Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Knjige in zlata ribica

18. avgust 2007 ob 23:34 | Denis Sarkić |

V ljubljanskem parku Zvezda je predsedniški kandidat Danilo Türk odprl svojo informacijsko točko in stojnico za druženje, ki je malo drugačna od do sedaj podobnih. Na njej se namreč, z veliko pomočjo Mance Košir, zbirajo knjige. Nas je poleg tega zanimalo, kako zgleda, če ste naključni sprehajalec in bi radi sami v živo Danilu stisnili roko in malo pokramljali z njim. Hkrati pa smo z našo kamero pobarali tudi Danilovo soprogo, Barbaro Miklič - Türk o tem, kakšen je njen dragi pod kožo. Srečali smo tudi ministra za obrambo in predsednika Desus-a Karla Erjavca in nekdanjega predsednika Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in simpatizerja Zares Miho Ulčarja ter nekdanjo poslanko SD in igralko Jerco Mrzel.

Danilova stojnica in soproga Barbara Miklič - Türk o svojem možu:

Barbara Miklič Türk o Danilovi najljubši jedi: “Ko je bil majhen je zelo rad jedel pohane zrezke …”

Naključni volilec Jože Zemljan kramlja in sprašuje Türka o tem in onem:

Türk: “… zaenkrat, moram reči, so mi ljudje kar hitro povedali, da bodo glasovali zame, nisem imel velikih problemov s prepričevanjem, verjetno je še prezgodaj …”

Manca Košir o kandidatih in njenem glasu za Danila:

Manca o Danilovem ulovu: “… ni me ujel na mreže, kot je pela Majda Sepe, ujel me je na knjige …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. Metaforicno zares! pravi:

    Dejansko je svetovljan, ki ljubi zivali (recimo ribice). Kokodak!

  2. Robert L. Tuva pravi:

    Samo ge. Koširjevi pa ne zmanjka sape. :) Res ima tudi dosti za povedati.

  3. Začudena pravi:

    Ojjojj.. Manca Košir govori o mestnih deklicah in strastno zavrača,da nikakor niso iz podeželje. Uffaaaa… tale je pa močna…. jaz sem pa vsekskozi mislila, vsaj izgleda tako, da nikakor ni meščanka, ampak da je bila rojena doma na farmi …. mislim - so deklice iz podeželja vredne manj kot meščanske? jao, spet ena nova nebulozna levičarska finta enakosti ….

  4. Slovencelj pravi:

    Karel Erjavec 360º :) fenomenalno :D No ni bilo ravno 360º, je bilo pa recimo enih 270º :)

  5. medek pravi:

    Če mene vprašaš, bi bil Tomo Križnar najboljši predsednik Slovenije.

    Da smo slovenci tolk obsedeni s kičem in proslavami je pa spooky.

    Najboljša proslava zame bo, ko se bo nehalo klanje v Darfurju. Še posebno ker vem, da je bil nekoč nek moj praprapra fajmošter, ki je pokristjanjeval sudance. Dandanes nikakor ne mislim biti del tega greha. Ko še nismo bili samostojni ste/smo vsi hrepeneli po svobodi, ki pripada suverenim. Kako to, da sedaj s polnimi ritmi tako lahko presedlate na farsne kulise, v čem je bistvo sveta?
    Drni še vedno dela za nedolžne Darfurce in pomaga Tomotu, ki mu trplenje razžira srce. Kdo je čutil Tomota na oddaji 24 ur?
    Vsakič, ko vidim tega Človeka vem, kaj je bistvo življenja. Oziroma kakor pravi tudi Mumija: Človek rabi 2 kvatratna metra za udobno spanje …. in zvezde …. in Tomo bi rekel mir v VODO.

    Ves ta sranje je potrošniški kič in hlastanje za večno mladostjo. Otroci tam so prav tako le otroci, le da so tam hrana za jastrebe.

  6. medek pravi:

    In Hillary Clinton, ki jo popira vsa vojna industrija. Manca ti pa mal preveč knjige bereš in v politiki nisi prav posebej razgledana, a ne. No, vsak ima svoje minuse.

  7. Pipi pravi:

    A da tvoj glas šteje več od drugih glasov, Koširjeva?! Tvoj glas je povsem enakovreden glasu ene ˝podeželske deklice˝, pa če se še tako spakuješ in čebljaš. Samovšečnost, da ji ni para. Dokler bodo t.i. psevdolevičarji s tako prezirljivo aroganco, ki je pri nekaterih manj pri drugih bolj ˝prefinjeno˝ izražena, obravnavali vse, kar ni ljubljansko (kot da je Ljubljana ne vem kakšna metropola, pet minut vožnje iz centra pa si dejansko že na vasi, mentaliteta povprečenega Ljubljančana pa na prav nič višjem nivoju od preostanka Slovenije), ne bom verjel v njihove zgodbice, kako se zavzemajo za enakost in enake možnosti za vse. Že v izhodišču, kot je primer Koširjeve, namreč delijo ljudi na mestne - ljubljanske (pametne, svetovljanske, civilizirane) in nemestne-neljubljanske, provincialne (očitno vi po vrsti z nasprotnimi lastnostmi), delajo torej neko selekcijo med ljudmi, pri čemer sebe seveda brez pomilekov štejejo v tisto uber skupino. K vragu pa tako svetovljanstvo, ni vredno pol evra.

  8. Jože Zemljan pravi:

    Turk, izogibaj se babnic tipa Manca, ker ti delajo bolj slabo reklamo.

