Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Hvalnica svoji vladi

30. julij 2007 ob 19:13 | Denis Sarkić |

Danes se je zopet po dolgem času na svoji novinarski konferenci pojavil predsednik vlade Janez Janša. Dvoranica premierovega tiskovnega središča je bila pretesna za vse novinarje, kamermane in fotografe, ki so se v povečanem številu udeležili konference. Seveda, če pa ga je v zadnejm času zelo težko karkoli povprašati na terenu. In je tudi čas kislih kumaric.

Premier Janša je v uvodnih pol ure hvalil dosežke njegove vlade, ki jih je dosegla v prvi polovici letošnjega leta, v drugem delu pa je v slabih dvajsetih minutah odgovoril na nekaj novinarskih vprašanj. Vprašanja so se vrtela okoli poteka reševanja odprtih vprašanj s sosednjo Hrvaško, dohodnine, gradnji mega-zabavišča na Goriškem, naprave za prisluhe, ki jo je kupil MORS, tožbi proti poslancu Antonu Ropu, pokrajinski zakonodaji, trdnosti vladne koalicije in možni reorganizaciji vlade, brzdanju inflacije …

Žal je predsednik vlade nekako pohitel in prekinil konferenco, zato mu vprašanja ali je vlada v polletju naredila tudi kakšno napako ali pa je bila na kakšnem področju neuspešna, nismo uspeli zastaviti. Po počitnicah torej, kaj nam pa drugega preostane! Saj si tudi Janez zasluži počitnice …

Predsednik vlade Janez Janša hvali delo vlade v prvi polovici leta 2007:

Prve Janševe besede ob pogledu na novinarsko srenjo: “Moral bi povečat dvorano.”

Vprašanje Vesti o MORS-ovi napravi za prisluhe in kaj je s tožbo proti Antonu Ropu:

“… kar se tiče te naprave, sem bil o obstoju podrobneje seznanjen zdaj, ko je prišlo do te polemike.”

Premier Janša o reševanju sporov s Hrvaško in zadnji pobudi Slovenije na to temo:

Premier Janša odgovarja na različna novinarska vprašanja (v celoti za sladokusce):

Janša o srečanju s Stipetom Mesićem: “… to srečanje s hrvaškim predsednikom je bilo neformalno, seveda sva se med tem neformalnim pogovorom dotaknila tudi te naše pobude, vendar nisva delala nobenih zaključkov …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 18 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    idiot! prav zaradi posiljene gospodarske rasti imamo tako inflacijo.Verjetno obstaja kdo, ki bi to lahko prikazal s številkami.
    In nakoncu nenaden odhod, zakaj že?

  2. Drago pravi:

    Jaz imam kar nekaj pripomb na to hvaljenje JJ. Morjefilu na žalost ne morem odgovoriti, ker nisem ekonomist. Je pa inflacijo JJ omenil samo enkrat, ko je rekel, da je 100 % nižja od gospodarske rasti. Kakšna pa je to primerjava!!!? Menda je ravno inflacija trenutno največji problem v državi, ali se pa motim. Res bi bilo dobro,da bi se oglasil kakšen poznavalec tega!

    Sem se pa oglasil, da malce pokaram spošt.Denisa Sarkiča: Denis, nisi dobro poslušal JJ, saj bi mu moral dati dodatno vprašanje. Ko si ga namreč vprašal, če je bil seznanjen o obstoju prisluškovalne naprave, je dejal: “O obstoju prisluškovalne naprave se bil “PODROBNEJE” seznanjen zdaj, ko je prišlo do te polemike”. Njegovo mnenje o tem je isto kot pri Sovi!!! To po mojem pomeni, da je bil seznanjen z napravo, podrobneje pa je seznanjen sedaj, ob polemiki. Kdo se tukaj dela norca?! Erjavec je že dal izjavo, da je bil JJ seznanjen z nakupom naprave! Pa saj so jo kupili 2006! Kako mora tako lagati!? Če je mnenje isto kot pri Sovi, ali bo tudi OVS razmontiral? Ali bodo samo tožili tistega, ki je o tem vprašal, naredili pa nič!! Desničarji pa seveda napadajo Anderliča! Samo on je kriv vsega, a ne?

  3. Denis Sarkić pravi:

    Drago,

    žal je pri predsedniku vlade takole - ko želiš zastaviti vprašanje, se moraš malo dogovoriti z njegovomi sodelavci, tistimi, ki skrbijo za PR. Potem ti po možnosti uspe in dobiš mikrofon v roke, ker se vsaka konferenca snema in potem naredi magnetogram. Zato se mora vsak na začetku vprašanja predstaviti, ker potem tako tisti, ki pišejo magnetograme vedo kdo je kaj vprašal. Nato zastaviš vprašanje in moraš vrniti mikrofon. Zato je težje zastaviti podvprašanje, ker brez mikrofona sicer gre, ampak potem kršiš neka ustaljena pravila in nakoplješ težave tistim, ki delajo magnetograme. In tudi če zastaviš podvprašanje brez mikrofona, ni zagotovila, da ti bo premier odgovoril. Če bi lahko dalj časa držal mikrofon, bi danes Janši postavil vsaj deset vprašanj. Pa drugič!

