Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kandidata v Kranju

28. julij 2007 ob 15:26 | Nejc Jemec |

V okviru letošnjega Kranfesta - že 25. Kranjske noči - so se poleg številnih nastopov glasbenih skupin včeraj srečali še pomembneži. Kot so zapisali na spletni strani Mestne občine Kranj, poteka vsako leto v okviru Kranfesta tudi uradna otvoritev z nagovorom župana, ki mu sledi VIP srečanje oz. srečanje za vabljene goste, ki se ga udeležijo številni gospodarstveniki, predstavniki Mestne občine Kranj, predstavniki države in predstavniki z Mestno občino Kranj pobratenih mest. Letošnje srečanje povabljencev se je začelo včeraj ob 19.00 pred kranjsko mestno hišo, zbrana druščina pa je pot nadaljevala po ulicah Kranja, kjer so si ogledali spretnosti policistov, galerijo Prešernovih nagrajencev za likovno umetnost, prisluhnili kratkemu koncertu orkestra Slovenske vojske na Maistrovem trgu, v Roženvenski cerkvi pa nekoliko daljšemu koncertu baročne skupine iz pobratenega mesta Rivoli. S krajšimi govori kranjskega župana, Damijana Perneta, ter predsedniških kandidatov, Lojzeta Peterleta in Danila Türka, so uradno otvorili letošnji Kranfest, srečanje pa zaključili z VIP večerjo v restavraciji Brioni.

Najprej zbor pred mestno hišo, nekaj leporečja, vljudnostnih fraz, nato pa sprehod po Kranju - predstavitev mestne problematike kandidatoma, nekaj glasbe, starih izročil - na koncu pa še izjavi kandidatov, da jima nikdar ni dolgčas.

Lojze Peterle: “Čebele jaz imam, čebele pa nimajo mene.”

Ob otvoritvi Kranfesta so zbrane nagovorili Damijan Perne, Lojze Peterle in Danilo Türk. Predsedniška kandidata smo vprašali, kaj jima je bilo v Kranju najbolj všeč, kdaj sta ga nazadnje obiskala in ali je razlog njunega obiska morda tudi iskanje podpore med mladimi, katerih podporo v Kranju uživa aktualni župan. Damijan Perne pa nam je zaupal, zakaj ni bilo Mitje Gasparija. Zraven so še vprašanja ostalih navzočih novinarjev, pa tudi zvonenje snemalčevega telefona.

Damijan Perne: “Ne bom na dolgo pleteničil in govoril.”

Video: Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Ščurek pravi:

    II/6:50 Peterle “Mel sem en sestanek na * danes sem pa z veseljem spet tukaj….”

  2. 1tastar pravi:

    A zato je Türk naenkrat prehitel Gasparija?

  3. Luka pravi:

    In meni sredi intervjuja zacne zvonit telefon. Kriza! :) Nejc, sorry ;)

  4. medek pravi:

    En sam dolgčas. Kje imamo pa “Martina Luthra Kinga”.

Komentiraj