Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Revizijsko poročilo

14. avgust 2007 ob 21:49 | Nejc Jemec |

Poslanec Milan M. Cvikl se je na današnji novinarski konferenci odzval na revizijsko poročilo o predlogu zaključnega računa proračuna Republike Slovenije za leto 2006, spregovoril pa je tudi o pozitivnih in negativnih straneh izvrševanja proračuna za leto 2006.

Poslanec Socialnih demokratov (SD) je med drugim izpostavil, da je dobro, da nobeno ministrstvo ni dobilo negativnega mnenja računskega sodišča. Kot najbolj negativno pa izpostavlja oddajanje del pred sklenitvijo pogodbe.

Milan M. Cvikl: “Ministrstvo za visoko šolstvo pa univerzam v Mariboru, Ljubljani in na Primorskem, v nasprotju z dinamiko iz zakona, dodeljuje manj sredstev. To seveda je samosvoje in nezakonito delovanje.”

Poslancu smo nekaj vprašanj postavili tudi zbrani novinarji. Tako nam je zaupal, da še ena odprta fronta, tokrat proračunska, ni le streljanje slepih nabojev proti aktualni vladi. Povedal je, da bomo lahko podobno kritičnim novinarskim konferencam SD prisostvovali vse do zaključka tega mandata (navkljub predsedovanju Evropski uniji) in da bi bilo treba Matjaža Janšo, generalnega direktorja direktorata za elektronske komunikacije, zamenjati.

Milan M. Cvikl o Matjažu Janši: “Tega gospoda je treba zamenjati.”

Celoten govor Milana M. Cvikla na današnji novinarski konferenci.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Znano je, da gre Cvikl koaliciji na živce. Pravijo, da je siten kot osa in napada vlado na vseh področjih. Zato sem si ogledal celoten govor na tiskovki. Mislim, da je odlično predstavil revizijsko poročilo. Predvsem za državljane, ki se na finance ne razumejo najbolje, med katere spadam tudi sam. Na preprost način je prikazal pozitivne in negativne strani revizije, seveda s povdarkom na negativnih straneh tako, kot je potrebno za opozicijo in državljane. Mislim, da je bil celo preveč toleranten.
    Najbolj je zanimivo izplačevanje MB nadškofiji. Vse v naravi z še dodatnimi parcelami, nato pa še odškodnina v dveh letih, vse skupaj pa je bilo sprejeto na korespodenčni seji vlade in ne v DZ. Širokogrudno od vlade, ni kaj. Zanimivo, da je ravno za cerkev vedno denar!
    Ali nismo ravno v zadnjih dneh poslušali, kako MB nadškofija vlaga na HR denar v mondeno letovišče, oz. za bogate turiste. Nekaj mi ne gre skupaj!!! Nič za narod!! Denar pa je dobila od države, brez problemov. Partner pri investiciji na HR pa je Kapetanović, znan iz orožarskih poslov s Slovenijo, da ne rečem še kaj več.
    Pa še Ministrstvo za kulturo. Nekaterim univerzam precej več denarja, nekaterim pa precej manj, mimo zakona. Po kakšnem ključu?
    Med odhodki naj bi bilo napačno prikazanih 30 miljard evrov!!!! Meni to nič ne pomeni, saj ne vem, koliko je to!!! Sem pa seznanjen… Hvala ti, Cvikl! Se vidimo na volitvah!

  2. Drago pravi:

    POPRAVEK. No, vidite, da res ne vem, koliko je to. V zadnjem odstavku je pravilno 30 miljonov evrov!!!
    Tudi te št. si ne znam predstavljati!

Komentiraj