Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Prodaja Telekoma

14. avgust 2007 ob 18:48 | Nejc Jemec |

Minister za gospodarstvo Andrej Vizjak in generalni direktor direktorata za elektronske komunikacije Matjaž Janša sta na današnji novinarski konferenci predstavila pričakovanja države v zvezi s prodajo dela državnega deleža v Telekomu Slovenije.

Kot poroča STA, bo javni razpis za prodajo 49,13-odstotnega državnega deleža Telekoma Slovenije predvidoma objavljen 24. avgusta. Predvidene bodo tri možnosti prodaje, pri čemer prva predvideva prodajo celotnega deleža hkrati, druga, da bi se del družbe prodal s triletnim zamikom, tretja pa kombinacijo navzkrižnega lastništva.

Že pred današnjo, je o prodaji Telekoma na novinarski konferenci spregovoril tudi Matjaž Janša, ki je, kot so npr. zapisali v Dnevniku, dejal, da bi ga vrednotenje deleža Telekoma, ki bi pokazalo takšno ceno, kot je na borzi, ali višjo, izredno presenetilo. Kot je pojasnil, so borzni analitiki že pred letom dni ceno ocenili kot izredno visoko, v tem času pa se je še podvojila. Po poročanju STA, je ministrstvo za gospodarstvo nato trdilo, da vlada ni napovedala prodaje svojega deleža v Telekomu Slovenije po nižji ceni od borzne, kot naj bi nekateri mediji napačno interpretirali izjave direktorja direktorata za elektronske komunikacije Matjaža Janše. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je namreč Janša na novinarski konferenci dejal, da ne pričakuje, da bo vrednotenje podjetja, ki še ni zaključeno, pokazalo višjo vrednost, kot je na borzi.

Za začetek je svoje poglede na prodajo deleža Telekoma predstavil minister Andrej Vizjak.

Andrej Vizjak: “Prepričani smo, da je Telekom dobro podjetje, da je cena na borzi, po moji oceni, zanimiva, ne rečem pa, da je to najvišja cena.”

Sledila so vprašanja novinarjev, na katera je odgovarjal zgolj minister.

Andrej Vizjak: “Podjetje je dobro, na vrat na nos ne želimo v Sloveniji ničesar privatizirati.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. prestor pravi:

    V sedanji vladi so pa res sami telebajski, oziroma telebajske žalim če jih primerjam z njimi. Ne morem verjeti, da se tudi med seboj ne morejo uskladiti kakšno stališče bojo zagovarjali. Drugo leto bo res potrebno iti na volitve.

  2. siruche pravi:

    Nejc, škoda ker pri prvem posnetku nisi imel v kadru tudi Matjaža Janšo. Kajti vsaka misel, ki jo je izrekel minister Bizjak, se je nanašala na Janšo, ki je v petek z nespametnim modrovanjem o primerni ceni povzročil manjši pretres Telekomovih delnic. Če je Janša že moral takrat komentirati ceno, bi lahko enostavno rekel, da pričakuje najvišjo možno ceno. Tako pa človek dobi občutek, da Janši ni v interesu čim večji izkupiček. Mogoče je kaka provizija v ozadju.
    Tudi Bizjak se ni mogel izogniti kiksu, ko ni vedel, ali bo izklicna cena objavljena ali ne. Ljudje, dajte se dobro pripraviti na novinarsko konferenco in se dogovorite za en scenarij in se ga držite. Ne prihajajte nepripravljeni, ker se samo še bolj blamirate. Še branjevke na tržnici znajo bolje barantati, zato raje zaupajmo njim prodajo Telekoma kot pa tem amaterjem. In taki ljudje skrbijo za blagostanje naše držav. Žalostno. Jan Cvitkovič je ravno včeraj imel pogovor z Denisom Sarkićem, kjer je rekel, da bi bilo dobro, če bi vladajoči imeli večji IQ od navadnih državljanov (glej http://www.vest.si/2007/08/13/cvitkovic-o-ukinitvi-fuka/)
    PS Kaj nas še čaka, si ne upam pomisliti. Čaka nas pa še predsedovanje EU.
    Srečno!

  3. Cirnik pravi:

    Niti pomisliti si ne upam, kako bo Vizjak, v lokalnem okolju znan po svojem “prav”, uspel mentalno sestopiti iz trona ministra nazaj v poslanski sedež (v kar ni dvoma, da ga bodo Brežičanke in Brežičani za zaslugo ob borbi za Terme, že podprli).

    Nisem volil teh volov!

  4. cro_hot pravi:

    Gospod Vizjak je preveč prešvican, da bi mu človek verjel. Zanima pa me, kdo je skrivnostna oseba na levi strani, ki mrko in brez besed spremlja burlesko ? A, je ta tudi njihov ?

  5. siruche pravi:

    @cro_hot
    Tisti na levi je Matjaž Janša. Zaposlen je na Direktoratu za elektronske komunikacije, po novem je tudi svetovalec pri prodaji in nakupu delnic.
    Srečno!

  6. Drago pravi:

    “Kategorično izjavljam, da se z nikomer “kot minister” nisem pogovarjal …”
    Kaj pa v prostem času?

  7. agata schwarzkobler pravi:

    Po mojem bo kupec RKC, ki bo ustanovil pač neko podjetje.

Komentiraj