Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS hoče pospešek

27. julij 2007 ob 14:13 | Denis Sarkić |

Poslanca SDS Rudolf Petan in Miro Petek sta se na današnji novinarski konferenci zopet dotaknila afere SOVA. V SDS vidijo hitrost pri odvijanju zadnjih dogodkov okoli te teme kot prepočasne in zahtevajo pospešek pri delu komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb (NVOS). Prav tako še vedno vidijo zaroto (scenarij po SDS-u), ki jo počne opozicija v odnosu do njihove stranke in vlade. Predsednika komisije NVOS Pavla Gantarja pa obtožujejo, da zavlačuje pri razčiščevanju afere, ker naj bi tudi namerno pustil poslanca Mira Petka in Jožefa Jerovška zaman čakati, da se člani komisije odpravijo na ponoven obisk v SOVA, za katerega naj bi bili dogovorjeni dne 17. julija. Člana komisije Petek in Jerovšek sta namreč zastonj prišla v Ljubljano. Prav tako sta Petan in Petek danes zopet ošvrknila predsednico odbora DZ za človekove pravice in enake možnosti Majdo Potrata, ker ni razširila seje odbora na temo povezano z afero SOVA.

Uvod v novinarsko konferenco, še brez afere SOVA:

Petan in Petek o zavlačevanju:

Odgovori na vprašanja:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. zoki pravi:

    Naj Miro Petek kaj pove o spornem financiranju lekarne njegove žene na Koroškem!
    Vse to je obračanje pozornosti.

  2. Drago pravi:

    Revčki!!! V komisijah imajo večino, čeprav bi jo morala imeti opozicija. Tako je povsod! Kriva pa je opozicija!?! Kdo pa je nastavil v komisije večino iz SDS? Opozicija?? Ha-ha!

    Radi bi šli na Sovo, čeprav sta samo 2, drugi so na dopustu. Tako bi krasno rešili problem. Pa pohiteti je treba, dokler imajo večino! Dokumente so pa že odnesli. Kot bi jaz preizkoval svoje stanovanje. Za kozlat!
    Ko so našli prisluškovalno napravo na Sovi, ki je bila baje nova, še zavita in v kleti, je bil rompompom. Sedaj, ko se je izkazalo, da je napravo kupila tudi varnostna služba SDS (beri vojaška), pa nimajo komentarjev. Ovaden bo pa tisti, ki je vprašal, če je to res! Za kozlat!
    Moti jih, ker je podatek prišel ven, pri Sovi jih ni motilo. Sam JJ je na TV govoril o tem.
    Če bi bil jaz predsednik SDS, bi ta dva buteljna zbrcal na cesto, ne pa pred TV. Sramota, kdo nas vodi. Pa saj drugih nimajo!!

  3. siruche pravi:

    Čudno je, da sta od vseh članov komisije, samo 2 člana mislila, da bo 17. julija obisk Sove (varuhinja je omenjala nek obisk psihiatrov). Moški par, ki čaka, me močno spominja na Čakajoč Godota.

    Petanu svaka čast! Zasluži si oskarja, ko pravi Denisu: “Si bom zapisal vaše vprašanje za Sovo.” Si predstavljam, kako Petan mrcvari Šinkovca z vprašanji o izginulih posnetkih. (Mogoče bo to zanj že drugi oskar.)

    Afera Sova ne more iti dopust, dokler SDS prireja tiskovke o njej vsak teden. Če ne bi oni govorili o njej, bi vsi že pozabili.

    Močno jim para živce dejstvo, da nimajo vseh niti v svojih rokah. Zato počnejo, kar pač počnejo iz obupa. In seveda nam v veselje.

    Srečno!

  4. 5mile pravi:

    Joj Drago, kaj pa ti govoriš. Prosim razloži mi, kakšna večina is SDS? S številkami prosim(razmerje članov SDS proti ostalim, če želiš lahko podaš razmerje med koalicijskimi poslanci proti opozicijskim). Če je bilo na sklepu dogovorjeno za ta dan, mora biti pač ta dan. Vse ostalo je zavlačevanje. Pa saj to je jasno tudi najbolj zarukanemu kmetu. Saj je vendar predsednik komisije za nadzor VOS to potrdil. A ni to kao vredu? Zakaj pa niso prej mislili na dopuste? Če imamo pa tako nevizionarske ljudi na oblasti potem se pa kar državljanstvu odrečem. Še huje je pa seveda to, da poslanca SDS lažeta o tem, kaj piše na tem sklepu seje, ko govorita, da mogoče obstaja še kakšen drugi. Če je pa tako, je pa to še veliko huje. Kaj je res?

