Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Preteklost in Hrvaška

15. avgust 2007 ob 15:10 | Denis Sarkić |

Prvak SNS Zmago Jelinčič je za Vest komentiral predlog zakona o žrtvah vojnega nasilja in spregovoril o stališču stranke do reševanje sporov s Hrvaško pred petkovim sestankom z predsednikom vlade Janezom Janšo. Napovedal je tudi posvetovalni referndum za vstop Hrvaške v EU, ki bi po njegovem morala v zvezo vstopiti skupaj v paketu držav z Balkana - Albanijo, Bosno in Hercegovino, Črno Goro, Srbijo in Makedonijo, kar bi lahko rešilo tudi status Kosova.

Zmago o predlogu zakona žrtev vojnega nasilja in kolaboraciji:

“… mi tega zakona ne bomo podprli in konec in se nimamo kaj pogovarjati! Tisti, ki so sodelovali z okupatorjem - nasvidenje. Lahko jim oprostimo, pozabiti tega pa nikoli ne smemo!”

Jelinčič o strategiji do Hrvaške:

“Gospod Sanader je gospoda Janšo na en svinjski način zlorabil. Zlorabil ga je zato, da Dinamo ne bi izpadel iz Lige, kajti pričakovalo se je, da bodo navijači Dinama naredili škandal (…) kar je pojačalo število policijskih sil …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 24 x komentirano
  1. Donvito pravi:

    Tako se to dela!!! Strinjam se z vsako itrečeno besedo in stavkom. Ne vem zakaj večina politikov živi v temi in ne spregleda, zakaj se skrivajo in ne upajo povedati na glas to kar bi morali že zdavnaj in to kar že vesčas govori Zmago J.? Zakaj imamo v naši preljubi Sloveniji toliko strahopetcev, ritoliznikov in nesposobnih kvazi wannabe politikov, katerih IQ ne doseže niti tistega, ki ga ima zmrznjen “ustaš” ? Ljudje če vam je kaj do Slovenije, do vaših potomcev in do tega v kakšnem svetu in v kakšni Sloveniji bodo živeli potem vam ostane samo eno…Še ne veste? Volite SNS!!! Podpirajte edine, ki se borijo za vas, za nas in za SLovenijo in ne za tiste, ki to našo deželico prodajajo pokosih, kaj prodajajo, podarjajo bi bil bolj natančen izraz. Ozavestite se in naredite korak naprej, naredite ga za vse Slovence, za tiste, ki so zdavnaj že končali trd in krvavi boj, da lahko zdaj ostali uživamo v samostojni in demokratični državi, naredite korak naprej tudi za tiste, ki prišli bodo za nami in verjemite mi hvaležni nam bodo!

  2. miro pravi:

    Volite SNS in Zmaga Jelinčiča! Zmago ima toliko jajc, da ga tudi roza majica ne popedri!!!

  3. Feminist Plut pravi:

    Slovenija ima 46 km morske obale in ne 42 km kot je rekel načitani Jelinčič.
    Drugače pa podpiram njegove ideje, čeprav so neizvedljie.

  4. student86 pravi:

    Zanimiv intervju….

  5. tado pravi:

    mislim da tile mevže na oblasti sploh ne vidijo kako so hrvatje trdoglavi in samosvoji…
    hočejo met bruselj doma in oni nadziral evropo ne…

    če se ne bomo postavili kontra bomo spet mevže…

    strinjam se z trditvijo da je treba v unijo spustit vse države skupaj s hrvaško…ampak hrvatje bodo seveda spet rekli da so več vredni kot ostale in spet bo kurtšlus…

    lp

  6. 007 pravi:

    Zmago, ne maram te in pod nobenim pogojem te ne bi volil. Vendar tokrat ti dam skoraj vse prav, razen tiste okoli meje na Reki. Bodi realen, saj sam dobro veš, da Reka ne more biti nikoli Slovenska. Se pa strinjam okoli pogajanj s Hrvati, da o izdajalskih ritih, ki si jih omenil sploh ne govorim. Kaj boš rekel v petek pri Mesiji s Kaščakovga hriba pa veš samo ti. Za konec pa prosim za pojasnitev besed CRO predsednika Mesiča, da si hrvaškega rodu. Glede na to, kaj si mislim o tebi se nebi čudil, da res v tebi ne teče hrvaška kri.