  9. Rok pravi:

    Turk se spretno skriva za ustavo, za zakoni, da mu ni treba jasno izraziti svojega pogleda na določeno problematiko. Ustava je dokaj splošen akt, tudi ostali kandidati se zagotovo zavzemajo za spoštovanje ustave, za tolerantnost, strpnost, razlika potem je, na kakšen način bi to konkretno v praksi uveljavljali, s kakšnimi konkretnimi ukrepi. Denis, Turka bi npr. moral vprašati, ali bi on, če bi imel to možnost, tebi in tvojemu (hipotetičnemu:))) istospolnemu partnerju omogočil oz. bo se zavzemal za to, da bi lahko vidva posvojila otroka, se lahko poročila itd. Mene ne zanimajo ti suhoprani, pravniško nevtralni odgovori, mene zanima konkretno njegovo stališče in kako bi on zadevo uredil, če bi imel zakonodajno pristojnost. Bog je v podrobnostih.

  10. Rok pravi:

    Turk se spretno skriva za ustavo, za zakoni, za povsem splošnimi načeli, da mu ni treba jasno izraziti svojega pogleda na določeno problematiko. Tudi ostali kandidati se zagotovo zavzemajo za spoštovanje ustave, za tolerantnost, strpnost, razlika potem je, na kakšen način bi to konkretno v praksi uveljavljali, s kakšnimi konkretnimi ukrepi. Denis, Turka bi npr. moral vprašati, ali bi on, če bi imel to možnost, tebi in tvojemu (hipotetičnemu, seveda:))) istospolnemu partnerju omogočil oz. bo se zavzemal za to, da bi lahko vidva posvojila otroka, se lahko poročila itd. Mene ne zanimajo ti suhoprani, povsem nevtralni odgovori, mene zanima konkretno njegovo stališče in kako bi on zadevo uredil, če bi imel pristojnost odločanja o tem. Bog je v podrobnostih.

  11. Denis Sarkić pravi:

    Vem, da se dobro diplomatsko izmika in plava z odgovori zelo na površini, vendar prišel bo čas Rok, ko se bo moral malo potapljati, da boste bolj zadovoljni…

  12. Sibirijska metafora pravi:

    Ah, saj Clintonka je tudi najvecji prejemnik denarcev zavarovalniskih lobijev itd na kar je opozoril Edwards. Prekasa vse republikance… Tako da pod njo ni za pricakovati socialne zdravstvene reforme v ZDA. In se marsikaj drugega. Povej mi koga podpiras in povem ti kdo si! Brezigar & Clinton - patologija je ocitna. Kokokokodak!

  13. moet pravi:

    @Pipi Strel v prazno, Manca namreč ni rekla, da je njen glas vreden več od drugih, pač pa, da ima veliko prijatejev, “pleme”, ki jih je že oz. jih bo prepričala za svojega kandidata (najbrž manj vsiljivo kot bodo farji s prižnic prepričevali za lojzeta). Tudi podeželskim deklicam ni nič hudega storila: govorila je o svojih hčerah, ki to faktično - ne vrednostno - niso in bodo zato bolj verjetno glasovale za urbanega kandidata.

  14. Danilo Türk pravi:

    Hvala za komentarje. Pričakujem, da bodo s potekom kampanje vprašanja postajala konkretnejša. Tako je prav.

  15. pika pravi:

    blahhhh….

  16. Drago pravi:

    Gospod DT: zelo lepo, da ste se osebno oglasili, lepa gesta.Jaz sem vam dal danes glas podpore na UE, ker sem prepričan, da ste najboljši kandidat! Želim vam zmago, saj bo z njo pridobila samo Slovenija.

    PS: za pljuvanje “pike” pa se ne sekirajte! Ga je že v juliju nekdo razkrinkal. Gre za starejšega moškega, ki je živel dalj časa v tujini in misli, da vse ve o demokraciji. Po komentarjih bi trdil, da gre za pijančka… Poglejte malo nazaj njegove komentarje!

    Lp

  17. pika pravi:

    Drago jejžuš kako si ti inteligenten in pameten.

  18. Iztok Podbregar pravi:

    Tudi Draga smo že razkrinkali. Na podlagi prisluhov smo ugotovili, da gre za Manco Košir. Dokaznega gradiva vam sicer ne morem dostaviti, ker je izginilo, bom več povedal po avgustovskih počitnicah.

  19. 007 pravi:

    Enkrat pijanc, vedno pijanc. Samo v grobu postane abstinent.

  20. Drago pravi:

    @Pika in @Iztok Podbregar
    Odgovoril sem vama pomotoma na komentarju NAŠ JE TÜRK. Če vaju zanima odgovor, si ga oglejta tam. Sorry

  21. pika pravi:

    Draga Drago, nismo se razumeli, ampak ……. .

  22. pika pravi:

    Iztok : Kdo je Manca Košir?

  23. Drago pravi:

    Dragi Pika! Da nisi ženska, si že priznal. Sam si napisal, da si “pika na koncu stavka”.OK,OK!
    Ampak jaz sem pa zaresni moški, z vsemi značilnostmi in tudi genitalijami!!! Ali je bilo danes spet malo preveč…? Jaz sem “Iztoka Podbregarja” razumel malo drugače, kot ti. Mi je pa vseeno, da me imaš ti za Manco.. po spanju bo malo boljše, boš videl. Misli se bodo zjasnile, vsaj za nekaj časa…

Komentiraj