Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Türkovi strokovnjaki

1. avgust 2007 ob 18:21 | Denis Sarkić |

Danes se je predsedniški kandidat Danilo Türk na svoji novinarski konferenci s spoštovanjem spomnil včeraj preminulega zelo cenjenega staroste naše diplomacije, med drugim tudi prvega veleposlanika Slovenije v Italiji Marka Kosina, ki je tudi Türku dal veliko dobrih nasvetov v njegovi karieri.

Türk je danes predstavil nekaj imen ljudi, ki jih je povabil k sodelovanju v njegovem programskem svetu. Sodelovanje v programskem svetu so že sprejeli obramboslovka Ljubica Jelušič, profesor na ljubljanski ekonomski fakulteti Janez Prašnikar, profesorica na Biotehnični fakulteti v Ljubljani Lučka Kajfež Bogataj, nekdanja ustavna sodnica Dragica Wedam Lukič, direktorica Poslovne šole Bled Danica Purg in pisatelj in bivši poslanec Tone Partljič.

Danilo Türk predstavi nekaj sodelavcev v programskem svetu:

“Slovenijo mnogi že imajo radi. Želimo pa, da bi jo spoštovali kar najbolj.”

Seveda je dr. Danilo odgovoril tudi na nekaj novinarskih vprašanj, malo je pokomentiral tudi aktualne dogodke. Javnosti je sporočil tudi kdaj in kje bo odprl svojo volilno pisarno in kdaj ga bo tam obiskal bivši predsednik Milan Kučan ter kakšni so bili rezultati njegovega zadnjega zdravniškega pregleda.

Türk o vojaški strategiji: “… specializacija - koncentracija, to bi bila moja vizija za pristop k temu vprašanju …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. Julija pravi:

    Meni se zdi OK. Tűrk govori odlično, predvsem pa tudi pove kaj.
    Teme, ki si jih je izbral za kampanjo se mi ne zdijo, z izjemo ekologije in upam, da tudi inflacije, ravno najbolj pereča družbena vprašanja. Ima pa zanje zelo dobre svetovalce in svetovalke. Ljubica Jelušič se mi je zdela odlična: artikulirana, koncizna, dobro pripravljena, Janeza Prašnikarja sem žal slabo slišala. Ujela pa sem, da se je pohvalil z nedavno objavo svojega članka v ugledni reviji. Čestitam, ampak znanstvene objave so tema za znanstveno in ne novinarsko konferenco. Še dobro, da ni povedal tudi tega, kolikšen “factor vpliva” ima revija.

  2. medek pravi:

    Zamotano. Včeraj mi je Gaspari postal simpatično podoben bodočemu predsedniku države RS, danes pa Turk. Ni Ata Turk, je pa Turk z dvema črtama. Ja dober mu jezik lavfa temu Turku, izjemen komukativni zalogaj ima pod kožo. Govori s celim telesom in je vljudno načitano simpatičen. Všeč mi je preoblikovanje slovenske vojske, okej samo enega dela, nažalost, za reševanje pri naravnih katastrofah in podobnih Zemljinih “virusnih” obolenj. :)) No, če bodo vojaki manj uničevali in ubijali in več gradili (vodnjake,….) potem bo Zemlji lažje, ker se jo bo božalo in ne več zabadalo nožev vanjo. Pa tudi tista magma pod nami se bo spet umirila in se umaknila malo bolj nazaj, lahko bi temu rekli težko pričakovana odaljitev pekla, ker vemo ali pa še ne, da sta jedro in atmosfera del istega organizma, ki bo, če bo zbolel za človekolozo, pač to bakterijo (človeka) napadel s svojim planetarnim imunskim sistemom in potem tudi Noetova barka nebo več pomagala,uh, kam smo zasli medvedki?
    No, pa sem že v vesolju, pa na svidenje.

  3. MarkoNi pravi:

    Jezik ima nabrušen, kot pojava pa mi deluje malo togo. Tale “povezovalna” retorika bo tudi padla na plodna tla. Za drugi krog bo dober ;-)

  4. Rado pravi:

    Kaj pa Darfur? Nič ni povedal o njem.

    Zdaj pa brez šale. Ob Turku in Gaspariju je
    Peterle pravi komedijant. Najbolj ga vidim ob Vinku Šimeku. Pa naj nas zabata na veselicah.

  5. flayo pravi:

    Brez zamere kdorkoli, ampak, če g. Türk ne bo spremenil frizure, mu bodo nasprotniki na njegovih plakatih risali brčice…mogoče se mi pa samo dozdeva. Naj mu frizer skrajša lase na čelu.