  7. cro_hot pravi:

    Gospod Zmago - lepo povedano a premalo slišano…ampak pri problemih s CRO mejo pa pozabite še na en problem, ki slovenski politiki zaveže gobec- trgovina z orožjem !
    O predlogu zakona o žrtvah…pa se popolnoma strinjam z vami !

  8. Sibirijski padalec pravi:

    Vest ne bi bila Vest, ce ne bi vsake toliko casa imela zabavnih klovnskih internezzov. Tale skoraj prekasa tistega z Jazbinskom.

    PS: so pa res zviti ti Hrvati, da so ga nam podtaknili (demanti se ne bi dal demantirati press).

  9. Moya pravi:

    Hrvati nas bodo stisnili v kot. JJ lahko obremni veliko dokumentov na Hrvaskem. In kaj je bolje? Popustiti Hrvatom,…oni bojo pa dali vse obremenilne papirje v “peč”.

    JJ si je na vse sile in pretege zelel, da pride na oblast. Zakaj? Da bi lahko unicil vse obremnilne dokumente, ki obstajajo. Da bo lahko “očiščen” zgodovine.

    In to je tudi naredil. Ministrstvo za obrambo je on itaq do takrat ko je bil tam 100% vodil in nadziral. Tko da tam ni papirjev. Pa tud k je bil zamenjan so ostali “njegovi” ljudje, ki so dokumente “popucali”

    SOVO je pa “spucal” sedaj.

    In to je to.

    A problem je ker so na Hrvaskem ostali dokumenti. In to sta mu Sanader in Mesić “prišepnila” na neformalnih srečanjih. In zdej se JJ trese in bo zaradi osebnega miru,…uredil odnose in odprta vprasanja z Hrvati na skodo vseh nas v Sloveniji.

    No bomo videli. Kako bo. Ce boste mediji o tem porocili,..potem ne verjamem da si bodo upali nasi oblastniki to narediti.

  10. Bruce Willis pravi:

    Zmago Jelinčič je spreten politik, cenim ga kot mojstra politične retorike in manipulacije, ki jo v precejšnji meri začini še s svojim zajedljivim humorjem, s katerim ne prizanaša nikomur. Prav smešno mi je bilo zadnjič gledati po TV-ju Voduškov pogovor z njim in Turkom, ko je bil slednji tako sporovociran, da je bil raje kar tiho. Vesel sem, da tudi letos kandidira za predsednika, saj bo tekma z njim samo še bolj pestra, zanimiva in predvsem humorna. Po drugi strani pa je Jelinčič politik, ki si je pametno in preračunljivo izbral za svoje delo poklic večni opozicijski politik, se pravi politik, ki ne bo nikoli v vladi, politik, ki ne bo imel nikoli velike odgovornosti, politik, ki mu ne bo treba nikoli dokazovati, da je svoje gobcanje sposoben in pripravljen realizirati tudi v praksi, politik, ki bo celo večnost samo kritiziral, pametoval in se s svojimi populističnimi idejami a la meja do Mirne prilizoval in vzbujal lažje upe tistim 5-7% volilnega telesa. By the way, lepa majčka.

