preblizu :)

  4. dahvor pravi:

    … moj Nono bi od Veselja do Neba poskočil, ko bi to Videl, bi sigurno še trikrat prebral in zavpil … no, sej sem vedno Vedu, da so pametni Slovenci med nami in, da bo tudi ostale še Pamet enkrat Srečala … Bravo-posel je treba vzeti nadvse resno, ker Japonci so zelo Resni Turisti in v, ko pridejo, Europo povprečno 5000$ samo za nakupe potrošijo, imajo s seboj, Hoteli in Hrana, samo najdražji in najdražja se jim poceni zdijo…Sanje o petičnih Turistih se lahko uresničijo - začnite Kelnerje za te Goste vzgajat, da ne bo konfliktov…in na Mlade ne pozabte, ti tako radi žurirajo in polni so denarja, Japonci, da bodo vse prireditve polne, še na Metelkovi…in se bodo, ko ostarijo radi vračali, ostari se pa mimogrede, to tudi že vem, da je Življenje Lepo in Kratko.

  5. dahvor pravi:

    …sem pozabil, tudi Trgovce in Uradnike in Umetnike podučite, kako je treba Kupce spoštovat … jim bo zelo prav to prišlo, ko bo Turistov dosti.

  6. dahvor pravi:

    …in še jaz eno idejo primaknem, kako Začeti … Zgraditi ekološka naselja-hotel v Naravnem okolju, z Udobnimi, skromnimi, lepimi, pravljičnimi, stanovanji, z vsem servisom, ki jih na Japonski trg date, kot naložbom, ko jih ni tu, lastnikov, stanovanje se oddaja in seveda dobiček deli … fer trgovanje…in bodo sami lastniki poskrbeli, da so stanovanja vedno polna in za pozitivno promocijo … Seveda se bomo tudi Slovenci ogromno naučili - na to se moramo tudi pripraviti.

  7. dahvor pravi:

    …in z Megazabaviščem, ter enimi petimi Stanovanjskimi Hoteli, po 500 enot, Slovenija postane, se uvrsti med Turistične velesile, ter postane Turistična Dežela, če se ostali deli temu prilagodijo, na ta posel se navežejo … Gorica skrbi za Une, ostala Slovenija pa Ekološko za Une … in je Slovenija bistveno drugačna kot je danes … še, da Lipicanci v klobasah ne končajo, bi bila je šansa…in spet je samo en velik problem-personal za Sanje v Dejanja spravt…pa v taki ponudbi in na takem trgu, bi megazabavišče, čist majhno in neškodljivo zgledalo, samo bi pa strahovito veliko vlogo, stika s Svetom odigralo … in če se istrabenc Palace reši, za kar je spoznal, da nima nobenih šans in ga da tem, ki šanse imajo, bodo že vse Drugi-to je tujci za Nas nardili-delali, si v sistemu in sistem propast ne more, ne sme.

  8. dahvor pravi:

    …poleg Elana poznajo tudi Akrapoviča auspuhe…zato je zelo smiselno ne samo mah v Alpah, tudi Roso v Rakovem Škocjanu in Kalcij v vodi Škocijanskih jam in kočevskih Medvedih in Svizce na Kredarci in Močerade okrog Besnce in močeradovc probat…in toliko je še tega … ker sem danes prvič videl, da taljani modele novih avtov v glini, iz gline nardijo, bi jaz tudi jo dosti uporabu, pri gradnji … in Gade in Modrase po Krasu … vse bi jih spodbujal raziskovat…ker pojavljanje Danes v Strokovnih in Polstrokovnih revijah je najboljša promocija…in raziskovanje fenomena imenovanega Burja.

  9. stricjux pravi:

    Dahvor, kaj pa Če Nebi Pisal Kar Vsega Poprek Z Veliko Začetnico?

  10. stricjux pravi:

    JE PODOBNO MOTEČE KOT ČE PIŠEŠ Z CAPSI!

  11. dahvor pravi:

    kaj vse je moteče, ko se Človek navadi, ni več moteče…bolj, ko si na moteče občutljiv, bolj v Življenju trpiš … jaz napišem z Veliko Začetnico vse, kar Spoštujem…in ne bi razpravljal, kako bo ali je Turizem moteča zadeva…
    nujno si privošči tečaj fotografskega branja !!! in boš eno motnjo si odpravu, kako je napisano ne boš niti opazu, samo Vsebina ti bo v Možganih Slika ratala.

  12. dahvor pravi:

    moj Nono je 8 let na Japonskem preživel in potem 60 let jokal, zakaj je bil tak Mona, da se je na Kras vrnu-Domov … ti povem, da se je totalno od vsega distanciral - na Krasu - vzel kramp in lopato ter štango in si svojo malo Japonsko začel gradit in nam Otrokom zgodbe, kako so mu Japonke mornariško kapo vzele in … še 1000 drugih, kako v ladjedelnicah, ni niti enga cveka, kaj cveka opilka na tleh videti, najti…red&sanje&kopanje…in metla, moralo je Dvorišče bit čisto kot so Jasponska, vsak večer, pred Sončnim zahodom.

Komentiraj