  4. Drago pravi:

    Verjamem Denis!!! Hvala!

    Ker pa sem že pri “peresu”, bi rad komentiral še izjavo glede vojnih zakonov. V novem predlogu zakona, ki ni usklajen, predlagajo enačitev kolaborantov s sodelavci NOB. Katastrofa!! Janša zopet všečno govori, da je potreben širši konsenz pri tem zakonu, saj bo neka druga koalicija zakon v bodočnosti spreminjala. SDS, katere predsednik je ravno ta samovšečnež, pa pred dnevi izjavi, da gre jeseni predlog zakona v parlament!!! Torej na “preglasovanje”!!! Ve se, koliko bo glasov. Desus je že napovedal izstop iz koalicije zaradi tega. Še ena kosmata laž JJ !!!

  5. 100% Irony Free » Objave » 2008 – leto upanja pravi:

    […] Medtem ko je Bush prevažal naokoli miss Daisy… pardon… ministra Browna, pa je Janševa vlada skrbela za dvigovanje krvnega pritiska in splošne temperature, ki jo je težko pričakovani dež končno malce znižal. Medtem, ko novinarjem vladajoča SDS pojasnjuje kako so vsi v stranki nedosegljivi tudi za velecenjene komentarje, nekako najdejo čas, da ponovno razburijo z neumnimi popravki zakonov. […]

  6. Denis Sarkić pravi:

    Desus iz koalicije??? Da bi Karel odstopil z mesta prvega vojaka?! Ni šans, to bi bil prevelik šok tako za njega, kot za VOS! Kdo bo pa potem slepo branil “čudne” posle v vojaški-obveščevalni službi, posle z Patrio 8×8, transportno letalo in še kaj? Edino Karel ima v tem trenutku toliko kondicije, da lahko teče z vojaki in piha v vladni rog naenkrat…

  7. Drago pravi:

    O tem, da gre Desus iz koalicije, je najavil trebanjec Žnidaršič že, ko so usklajevali omenjeni zakon, pri spornem 6. členu. Danes je to potrdil za poročila na kanalu A. Po treh ali štirih nategih, ne bodo več pristali še na petega. Z gotovostjo je potrdil, da bodo, če bo zakon sprejet tak, takoj razpravljali o izstopu. Verjamem pa, da bodo izstopili, saj so verjetno zračunali, da bodo na volitvah zaradi tega dobili več glasov. Prav zaradi tega pa je Janša omenil, da volilci to kaznujejo. V tem primeru ne bodo!!
    Moraš pa vedeti, da ima tudi Janša poln kufer Erjavca. Mu je že veliko zakuhal. Prav danes ga je postavil na laž, ko je izjavil, da je bil JJ seznanjen z nakupom prisl.naprave na OVS.

  8. 5mile pravi:

    Drago: inflacija je po definiciji rast cen izmerjena naproti kupne moči. Primerjava je na osnovi podatkov možna, saj gre za primerjavo odstotkov. Če pa je smiselna me pa ne spraševat.

  9. medek pravi:

    A je dvorana premajhna za Janšev ego ?

  10. crni pravi:

    Tale Janša je en kmet - primerja inflacijo z gospodarsko rastjo kreten. ena mala iz ekonomije - visoka gospodarska rast brez rasti deviznih rezerv je značilna za zadolževanje države. Janša butelj, ne se preveč hvalit z tole gospodarsko rastjo…

  11. Mirjana pravi:

    Glede megazabavišča so storili majčkeno nerodnost, saj niso “šmirglali” lokalnega prebivalstva…pa se je zgodilo spolitizirano manipuliranje “neukih” ljudi…saj bodo dobro preštudirali dobre in MOREBITNE!? slabe strani tega projekta.
    Nekoč mi je lastnik neke igralnice dejal,… ma ne me hecat, gamblerjem se fučka turizem..oni vidijo le igro,cele noči prebijejo za “mašincami”, odspijo da se lahko vrnejo….če se imajo po kaj vrnit :)

  12. Imam Idejo pravi:

    Kaj bo zabavno gledat Janšo ko bo spet v opoziciji. Imam občutek da bo bolj dosegljiv in glasen kot zdaj :)
    Pa še ena matematična: Koliko let bi morale slovenske plače rasti povprečno za 3% hitreje od povprečja evrope, da jih ujamemo?

  13. medek pravi:

    JJ bo dobil teniški komolec.