  11. Drago pravi:

    Jelinčičev pedigre je tak, da mu je okoli Zakona o žrtvah… lahko verjeti! Bravo!!! Vse ostalo pa je nakladanje za glasove naivnih volilcev. Na zadnjih volitvah je javno trdil, da bo v vsakem primeru v vladi, vsaj tako je izračunal. Pa so vseeno našli matematiko, da so ga lahko izpustili. Še nikoli ni imel kakšne funkcije z odgovornostjo. Tudi na naslednjih volitvah ga ne bodo vzeli v koalicijo, mislim na leve, ki bodo zmagali. Preveč leze v rit Janši (za razliko od njegove stranke SNS). Priznam, da je načitan in veliko ve. Ali bi mi lahko povedal, zakaj in kdo je umaknil vojsko iz platoja pri solinah, ki so ga naredili Slovenci, sedaj pa imajo Hrvati tam mejne organe?

  12. Mirjana pravi:

    Drago, zadnje vprašanje je več kot na mestu, morda pa nam le odgovori?:)..
    prepričana sem, da Jelinčič to ve

  13. sax pravi:

    Jelinčiči so potomci hrvaških uskokov Jelinčićev, ki so se v Slovenijo naselili (iz Dalmacije) v 15. stoletju.

  14. sax pravi:

    …in janičarji so bili vedno najhujši Turki.

  15. rok pravi:

    sax,…..Hrvat Jelinčič je domači izdajalec Hrvatov,…da ga ne bodo za jajca obesil ;-)).

  16. 007 pravi:

    No, to je pa že nekaj lepšega. Samo o tem se javno veliko ne govori. Denis, spomni Plemenitega, da prebere to debatop in naj odgovori, če ima muda.

  17. itrP pravi:

    Moya,
    kakšni dokumenti o kakšni prteklosti Janeza?

  18. 007 pravi:

    Ravnokar sem na TV gledal izjavo ,,Plemenitega,,, o tem ali držijo besede CRO prezidenta, da je Hrvat. No in kaj je ,,Plemeniti,, odgovoril? Seveda sarkastično v svojem stilu: Češ, saj je Mesič tudi Albanec. Nič pa konkretno na vprašanje.
    O, moj Zmagec. muca popapala jezička, sedaj si pa na vrsti ti, da se zagovarjaš in da ne samo pljuvaš naokoli vsepovprek, samo ti, si clear and blue. Ode sve u p.m (saj razumeš po hrvaško).

  19. andlen pravi:

    “Drago, zadnje vprašanje je več kot na mestu, morda pa nam le odgovori?:)..
    prepričana sem, da Jelinčič to ve”
    Hecno! Kdo pa je bil tisti čas abrambni minister??? In kdo je ne le umikal slovensko vojsko s slovenskih ozemlje, marveč tudi vozil v Istro Hrvatom tanke po slovenskem ozemlju s hrvaškimi oznakami, ker so Krajišniki prehod prek Gorskega kotarja blokirali.
    Menda ni tega počela moja pokojna stara mama…..

  20. Drago pravi:

    @andlen
    Nič ni hecno, prijatelj! Nisem vseved, ampak odgovore na ta vprašanja jaz poznam in vidim, da tudi ti. Problem je samo v tem, da je veliko ljudi to pozabilo, kar smo videli na volitvah 2004. Pa verjameš, da se je to, kar omenjaš, delalo zastonj? JAZ NE! Pa smo tam, kje že? Dolgovi do Hrvaške, ker še niso pokazali duplikata plačanega računa! Zato sem pesimist okoli Piranskega zaliva (Savudrijske uvale?????) Da jim j.b.
    Pa še marsikaj so ljudje pozabili: romov, izbrisanih, Depale vasi…itd.
    Hvala bogu, ne! hvala k… da lahko o tem tudi kaj napišemo!!! Lp

  21. Drago pravi:

    @Moya
    Oprosti, ker sem nevede odgovoril namesto tebe @itrP. Kljub temu mu še ti razloži!!!

  22. frenk pravi:

    zmago malo tole prebiram ampak zame si idol kapo dol

  23. Cami Halısı Karadağ pravi:

    Nice article inspiring thanks. Hello Administ .

  24. Cami Halısı Portekiz pravi:

    Thank you great post. Hello Administ .

Komentiraj