Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Donacije, stadion …

21. avgust 2007 ob 21:14 | Nejc Jemec |

Danes so novinarsko konferenco pripravili na Mestni občini Ljubljana (MOL). Podžupanja Jadranka Dakič je pojasnila izbiro Tilie na razpisu za izbiro zavarovalnice, pri kateri bodo zavarovali premoženje (in ljudi) MOL, s čimer bo ta, po besedah župana Zorana Jankovića, zavarovala 95 odstotkov svojega premoženja. Podžupan Aleš Čerin in Sergej Racman, predstavnik podjetja R. E. Invest, sta spregovorila o nekaterih podrobnostih glede nove urbanistične pogodbe za izgradnjo Šumija. Zoran Jankovič pa se je dotaknil tudi aktualno-političnih tem - odnosa z državo, števila pokrajin, podpore predsedniškim kandidatom, nagajivih podjetij, stadiona in predvsem donacij.

O donacijah se je razvila na trenutke burna razprava. Župan Janković je zavrnil nekatere očitke, da naj bi šlo za domnevno sporen način pridobivanja sredstev. Pojasnil je, da je tudi Mercator pod njegovim vodstvom Beogradu, ob postavitvi trgovskega centra, “doniral” vrtec.

Zoran Janković: “Strokovni projekt, dober za Ljubljano, bo šel v vsakem primeru skozi.”

Poleg donacij se je ljubljanski župan Janković razgovoril tudi o odnosu z vlado, predsedniških volitvah, stadionu in še čem.

Zoran Janković: “To kar je naredil minister Žagar je res tragedija.”

Podžupan Aleš Čerin, Sergej Racman, predstavnik podjetja R. E. Invest, in župan Janković so spregovorili o nekaterih podrobnostih glede nove urbanistične pogodbe za izgradnjo Šumija in pripadajoči garažni hiši oz. garažnih hišah. Šumi naj bi bil zgrajen v 18 mesecih.

Zoran Janković, ko je zavrnil prošnjo novinarja za pregled dokumentacije oz. analize o aneksu pogodbe o Šumiju: “Jaz vem, da sem dovolj kredibilen, da povem.”

Podžupanja Jadranka Dakič o zavarovanem premoženju MOL pri zavarovalnici Tilia.

Jadranka Dakič: “Nekje verjetno zavarovalnica bo pridobivala, nekje bo izgubljala, pač tako, kot je vse v življenju.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Če bo stadion zgrajen s podkupninami, pardon, donacijami, bo verjetno tudi Kos tiho. Bo lahko sodil na prvi tekmi.

  2. 1tastar pravi:

    Sem pa za Jankovićev stil enkrat žeizumil ime”domžaliti”. Glej pod:

    http://1tastar.blog.siol.net/2007/04/27/ZA-JEZIKOVNI-KOTICEK-2/

  3. Drago pravi:

    Mogoče se bom nekoč ugriznil v jezik, ampak…
    Predstavitev delovanja je konkretna, pricizna, transparentna. Čuti se želja po napredku Ljubljane. Dela se res veliko, mislim da kot še nikoli. Samo tako naprej. Predlog o Ljubljani kot pokrajini se mi zdi zelo dober.Verjamem Jankoviću, da STADION BO. Donacije me ne skrbijo, saj je bilo to napovedano. Glede na to, da se vlada maščuje Jankoviću zaradi poraza na volitvah in s tem posredno seveda Ljubljani verjamem, da budno pazi na vsak korak župana. S tem pa zagotavlja poštenost! Naprej Janković, prebivalci Ljubljane te podpirajo!

  4. rok pravi:

    Janković Ljubljana te navdušeno podpira.

    Kolikor se pogovarjam z ljudmi, bi rekel, da se je procent podpore županu še večji kot na volitvah.

  5. 007 pravi:

    Zoran, še nekrat: Guraj dalje ne oziraje se na črne, ki čakajo v zasedi.

    p.s. in da ne pozabim!!!!!

    Zoki, upam, da na novem stadionu ne bo kakšnega evharističnega kongresa ali pa ponovne zaobljube kakšne naše vojske tujemu lastniku.

  6. Mono pravi:

    Zoki je car. Prvič po 20 letih imam občutek, da se v Ljubljani resnično nekaj spreminja. Tisti, ki nikoli niso naredili nič v žvljenju, bodo pač vedno nevoščljivi in predvsem ne bodo naredili nikoli nič več kot to, da so proti. Brez argumentov in brez rezutatov.

    Bravo Zoran!!!!!!!

  7. Rob pravi:

    No,zdej pa lahko samo še veselo čakamo komentar od Jazbinška. Me prov zanima kaj mu spet nebo všeč.

  8. Klemzo pravi:

    Kolikor me je vedno bolj sram, da živim v novi ’sprosceni’ Sloveniji, toliko bolj sem ponosen na glavno mesto. Janšo si kar predstavljam s tem njegovim 3xB. Zanimivo, nikjer še nisem zasledil 1 protiARGUMENTA glede kateregakoli mestnega projekta. Nekateri so skupaj z koalicijskimi bebčki prezaposleni z ‘izumljanjem’ raznih podtikanj, klevetanj, novih izrazov, laži, prevar, obtožb kar tako, verjetno ob vse bolj vidnemu napredku tudi lastnih notranjih strahov. Nič uporabnega torej. Kje sta sedaj Kovačič in Zdolšek? (vem, vem, 1 je na Delu) Naša že pregovorna fovšija je moteča in neprijetna, fovšija glede sposobnosti pa nevarna. V politiki po mojem težko govorimo o le tej, prej o strahu, ker Janković dviguje standarde kot župan. Upam da jih bo kasneje tudi na državni ravni. Bo J.J. imel jajca se pogovarjati (da ne rečem dogovarjati, vendar ŠE ni dokazov za to) s Sanaderjem na novem štadionu?

  9. Rok pravi:

    2009?

    a ni ljubljankovic govoril, da bo leta stadion leta 2008, on bo igral tekmo, trener bo pa katanec…

    torej, se Zoki laze? Laznivec? Zlaganec? Laznjivi klukec?

    Res, da nima tako kratkih nog kot Kucan, a ocitno se mu z leti krajsajo…

  10. Matjaz pravi:

    Hja, jaz sem zaenkrat nad Jankovićem navdušen. Kdor ima karkoli pripomniti čez njegovo županovanje, se bo moral kar pošteno potruditi z argumenti - ostala nabijanja ne veljalo! Med njim in Simšičevo ni nobene primerjave. On je natanko to, kar Ljubljana potrebuje.

  11. Erik pravi:

    vse lepo in prav da se štadijon zgradi samo rad bi da ne sprejme gledalcev pod 20 000 meni bi bilo super če bi jih sprejel od 20 000 do 25 000

  12. InchaGrow pravi:

    InchaGrow is an advanced male enhancement supplement. The Formula is Easy to Take Each Day, and it Only Uses. Natural Ingredients to Get the Desired Effect

Komentiraj