  5. 5mile pravi:

    “…za katerega naj bi bili dogovorjeni dne 17. julija.”
    Kaj zdaj to pomeni? Naj bi bili. Pizda spet sem razfukan. Stvari, ki so najbolj pomembne se najbolj zameglijo in razvrednotijo. Kje to piše, a je bilo to samo dogovrjeno na lepe oči? Kaj zdaj to pomeni?
    Sarkić: To bi moral spraševati. Kako je bilo to dogovorjeno. Pisno? Ustno? V rit? Pod mizo? A lahko pokažejo kakšen dokument? Si pa edini, ki jih nasmejiš. Hehe prav kul.

  6. Drago pravi:

    5mile: bom poskušal matematiko. Skupaj je 9 članov, od tega 5 koalicija,4 opozicija. Od 5-ih iz koalicije so 3 (trije) iz SDS, torej večina. Skoraj toliko kot cela opozicija (4:3) Od skupaj 9 članov je tretina SDS, zračunaj sam, koliko je strank. Povsod na svetu pa ima večino opozicija! Pa saj ne moreš sebe kontrolirati, a ne? Na pregled sta prišla samo dva, a ni to čudno, oba SDS! Od tam pa takoj na tiskovko. Kje so bili pa drugi, todi koalicijski člani. Res verjamem, da ni bilio tako zmenjeno!

  7. Denis Sarkić pravi:

    Oni pravijo, da je bil tak sklep. Gantar pravi drugače. Poglej si vse posnetke v celoti, pa ti bo jasno. Vseeno pa raje uživaj v tej vročini, kot pa da si razfukan…

  8. siruche pravi:

    Dejstva so jasna. 2 sta razumela sklep pravilno, ostalih 7 pa narobe. To je neka nova vrsta uravnoteženosti.

    Čakala sta 2 uri in ji nima bilo nič sumljivo. Potem je minilo že pet ur, pa spet nič. Sprašujem se, kdaj sta se zavedla, da ne bo iz vsega nič.

    PS Prepotovala sta pol Slovenije, da bi v parlamentu čakala na “sestanek”, ki ga ni bilo. Ne vem, ali bi se jokal ali smejal. Plemeniti je včeraj omenjal, kako nekateri poslanci snifajo. Le kateri.

    Srečno!

  9. peter pravi:

    Kako, da se jima ni zdelo cudno, da sta edina, ki cakata? Nista tega znala povezati z dejstvom, da nista prejela nobenega obvestila kdaj se gre? Sej ne vem, a sta hotela povedati, da ima SDS 2, da ne bom zaljiv, ne ravno intelegentna poslanca ali kaj drugega? Retoricno vprasanje… Zakaj drugi mediji kaj takega ne pokazejo, se bojijo uravnotezenja?

    Gledat celo novinarsko je zakon. Le odlomki so laz. Hvala vam Vest…

  10. 5mile pravi:

    Sarkić: Ti teraš ravno nasprotno. Jaz ti hočem razložiti, da hočem imeti črno na belem(dokaz o resnici) kakšen je ta sklep bil in ne kaj je kdo rekel oz. pravil.

    Me zdaj razumeš?

  11. Mirjana pravi:

    Oprostite, ali mi kdo razloži zakaj sta gospoda sklicala tiskovko,…in to tako dolgo,..?…..se počutm mau neumno, …:(

  12. Drago pravi:

    Ne Mirjana, TI nisi neumna …

  13. peter pravi:

    Mirjana, jaz imam obcutek, da bi se tako morala pocutiti onadva…

  14. 007 pravi:

    Škoda mojga cajta za poslušanje idiotizmov. Uboga reveža sta morala po diktatu ,,mesije,, čakati sama v parlamentu. Pa bi šla vsaj čez cesto v bližnji bife na pir. Ne, ne, ne smeta, ker tam ni zadosti sproščenega vzdušja. Tam so tardeči ali pa vsaj kje v bližini in prisluškujejo. No saj bosta P&P ( ne gre za Perutnino Ptuj) odšla kmalu na krajši dopust (majhni dohodki) in ju bosta na čakanju zamenjala znani analitik ter poznavalec iz Ribnice ter bivši predsednik komisije na nadzor… g Jerovšek. Ko jima bo pri čakanju na Gantarja dolgčas, jima bo delala družbo prelesna Evica, ki pa tudi čaka zastonj na svojo komisijo za peticije. Joj, čisto ves parlament je proti SDS. To je pa res že kriza in gre za očiten napad na lik in delo JJ, če ne celo za specialno vojno (po Jerovškovo). Pejte vsi malo v rit in delat na cesto, ne pa da državi ter bogu kradete čas in denar. Idioti nesposobni.

Komentiraj