  14. 007 pravi:

    JJ je ob hvalisanju pozabil povedati, da je gospodarska rast v SLO najnižja med novimi članicami v EU, zato je to lahko samo nategovanje nekoga. Sicer se pa ne čudim, da govori neumnosti, saj abramboslovec ne more (razen afer povezanih s prisluškovanjem) drugega sproducirati. Kakšna izjava je to, ko pravi, da je v SLO največja gospodarska rast, obenem pa največja inflacija po osamosvojitvi.Ali se jaz ne razumem v logične stvari, ali pa je nekdo toliko idiot, da lahko farizejem prodaja take neumnosti. Kar se tiče megazabavišča pa tole. Gospodar iz USA je dal befel in upogljivi desetar to uboga. Predstavniki strank s katerimi se je Američanka pogovarjala so samo napisali na prazen blanket čeka število ničel s katerim bodo potolaženi, Primorci naj se pa jebejo sami, saj so itak preveč rdeči.

  15. Drago pravi:

    V JJ “hvalnici svoji vladi” me je pri odnosih s HR zbodlo: ” SLO je pokazala zelo visok nivo dobre volje v odnosih s HR, glede na zadnjo pobudo!” Mi, slov.državljani, še ne poznamo te pobude. Zanima me, kakšno dobro voljo smo pokazali do HR ???! Upam, da jim nismo prepustili kaj ozemlja ali morja. To z “našo dobro voljo” mi ni všeč!!!!!! Sicer pa JJ sam ne verjeme, da bo prišlo do kakšnih premikov glede meje, saj pravi, “da bo vlada DEL NAPOROV usmerila v zapiranje odprtih vprašanj s HR, v kolikor bo odgovor iz sosednje države pozitiven, vendar smo tukaj realisti. Jasno bo avgusta, če se da kaj narediti, oz. priti naprej, glede na zgoščen čas predsedovanja EU, volitev pri nas in pri njih” Se pravi, da že v osnovi ne verjame v rezultat. Prepričan sem, da se Hrvatov boji, zakaj že???

  16. MatjažM pravi:

    JJ se je v javnosti že tolikokrat zlagal, še večkrat pa zavajal, da bi v vsaki normalni demokratični državi že zdavnaj moral odstopiti. Obnaša se kot, da je država samo njegova.
    Sam temu pravim mehka diktatura!

    Pa lep dan vam želim,
    MatjažM

  17. Drago pravi:

    Ko sem zjutraj odpiral Vest.si, sem bil prepričan, da bom lahko prebral polno komentarjev v podporo naši vladi, saj je po oceni JJ vlada takšna, kot še ni bila nikoli!!! Pa nič. Vsi komentarji so negativni, Kaj pa to zdaj pomeni? So tudi feni vlade ugotovili, da je bilo v oceni JJ preveč laži, ali kaj? Bomo videli!

    Vržem še eno kost: JJ pravi, da je ta vlada vložila “daleč največ naporov, vloženih do sedaj, v rešitev teh vprašanj (s HR), številni sestanki…” Halo!!! Vsi vemo, da se s hrvati sploh ne pogovarjamo, kakšni napori?! Res je, da tudi prejšnje vlade niso prišle do rešitve! Samo spomnimo se vsakotedenskih sestankov v gradu pri Brežicah (imena se ta trenutek ne spomnim!!!), sestankov vlad, navsezadnje Sporazuma Drnovšek-Račan (čeprav meni ni bil všeč) itd. Vsaj delalo se je!! Pa še izgovor so imele prejšnje vlade (ko bomo v UE, bo lažje, čeprav se je izkazalo,da to ni res) Kaj pa sedaj?? Po dveh letih odgovorimo, da se strinjamo z arbitražo! Današnja poročila pravijo, da je HTA sporočila, da slovenci niso poslali nobenega predloga, temveč samo odgovor na pobudo o arbitraži. To smo naredili v treh letih??? Verjamem, da je potrebno narediti analize z vseh vidikov, ampak to so naredili že prej, v zloglasni LDS…
    Verjamem pa, da se tajni dogovori nadaljujejo! Za uslugo glede incidentov v Piranskem zalivu pred volitvami 2004, ki so škodovali Ropu in njegovi vladi, je potrebno Sanaderju omogočiti, da pred svojimi volilci brani “hrvaško zemljo in morje” in ponovno dobi volitve.
    Kdo ne verjame, da se s hrvati ne pogovarjamo? Janša pravi, da so v 6 mesecih opravili uradna potovanja v 6 držav!! Katere že: BIH, MK, GR, UKR, NL, SLV. Zanimive države, ni kaj! Na seznamu ni NOBENE sosede, niti ne F,D,GB..

  18. 5mile pravi:

    Drago: Tudi, če nisi našel nobenih komentarjev v podporo naši vladi to še ne pomeni, da se je javnost na podlagi vesti.si spreobrnala.
    Pri vest.si so dobri prispevki Sarkića. Če Sarkića ne bi bilo, vsaj meni vesti ne bi bilo več spremljati. Sicer je tudi kakšen naslov in komentar malo neobjektiven, posnetki pač ne morejo biti. Gre se za to, da težko zmanipuliraš pri posetku cele novinarske konference, tako kot na RTS in pa POP. Posnetek Sarkića je kot t.i. magnetogram. To se mi dopade. To je najbolj zakon.

Komentiraj