Sunday 29. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS o divjadi

7. avgust 2007 ob 15:17 | Anej Ivanuša |

Poslanec in predsednik odbora za kmetijstvo in prehrano pri Liberalni demokraciji Slovenije (LDS) Borut Sajovic ter predsednik Ekološkega foruma LDS Božidar Flajšman sta predstavila stališče LDS do novele zakona o divjadi in lovstvu. V LDS noveli nasprotujejo, saj menijo, da novela favorizira privatne lastnike gozdov in uvaja ukrepe, ki so škodljivi za naravo. Vladi pa tudi očitajo, da ne spoštuje trenutnega pravnega reda.

Borut Sajovic: ” … da bodo veleposestniki, novopečeni fevdalci in pa lastniki začel stegovat svoje prste tudi po borovnicah, planinskih, gorskih poteh, suhljadi, gobah in pa tako naprej … “

Video: Anej Ivanuša

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Bruce Willis pravi:

    Ojoj, LDS-ovci se pa res začeli ukvarjati s strateškimi vprašanji. Sloveniji očitno grozi pomanjkanje borovnic za pridelavo borovničevca in gob za gobove omake. Pa po novem imamo spet fevdalce v naših krajih, najbolje, da LDS organizira kak kmečki punt z Borutom na čelu. Le vkup, le vkup, uboga gmajna!!!

  2. cro_hot pravi:

    A to je odmev na SLS junce, ki so se smešili s severnimi medvedi…

  3. 1tastar pravi:

    A potem, ko je LDS po izgubljenih volitvah nastreljala že na kupe kozlov, so se ji pa srnice in medvedki zasmilil?

  4. Jera pravi:

    Čestitam Sajovicu in Fljašmanu za tole kritiko. Hej, meni pa se zdi resno, če vlada takole krši zakon! Cel prispevek pa je slab, a za to je odgovoren avtor, ki se ni potrudil pripraviti bolj informativnega prispevka, ampak je samo navrgel nekaj med seboj nepovezanih nformacij.

  5. Forrest Gump pravi:

    @1tastar in drugi nergači: ne glede na dogajanja v ostanku LDS je tema pomembna in sogovornika kompetentna; LDS bi jih verjetno nujno potrebovala več tudi na drugih področjih; če pa bodo še naprej tolkli po “odšlih”, jim nihče niti blizu ne bo upal.
    Skratka, Flajšman in Sajovic sta kul in delata pravo stvar.

Komentiraj