Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

MORS ovadil Anderliča

26. julij 2007 ob 19:07 | Denis Sarkić |

Po današnjem razkritju poslanca LDS Antona Anderliča, da je MORS kupil v letu 2006 napravo za prisluhe, verjetno za vojaško obveščevalno službo (OVS), se je oglasil tudi minister za obrambo Karel Erjavec in napovedal, da bo MORS zaradi izdaje vojaške tajnosti ovadil Anderliča, saj naj bi pisni odgovor ministra poslancu glede nakupa naprave za prisluhe nosil oznako zaupnosti (interno), kar pomeni, da naj bi predsednik odbora za obrambo Anton Anderlič, ko je javno razpravljal o tem, kršil zakon o varovanju tajnih podatkov, s tem pa naj bi najbolj škodil Slovenski vojski, ki deluje v mednarodnih mirovnih operacijah EU in NATO.

Izjava za javnost MORS in napoved ovadbe poslanca Antona Anderliča:

Odgovor MORS

Andrelič na novinarski konferenci o možnosti prisluškovanja z napravo v lasti MORS-a:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. mr_m pravi:

    Anderlič je med bogatejšimi Slovenci in si poraz na sodišču lahko privošči. :-)

  2. yanker pravi:

    Če me spomin ne vara je nekaj podobnega v pogovoru za nacionalko izdal JJ, pa si ga noben ni upal ovadit!

  3. 007 pravi:

    Yanker, ti si pa optimist. Da bi si kdo drznil dotakniti MESIJO s Kaščakovga hriba. Ta je pa dobra. Kar on reče je zakon.

  4. Ali živim v banana republiki in Erjavčev pobalin | had pravi:

    […] London je pred časom razložil besedno zvezo banana republika. In danes, ko berem Drugi dom, Vest, Dnevnik in vse ostale normalne medije se sprašujem ravno to. Ali nas imajo ablastniki za norca? Minister Karl Erjavec obtoži poslanca Antona Anderliča, da izdaja tajne podatke, ker je razkril, da je MORS v letu 2006 nabavil napravo za prisluhe. Zanimivo. Ko je isto stvar naredil Janez Janša, ga ni nihče ničesar obtožil. Mi je pa všeč beseda, ki jo minister Erjavec uporablja: pobalin! Kje jo je našel? Prav tako pa Janez Janša še vedno ni vložil obtožnice proti Antonu Ropu, s katero je tako vehementno grozil, če se mu slednji ne bo opravičil. […]

  5. london pravi:

    Kahelu se je definitvno odpeljalo…

  6. 100% Irony Free » Objave » Poredni Anderlič pravi:

    […] Erjavec je potrdil nakup naprave in zažugal Anderliču, češ, da je kršil zakon o varovanju tajnih podatkov, ker je razpravljal o »internem« poročilu. Glede na nesposobnosti preiskovalnih komisij, ki ponavadi nič ne odkrijejo, se Anderliču verjetno ni potrebno pretirano bati posledic. Vsekakor je pa zanimiv nakup še ene takšne naprave. Še malo pa bomo ugotovili, da ima že vsako ministrstvo in zavod svojo prisluškovalno napravo. […]

  7. Rado pravi:

    Nova prisluškovalna naprava,

    je zame znak da si Janša ob demontaži Sove, v ozadju ustvarja novo tajno organizacijo. - ki bo bolj v “njegovem” resorju.
    V vojski!

  8. siruche pravi:

    Sarkić, nočem ti soliti pameti glede novinarstva. Samo povej, če imaš občutek kot da te je Anderlič milo rečeno izkoristil. Gledal sem tvoj intervju z Anderličem na http://www.vest.si/2007/07/26/bo-ovs-prisluskoval/#comments in tam ni bilo zaznati tiste tvoje značilne dvomljivosti oz.novinarske nekorektnosti do sogovornika. Če bi bila ta prisotna, bi sigurno izvlekel iz Anderliča tudi nekaj o pismu z MORS (odgovor na njegovo vprašanje z dne 5.7.2007).

    Tudi mene skrbi to kar Anderlič govori, vendar moraš vedeti, če še nisi, da imaš opravka z manipulatorjem težkega kalibra.

    Zaradi vsega tega te danes na žalost ne morem pohvaliti tako kot ponavadi. Naslednjič malo bolj vrtaj (kako, zakaj). Ne pusti mu, da te vrti okoli malega prsta.

    Srečno!