  6. uanda pravi:

    tole s frizuro pa ni čist brez veze, ko/če se pojavi z brki, mu nič več ne bo pomagalo..

  7. Mirko pravi:

    Türk me vedno bolj navdušuje. Izjemno artikuliran in bister govorec. Poleg tega pa izjemno uglede strokovnjak na svojem področju.

    Strinjam se tudi z Radotom… Peterle je v primerjavi res pravi bebo…

  8. Lolek pravi:

    Bebci ste vi vsi, ki ne ločite plevela od …

  9. medek pravi:

    V igro oz. v tekmo za predsedniški prestol je vstopil Artur Štern, kar je zelo razveseljiva novica.
    Elena, Turk, Gaspari, Artur in Darko (?) so zanimivi kandidati. Jelinčič in Peterle pa obvezna igralca.
    Tekma bo zanimiva, še bolj pa rezultati. Da se preveri podoba Slovenije. Mogoče bi Sarkić naredil intervju z Arturjem?
    Pa hvala za hvala

  10. Denis Sarkić pravi:

    Do torka je še nekaj dni, verjetno Artur lošči svoje škornje, kar se tiče intervjuja, ko bo uradno napovedal kandidaturo, potem bo pa tudi na Vesti kaj od tega. Do takrat pa bova z Janšo lizala med na morju…

  11. medek pravi:

    A žajblov.

  12. kekec pravi:

    čim sem videl, da je L. Jelušič v štabu, je Turk izgubil moj glas. Se mi je preveč zasrala pri kampanji za vstop v Nato, pa vsepovsod bi poslala kakšno slovensko četo.

  13. George Push pravi:

    Kekec, ker verjamem, da nisi strokovnjak na obrambno-varnostnem področju in si verjetno eden tistih flower-power anarhoidealistov s kratkim zgodovinskim spominom, ki očitno mislijo, da so varnost, mir in pa stabilnost nekaj samoumevnega, me tako lahkomiselno razmišljanje ne čudi. Pozabljaš namreč, da sta prav ZDA in NATO naredila konec večletnemu sranju na Balkanu, ki je več kot desetletje tako neposredno kot posredno ogrožalo Slovenijo. Ampak kljub temu nekateri še vedno vidijo v teh državah in organizacijah vir zla. Verjetno te moti tudi, da Slovenija pošilja svoje enote na misije v tujino. Danes je pač tako, da v kolikor hočeš biti del sistema, ki te ščiti, moraš tudi sam prispevati nekaj k zagotovitvi varnosti in stabilnosti v regiji in svetu. Slovenske enote na Balkanu uveljavljajo in delujejo v skladu s slovenskimi interesi (političnimi, varnostnimi, gospodarskimi). Stabilna regija pomeni stabilen trg za slovenska podjetja - Gorenje, Mercator… to ti je verjetno jasno. Razpravljati bi se seveda dalo o slovenskih interesih v AFG, IRA vendar je to tema za kakšno drugo debato. Turk se kot človek z obsežnim znanjem in mednarodnimi izkušnjami zagotovo dobro zaveda tudi pomena ustrezne nacionalno-varnostne politike, česar pa za nekatere komentatorje ne bi mogel trditi.

  14. kekec pravi:

    Ja, ja neprijatelj nikad ne spava i vreba priliku…slišali smo to že v jugo-vojski. Zaradi takšnih kot si ti, ki volijo takšne militantne politike, ni varnosti na svetu in morajo vojaki v vojno… Potem so pa tu še razni profesorji ala Ljubica, ki nažigajo na isto temo….ja saj kaj pa bi doktorji obrambe počeli, če ne bi bilo več kriznih žarišč (ki jih sami podžigajo..)

  15. George Push pravi:

    Turk pa militanten politik? Uh, tale je pa huda. Če že lahko govorimo o militantnosti - vsaj pozerski - bi lahko to očital kvečjemu Jelinčiču. Da zaradi meni podobnih ni miru na svetu, je pa tudi ena krepka. Kaj naj ti rečem? Wake up kekec! V življenju bolj koristi realizem oz. v najboljšem primeru optimističen realizem kot zasanjani idealizem, ki prevladuje pri tebi. S takim pristopom lahko vodiš kvečjemu politiko kakega skvota na Metelkovi. Sicer pa sploh ne vem, zakaj moram sedaj enega kekca neki prepričevat…

  16. kekec pravi:

    Wake up, george. celi svet se je zbudil ob katastrofi, ki jo je tvoj idol povzročil v Iraku. Samo ti in tvoj idol še vztrajata v prepričanju, da je poseg zda bil potreben… ja no, Ljubica je tudi prepričana ….

Komentiraj