Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ljubljana gre naprej

15. avgust 2007 ob 10:35 | Denis Sarkić |

Prva popočitniška novinarska konferenca ljubljanskega župana Zorana Jankovića na kateri je spregovoril ali odgovarjal na vprašanja novinarjev o donacijah, največjem številu gradenj v Ljubljani doslej, črnih odlagališčih, vzpenjači, družini Strojan, cestnih povezavah v mestu, ljubljanskem športu ter novih športnih objektih, razstavi na ljubljanskem gradu, prodaji zemljišč, inšpekcijskih službah, odgovoru mestnemu svetniku in vodji MO SDS Petru Sušniku in ali bo njegova Lista nastopila na naslednjih parlamentarnih volitvah, je minila v značilnem Jankovićevem slogu. Malo je bilo hvalnic, malo šibke jeze in cinizma, vendar zelo veliko nasmejanega Zorana, ki je na trenutke deloval več kot zadovoljno. Zato jo objavljamo v celoti.

O morebitnem nastopu z Listo ZJ na volitvah 2008: “Toliko daleč naprej ne razmišljam!”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. 007 pravi:

    Zoki, edini še preostali borec proti Vatikanu oz.OPUS DEI v SLO.

  2. Donvito pravi:

    kakorkoli že, dober ali slab za nekoga, dejastvo je da je edini župan Ljubljane do zdaj, ki pravzaprav nekaj dela in mo to celo uspeva! Ima seveda tudi svoje slabe strani in mogoče vsa njegova dejanja niso ravno sprejeta z navdušenjem, vendar all in all je vseeno edini, ki mu ni vseeno za Ljubljano in njene prebivalce, in si ne polni svoje žepe kakor so to počeli prejšnji župani in županje! Le tako naprej!

  3. Robson pravi:

    007 pravi:

    15. avgust, 2007 ob 13:47
    Zoki, edini še preostali borec proti Vatikanu oz.OPUS DEI v SLO.

    in proti vrhunskemu hokeju v Ljubljani!

  4. siruche pravi:

    Vesel sem, da so se v Ljubljani začele dogajati pozitivne spremembe. Počasi se bojo kockice položile na svoje mesto. Donacije so super zadeva.
    Strinjam se, ko pravi, da inšpekcijski nadzori divjih odlagališč, lahko le kratkotrajno ublažijo stvari. Sam opažam premajhno uporabo ekoloških otokov (rumeni, zeleni in modri kontejnerji). Isto je z rjavimi zabojniki za ekološke odpadke, ki so napol prazni. Sam dosledno ločeno odlagam odpadke in se trudim, da bi v naši družini bili pri tem dosledni. Naloga ni lahka, ker je ponavadi tako, da moram sam odnesti steklo, embalažo ali papir, ker ostala familija “pozabi”.
    Zadnjič je pri nas sosed montiral klimatsko napravo in je pustil kartonasto škatlo z odpadki zraven navadnega (črnega) zabojnika. Vedel sem, da smetarji ne bojo vzeli škatlo, ker to ne sodi pod navadne odpadke, kar je tudi prav. Razmišljal sem, ali naj grem k sosedu in mu prijazno povem, naj odnese škatlo na ekološki otok. Po kratkem razmisleku sem se odločil, da bom raje sam odnesel, ker sem vedel, da bi mi rekel: “Dej, Siruche nehi težit, sej bojo jutr smetarji odpelal.” In tako sem odnesel škatlo. V njej so bile razno razne stvari. Pesek sem stresel v rjavi zabojnik, steklenice Bandidosa v zeleni, plastiko in stiropor v rumenega (za stiropor nisem ravno siguren, da se ga odloži v zabojnik za plastiko; če kdo ve kam, naj sporoči). Na koncu sem še razstavil škatlo, jo zložil in dal v modri zabojnik. Bil sem ponosen nase, kar tako. Kot da bi osvojil zlato kolajno.
    Mogoče boste nekoč, sredi ulice, srečali človeka, ki se bo sklonil in pobral majhen papirček. Vedite, da je ta oseba resnično sproščena.
    Nekdo bi potreboval leta in leta meditacije, da bi dosegel rast v življenju, temu pa je dovolj le, da dvigne košček papirja in ga odvrže v smetnjak. Včasih zna biti življenje zelo preprosto.
    @Robson: Problem ljubljanskega hokeja ni župan Janković, temveč Matjaž Sekelj, ki jo vodi malo po domače. Preberi si članek “ZM zahteva revizijo HDD Olimpije” na http://www.rtvslo.si/sport/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=5&c_id=34018
    PS Opravičujem se za predolg komentar, ampak svoj primer sem moral omeniti, ker ločevanje odpadkov ni nič težkega, če se ti da; če se ti pa nič ne da, je vsaka stvar pretežka, tudi misel.
    Srečno!

