Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

RKC, šolstvo in vrtci

27. julij 2007 ob 16:31 | Denis Sarkić |

Na današnji novinarski konferenci stranke SNS sta poslanec Sašo Peče in poslanka Barbara Žgajner Tavš posvetila aktualnim temam, ki sta jih malo pokomentirala. Na tapeti so bile tako naslednje teme (nekatere ponovno): financiranje rimskokatoliške Cerkve iz proračuna, šolstvo in reforma visokega šolstva, brezplačni vrtci, interpelaciji zoper ministra Jureta Zupana, populizmih aktualne vlade, revščini in sociali …

Jep, v nacionalni stranki se dobro zavedajo dejstva, da v času “kislih kumaric” ni tabu tem, ki jih mediji ne bodo objavili. Kdor bere, posluša ali gleda - ta bo zagotovo videl in slišal njihove glasove, ki opozarjajo vlado in ministre! Še posebej, če v dveh dneh zapovrstjo razpravljaš o podobnih temah, ki jih označiš za aktualne zadeve. Bravo - kdor zna, pač zna!

Sašo Peče ponovno o financiranju RKC:

“Jaz drugič zatrjujem, minister Bajuk drugič laže!”

Barbara Žgajner Tavš o šolstvu in vrtcih ter interpelaciji zoper ministra Jureta Zupana:

Žgajner Tavševa o brezplačnih vrtcih in potezi vlade: “… zelo populistična poteza vlade pred novimi oziroma ravno v času novih volitev …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Drago pravi:

    Bravo Peče,bravo Žgajnerjeva!! Tako mora delati opozicija! Kontrolirati, nadzirati vlado. Brez tega nas bodo čisto pokradli.
    Obljuba vlade o brezplačnih vrtcih? Halo? Saj so bili koncem lanskega leta proti temu, ko je padel tak predlog. Sedaj pa kar naenkrat. Čudno. Je to “hvatanje za slamicu”? S to obljubo bi radi dobili volilce, saj se ve, koliko volilcev je povezanih z vrtci. Čudno, to bi bilo leta 2008, ali ni to volilno leto? Seveda proti koncu leta, da ne bodo imeli probleme s financami, ker bodo volitve tako in tako izgubili.Če bi mislili resno, bi v rebalansu proračuna to predvideli, pa niso.Kaj bodo še obljubili?Populizem!

    Interpelacija Zupana: če prav vem, je Jelinčič proti… Seveda imaš prav ti in Sašo.
    Nataša, bravo za številke o brezposelnosti na koncu, tako se dela!!

    Pa še nekaj: nikoli nisem volil SNS, priznam. Zakaj? Ker imate Presvetlega! Prepričan sem, da bi se pogovarjali o kar velikem procentu, če ne bi imeli njega.To je tudi mnenje večih ljudi, verjemita!! Tako pa boste vedno lovili prag vstopa v DZ.

  2. Kaktus pravi:

    Pozitiven prispevek SNS-a!

  3. siruche pravi:

    Dvomim, da bo uspelo Računskemu sodišču omogočen pregled poslovanja, ki ga tudi sam podpiram. Tukaj so vmes neki višji zakoni, nad katerimi pravna država nima nadzora. Cerkev se pač zna znajti.

    Izmed četverice (Bručan, Zupan, Simoniti in Zver) bo zapustil položaj na tak ali drugačen način le minister Zupan. Večina krivde predstavljajo njegova dejanja, ki vse bolj postajajo nerazumna. Njega bo najlažje vreči iz vlade (tako kot Drobniča), ker prihaja iz majhne stranke. Kdaj bo premier izločil ministra, ki prihaja iz njegove, največje stranke? Tega odgovora najbrž ne bomo dočakali, ker v tem primeru ne gre za višje sile ampak za prijateljstva.

    Brezplačen vrtec za 2. otroka je čisti populizem. In če ga volivci odkrijejo že v kali, potem prinaša več negativnih kot pa pozitivnih točk za predlagatelja.

    Ta vlada res zna s številkami. Sešteva, odšteva, množi… Pomembno je le, da je cifra všečna.

    PS Denis, ne smeš postaviti kamere tako visoko, raje malo nižje.

    Srečno!

  4. Ščurek pravi:

    http://www.zeitgeistmovie.com/

  5. t-mac pravi:

    zanimivo kako deluje sns; njihov predsednik na vse kriplje napada opozicijo (levico), podpredsednik pa vladno koalicijo. Enkrat je Jelinčič lepo povedal: “kdor razume delovanje naše stranke dobro ve, zakaj smo stalnica na političnem prizorišču” (aka nasedajo nam telebani). ;)

  6. andlen pravi:

    Jambrek je rekel: ta VLADA potrebuje še en mandat… Ni rekel JJ… Stvar je menda jasna.

  7. Pandur pravi:

    Haha, dobro povedano t-mac. SNS je stranka, ki je sposobna samo pljuvati vsepovprek, sodelovala pa ni še v nobeni vladi, s čimer bi dokazala, da je sposobna nekaj narediti tudi v praksi. Samo gobcanje, predvčerajšnjim so bili proti Srbom, včeraj proti izbrisanim, danes proti RKC, jutri proti vijolični barvi.

  8. EnXeN pravi:

    Eksplicitno vrtci v Koalicijski pogodbi sicer niso omenjeni, se pa da zadevo vsekakor prebrati tudi tako, da so. Itak.

    Z obširnejšim komentarjem pobude pa velja počakati do trenutka, ko nam Vlada blagovoli postreči še z ekonomsko platformo predloga. Ob rednem povečevanju proračunskega primanjkljaja sicer osebno upam, da gre le za še en populizem …

  9. 007 pravi:

    Saško! Računsko sodišče še k Plemenitemu, bo imelo kaj delati ter najti po moje!!!!

Komentiraj