  9. Denis Sarkić pravi:

    @ siruche

    Tudi kritike moram včasih poslušat - to sodi zraven, ne bi bilo dobro, če bi me samo hvalil. Nisem imel veliko časa, ker se mi je mudilo na Gasparijevo otvoritev pisarne. Bo že še čas za tole novo zgodbico, včeraj je bil samo javni začetek, peljala se bo pa spet vsaj do volitev 2008. Ne skrbi, bom že vrtal ob pravem času tako Andreliča kot Erjavca in ostale, ki se bodo kmalu pridružili tej zgodbi! Je zelo lepljiva in se bodo hitro ujeli še drugi nanjo…

  10. Sproscena Slovenija pravi:

    007, lepo te prosim, a si rekel Mesija. JJ je definitivno najvecja BARABA v zgodovini svobodne Slovenije, za pred tem ne recem, da se ni nasla se kaksna, se posebej pri severnejsih sosedih. V zadnjih 4 letih je sicer nedotakljiv in jaha na svojem mascevalnem pohodu. Ne zaveda pa se, še, da mu je ostalo samo še 1 leto in da se bo naslednje leto, z bumbarji, ki si jih je uspel zbrati okrog sebe in si je ze zategnil zanko okrog tistega koscenega vratu, lahko samo se poslovil. Levica se konsolidira, JJ gre dol in to samo po 4 letih vladavine. In glede na to, kako se ljudem bruha (razen tistih nekaj ritoliznikov, ki se mazejo z vazelinom, ki mu jih je se ostalo), vsakic ko ga vidijo, bo najbrz tudi ostal politicno mrtev. Pa pa…

  11. pika pravi:

    Včeraj sem poslušal in gledal na Slo1 tega Andreliča - obupno, še ni sprejel, da je v opoziciji, še vedno ne razmišla kot opozicija (v smislu, da je sploh ne ve kaj je pluralizem kajti je videti, da so “njegovi” somišljenki vladali desetletja in desetletja in torej ima velike težave s tem da ni več na oblasti in zato se obnaša “obupno” - pripravljen je narediti vse (tudi proti interesom slo in drugim vojskam v raznih misijah po svetu - samo da bi blatil vlado - in ta ima občutek “državnosti” ?- mah?).
    upajmo samo, da slovenski narod ne nasede še enkrat takim “zastarelim” politikom. Konec koncev smo leta 2007 in ne kaj drugega. (slo levičarje lahko popelje naprej le BP - in ker je slo narod v glavnem …… je tudi v glavem levičar in torej - pragmatično je bolje za slo, da na levi prevlada Bp kot taki tepci kot A.)
    “indoktrinacija pa se nadaljuje”
    lp

  12. Drago pravi:

    Pika : si pijan ali kaj? Ali pa prirojeno zmeden? Preberi vsaj sam sebe!
    - “še vedno ne razmišlja kot opozicija” : opozicija kontrolira oblast in obelodanja napake ljudem!
    To je Anderlič naredil.
    - “pluralizem” : ne vem, kaj ima pluralizem s tem primerom??? (prisl.naprave)
    - “Njegovi so mišljeniki so vladali…” : da, so vladali okoli 10 let, pa SLO pripeljali do tega, kar smo danes. Bojim se, da gremo dve leti nazaj…
    - “pripravljen je narediti vse, tudi proti interesom slo in DRUGIM VOJSKAM V RAZNIH MISIJAH PO SVETU”. Daj razloži, kaj si hotel povedati.Kakšni interesi drugim vojskam?? Z nakupom prislušk.naprav??
    - prepričan sem, da si starejši kot T.A.!!
    - upam, da si z inicialkami Bp mislil Boratu Pahorja. Tu ti dam prav!! Kar voli ga! Ampak jaz vem, da ga ne boš, saj se že dolgo oglašaš!!!
    - indoktrinacija: seveda, seveda! Če nisi za JJ si indoktriniran. To sem pri tebi že prebral!

  13. pika pravi:

    “Njegovi somišljeniki so vladali… : da, so vladali okoli 10 let, pa SLO pripeljali do tega” saj res, imaš prav, Drnovšek je bil v letih ‘80 liberalec.
    Drnovšek je naredil precej za Slo (bil je sposoben in odgovoren - in v tranziciji naredil precej, skupaj z drugimi seveda) ampak Slo mora prej ali potem tudi “zrast”, drugače bo predsedovanje Eu iz političnega vidika pokazalo zrelost določenih “krogov” (itak Eu brez Slo lahko gre naprej).

    Vzhodna Evropa pa še vedno plačuje (SLo še najmanj - ker so bili Slovenci vedno v stiku - hočeš nočeš - z Zahodnimi državami) težave iz preteklosti in ena od teh je obupni demografski padec (malo rojstev in še vedno precej izseljevanja - Slo zelo malo rojstev ampak vsaj priseljevanje), tako da že 10 te države so edine na svetu, ki imajo stalno padanje demografije (tudi vojna območja imajo višjo dem. rast, da ne govorimo o vsem ostalem svetu).

  14. Drago pravi:

    Pika: ob 13.28 sem reagiral na tvoj komentar ob 11.12. Da boš lažje razložil, kaj si hotel povedati, sem ti po alinejah napisal tvoje stavke in moje videnje! Sedaj pa mi odgovoriš tako, da ne vem več, ali se meša meni ali tebi…naj drugi ocenijo. Predlagam, da greš malo počivat… To nima več nobene veze z “Mors ovadil Anderliča-Vest”, pa tudi ne z realnostjo! Lp

  15. Carlos Contreras pravi:

    Pika nam bi verjetno predpisal vatikansko kontrolo rojstev. Upam, da se je drži tudi sam in bo slovensko prebivalstvo obogatil vsaj s šestimi rasno čistimi otročaji. Prosit!

Komentiraj