Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Volitve v Škofji Loki

9. avgust 2007 ob 18:09 | Nejc Jemec |

Na današnji novinarski konferenci je škofjeloški župan Igor Draksler predstavil odločitev ustavnega sodišča v zvezi z lokalnimi volitvami v Škofji Loki. Sodišče je, po besedah Drakslerja in njegovega odvetnika Francija Matoza, odredilo zadržanje izvrševanja odločbe upravnega sodišča, ki je pred tem odločilo, da mora volilna komisija v občini Škofja Loka na treh voliščih ponoviti volitve za župana. Kot poroča STA, so z ustavnega sodišča sporočili, da bodo primer obravnavali absolutno prednostno, s tem pa so tudi ugodili ustavni pritožbi aktualnega škofjeloškega župana.

Kot je danes povedal županov pravni zastopnik Franci Matoz, pričakujejo, da bo sodišče, najkasneje oktobra, ustavno pritožbo na redni seji tudi vsebinsko dokončno obravnavalo. Pričakuje, da bodo pritožbi ugodili in sodbo upravnega sodišča razveljavili, s čimer bi po njegovem tudi zaključili težavne lokalne volitve - v prid Igorju Drakslerju in ne njegovemu protikandidatu Dušanu Krajniku, ki je že pred časom na upravno sodišče vložil pritožbo, zaradi domnevnih nepravilnosti na nekaterih voliščih. Po njegovi pritožbi je upravno sodišče škofjeloški volilni komisiji naložilo razpis ponovnih volitev na treh voliščih, na kar pa se je na ustavno sodišče pritožil Draksler. V primeru, da pritožbi Drakslerja ne ugodijo, bo le-ta to dejstvo upošteval.

Sicer pa je senat ustavnega sodišča, kot poroča STA, v svoji obrazložitvi zapisal tudi, da ustavno pritožbo sprejema v obravnavo, “ker ta odpira pomembno ustavnopravno vprašanje, ki presega pomen konkretne zadeve”.

Igor Draksler o kratkem sklepu ustavnega sodišča: “Mislim pa, da je za občane naše občine pomemben in da je pomemben tudi za pravno prakso v naši državi.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. cro_hot pravi:

    …iz katerih sredstev se financira pravno zastopanje gospoda odvetnika Franca Matoza ?

  2. Moya pravi:

    zupan Draksler bo kmalu zupan ki ima najvec semaforjev na kvadratni meter in na stevilo prebivalcev.

    Povsod drugje delajo krozisca samo v Loki je semaforjev,…zdej po novem tolk da ne morem vec vrjet.

    Sem mislil, da so tisti za poljansko obvoznico zadnji,..sem pa sel zadnjic v Podlubnik,..me je pa skor kap zadela. Tud tam novi semaforji.

    Dej Nejc prosim nared en prispevek o semaforjih. Zacni na cesti Lipca/Loka,..pa se pelji proti Selski dolini,….Pri starem Petrolu ni krozisca zato, ker bi morali kupiti nekaj metrov zemlje od nun.

  3. Nejc Jemec pravi:

    @cro_hot: bojda si stroške krije župan sam, še preverjam …

    @Moya: nekaj malega o semaforjih v Loki na njemec.blogspot.com/2007/07/semaforska-travma.html , sem presodil, da bolj sodi tja.

  4. 1tastar pravi:

    Če ne bo treba ponavljati volitev, bo občina prišparala še za par semaforjev.

  5. Moya pravi:

    bo pa škode za veliko več semaforjev, če bo obstoječi župan ostal.

Komentiraj