  5. VelikiGoban pravi:

    @siruche: pesek v rjavi zabojnik?? pesek je bil, ko sem nazadnje preveril, neorganski… zato bo na kompostu na deponiji samo negibno ležal (in delal štalo). bi blo boljš, če bi ga na tla stresu.
    pesek - odpadni gradbeni material
    stiropor - po moje ne gre med plastično embalažo. Na deponiji (Barje) ga odvržeš v poseben kontejner. Kje bi se še lahko znebil tovrstne embalaže pa ne vem. Naj bi jo prevzel prodajalec aparata in jo ustrzno odstranil…

  6. VelikiGoban pravi:

    PS: a kdo ve, kam z odpadnimi zdravili? Deponija Barje jih noče, lekarna jih noče (pa bi jih najbrž morala)…

  7. Stric A pravi:

    Jankovič je zelo sposoben človek in bi ga volil če bi mel možnost… ampak nisem Ljubljančan.

  8. siruche pravi:

    @VelikiGoban
    Kar se tiče peska, ga je bilo le za 2 jogurtova lončka, tako da glede tega nimam slabe vesti (moral bi ga v črni zabojnik). Druga stvar je s stiroporjem, ki ga najbrž res ne bi smel dati med embalažo. Tudi tu sumim, da gre za črni zabojnik.
    Glede zdravil si poglej stran http://www.jh-lj.si/index.php?m=51&k=1303.

    Tukaj je še povezava do pdf datoteke, kjer je opisano, kam sodi kateri odpadek http://www.jh-lj.si/upload/doc/1020_ABC_odpadkov.pdf.

    VelikiGoban, hvala za opozorila in nasvete. Srečno!

  9. siruche pravi:

    Malo sem se zmotil. Tu je prava povezava do ABC odpadkov http://www.jh-lj.si/index.php?p=7&k=1320

  10. Robson pravi:

    siruche o hokeju se res ne bom pustil poučevati,če pa sam nasedaš člankom,ki so bili sprovedeni v rumenem tisku izpod peresa ¨kredibilnega¨ novinarja M.L. je to druga stvar.Župan je svoj odnos do hokeja pokazal že ob minulem svetovnem prvenstvu v Ljubljani…

  11. rok pravi:

    siruche,…kar si napisal je prav res,…kul ;-).

    Janković ima moj glas rezerviran karkoli bo počel po štirih letih, dobro, da smo ga dobili v Ljubljani.

    Včasih se mi zdi, da uspeva spreminjati Ljubljano tudi mentalno na bolje. Ima ne tak pravilen in zdrav pristop in odnos do stvari.
    Priznam, da od kar je on župan grem raje v mesto, na kavo, sprehod ali pa kar tako. Rad tudi gledam kaj se gradi in popravlja, to me še bolj veseli, ker vem, da za tem stoji človek in ljudje, ki res nekaj hočejo narediti.

    Thums up.

  12. siruche pravi:

    Danes sem se peljal mimo vladne palače na Prešernovi. Na eni strani je vlada in njena fasada, ki je v dokaj solidnem stanju ter jo bodo prebarvali (nameščajo odre). Na drugi strani ulice so hiše z razpadajočo fasado (dali so železne mreže, da ne bi komu kaj padlo na glavo), ki pa jih zgleda ne bojo prenovili.
    Če se že lotimo prenove določene ulice, se je lotimo v celoti, ne pa da del prenovimo, ostalo pa ostane po starem. Bolje bi bilo, da bi pustili tako kot je bilo.
    Tukaj zamerim premierju, da nikakor ne najde časa, da bi se skupaj z županom uskladila glede razvoja prestolnice. Zrel politik bi moral znati dati na stran osebne zamere.

    PS Ko gre za zunanjo politiko, pozivajo na enotnost. Kaj pa enotnost pri urejanju življenja znotraj države?

    Srečno!

Komentiraj