Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zgodba z dokumenti

18. avgust 2007 ob 15:00 | Denis Sarkić |

Intervju z Zmagom Jelinčičem o dokumentih iz Psihiatrične klinike iz povojnih montiranih procesov - primer Nagode. Zgodba je naenkrat po obisku komisije na kliniki in nekaj novinarskih prispevkih potihnila, zato smo jo z Jelinčičem zavrteli nazaj, Zmago pa je seveda povedal še marsikaj zanimivega o povojnih letih. Za Vest smo se z njim brez strahu pogovarjali na njegovem domu v Ljubljani.

“… jaz sem tudi sedel zaradi tega, ker sem v vojski govoril, da bo vojna in da se bo jugoslavija razbila, da bo Slovenija samostojna (…) devet mesecev sem bil v samici!”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. martello pravi:

    sam ma res hudo srajčko

  2. medek pravi:

    Imam občutek, da v sproščeni sloveniji redno pregledujejo smeti.

    V stari kurilnici pa je očitno sedež sove :)

  3. Drago pravi:

    Shizofreno!!! V dokumentih nisem videl nič posebnega.Gre za izvedeniško mnenje psihiatra o osumljencu. Tudi danes je tako. Jelinčič bi jih rad samo prodal. Ne vem, zakaj sploh še niso bili uničeni, saj imajo svoj rok.Kdo verjame, da bi vredne dokumente dali v škatlo poleg konternerja? Poleg!!! Tudi jaz sem slišal, da je bil sodelovec Udbe, samo ne od okajencev v lokalu. Kaj pa če jih je takrat dobil? Tudi “purfel” ni iznašel, če govori o elektrošokih. Ti so bili v uradni medicini 25-30 let nazaj, po vsem svetu. Najbolj bolno pa je: “ZL, ki je bila takrat…Kaj dela osebno sovraštvo!!! Kot jaz vem, ni bil zaprt zaradi tega, kar opisuje, ampak za čisto druge stvari. Glede Aksentijevića ima prav!
    Denis: zelo dobra vprašanja!! Imam samo občutek, da ne znaš izluščiti najpomembnejšega.Ni ti odgovoril na sodelovanje z Udbo.Nisi vrtal naprej ali vsaj ponovil. Tudi ko so ga vprašali, če je Hrvat, je odgovoril, da je Mesič na pol Albanec, odgovora pa ni dal.Po smehu pozabijo vprašati še enkrat!

  4. Denis Sarkić pravi:

    Še bo priložnost, malo je potrebno tempirati in potem stopnjevati taka vprašanja. Ni še uradna volilna kampanja! Ko bo, bomo lansirali vse mogoče “bojne konice”…

  5. Saša Pukšič pravi:

    Dober intervju. Če so dokumenti pristni, absolutno ne bi smeli biti pozabljeni. To je moje mnenje.

  6. janez pravi:

    super prispevki !
    a zmago bo pa imel tole pinki majico kot zascitni znak? :-) jo ima ze na kar nekaj intervjujih tudi od konkorencnih medijev obleceno …sej mas prov zmago sej nisi na modni reviji :-)

  7. 007 pravi:

    Ja kdo pa je zasledoval gospoda Sirca iz t.i. Nagodetovega procesa po Evropi in kdo je kradel v Narodnem muzeju se sprašujem??????

  8. tado pravi:

    denis takaj ga nisi vprašal če bo dal papirje na forenzično preiskavo?

    lp

  9. Denis Sarkić pravi:

    Ker je itak že povedal, da naša policija ne zna nič ugotoviti…

  10. 007 pravi:

    Ma že slabe izkušnje z njo, sicer pa forenziki ne spadajo več pod policijo in Zmagec to zelo dobro ve.

  11. Bunkica pravi:

    Ne prvi, ne zadnji dokumenti, ki jih je Jelinčič potegnil iz žepa. Naj jih poskenira in objavi na spletu, da bodo »predočeni ljudem« :) pa se mi dozdeva, da ne bojo nobenega zanimali… Spoštovani novinar – nehajte _na glas_ prikimavati za kadrom.

  12. medek pravi:

    Plemeniti Jelinčič se je toliko lagal in nakladal megle, da mu sedaj ne moreš več verjeti, pa tudi , če slučajno kaj resničnega vmes blekne. Po domače je nekredibilen.

  13. Rado pravi:

    Joj ljudje, s kakšnimi temami nam meglijo vsakdan, da bi pozabili na denar, ki nam ga kradejo.
    Jasna stvar je da so ga biksali v primeru Nagode. Vsaj to že vse vemo.

    Kaj ima tu Ziherl zraven? Saj je bil 5 let star v času procesa!

  14. tado pravi:

    naša policija ne sme nič ugotoviti:)

    v nemčijo naj pošle,sam kdo bo plačal je vprašanje:)

    lp

Komentiraj