Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Bo OVS prisluškoval?

26. julij 2007 ob 16:10 | Denis Sarkić |

Predsednik odbora DZ za obrambo Anton Anderlič je danes sporočil, da je Ministrstvo za obrambo (MORS) lani kupilo napravo za prisluhe oziroma sistem za analizo, delovanje in spremljanje tehničnih sistemov za prenos podatkov in govora v frekvenčnem področju od 800 do 3000 MHz. Po Anderličevih besedah je pri tem zaskrbljujoče to, da nabava ni bila navedena v poročilih o nabavah za leto 2006, ki jih je ministrstvo pripravilo za matični odbor. Zato se sprašuje, “ali imamo opravka z napravo, ki je bila za vlado tako sporna v Slovenski obveščevalno varnostni agenciji (SOVA)”. Predsednik odbora zato javno sprašuje ministra za obrambo Karla Erjavca in predsednika vlade Janeza Janšo, za kakšno napravo gre in zakaj njen nakup ni zaveden v poročilih ministrstva.

“… nek človek se je obrnil name in me vprašal, ali poznam podatek, da je MORS kupil napravo za prisluškovanje …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Pinoy pravi:

    Denis, a Vi vse verjamete tem politikom :-)
    Mislim, da itaq ratujemo “totalitarna demoskracija” ;-)

    Danes sem prebiral revijo “Demokracija” in hvala Bogu, da vse revije in časopisi (razen Dela) niso tako bedni in enostranski ala če nisi naš, potem te sploh ni!

  2. 100% Irony Free » Objave » Poredni Anderlič pravi:

    […] Torej poredni LDS-ovec in bad boy parlamenta Anderlič je na novinarski konferenci nespodobno obvestil javnost, da je Ministrstvo za obrambo (MORS) lani kupilo napravo za prisluhe in s tem kršil zaupni podatek. […]

  3. Drago pravi:

    Anderlič bi kršil tajnost podatka, če bi dokument o obstoju naprave obstajal. Ker pa tega dokumenta ni, ni kršil nič. Larifari! Ne vedo, kaj bi rekli, “crvenijo” od sramote.Tone, greva stavit, da bodo čez par dni rekli, da je nakup predlagal LDS pred leti. Za pivo?

  4. 5mile pravi:

    LOL. Dobil je anonimni e-mail, da gre za napravo, ki prisluškuje tem frekvencam. A če bi dobil anonimni “mail” v smislu, da bo Rusija prodala pet jederskih konic Sloveniji, bo šel javno povprašat po tem?
    Pa saj snifat signale na teh frekvencah ja ni problem. Budale. Sploh se ne gre za frekvence, ampak za dešifrianje signalov na teh frekvencah. To je bistvo. Tam visoko pa ne deluje samo GSM tehnologija.

  5. Denis Sarkić pravi:

    Najprej je Anderlič dobil anonimno obvestilo o tej napravi, nato je ministru Erjavcu poslal vprašanje o tej napravi, ali je bila res kupljena, kdaj in zakaj, potem je od njega dobil mail - da je bila kupljena v letu 2006, kasneje je Erjavec napovedal ovadbo zoper njega, ker naj bi kršil zakon o varovanju tajnih podatkov, ker je javnosti sporočil, da ima MORS napravo za prisluhe…

    Ti je zgodba zdaj bolj jasna?

  6. Drago pravi:

    Zanimivo, res! Oba sta me malo zbodla in mi dala domačo nalogo, ki pa je težka, saj ne garantiram popolno znanje prava, nekaj pa le (še):
    Najprej 5smile: če bi Rusija prodala orožje Sloveniji? Seveda je potrebno vprašati, kaj pa ti misliš. Mislim,da imamo dokument, ki prepoveduje jedrsko oboroževanje. A ti bi bil tiho? Narobe, vsaj po mojem! Glede frekvenc, ki jih opisuješ, ne komentiram, ker se na to ne spoznam!!
    Spoštovani Denis! Resnično z vsem spoštovanjem do tebe (super si) bi razpravljal o tvojem komentarju ob 18.19. Če se prav spomnim,gre za KD Izdaje uradne tajnosti (mislim,da je bil včsaih čl.266,vendar nisem prepričan, pa tudi danes je lahko drugi člen,pa tudi drugačen, zato oprosti,če ni čisto tako). V zadnjem odstavku tega člena je pisalo,da se za uradno tajnost štejejo podatki, ki so z zakonom,predpisom,splošnim aktom ali s sklepom prist.organa, ki so izdani na podlagfi ZAKONA, razglašeni za uradno tajnost in so tako pomembni, da bi z izdajo nastale hujše posledice za službo (ali pa bi LAHKO nastale). Nekaj takega! Torej, je bil podatek o nakupu prisluškovalne naprave proglašen za uradno tajnost. Mislim, da ne, ker je bil nabavljen VERJETNO nezakonito. Že naprej pa se oproščam, če bo izpadlo, da je bil nabavljen legalno in proglašen za Skrivnost! Takrat Anderlič ne bi smel podatka dati v javnost.
    Če bi nekdo prodal heroin, kupec pa ga ne bi plačal,Bi bila to tatvina.Mislim da ne,ker gre za nelegalen posel.Lahko pa se tudi motim…

  7. 5mile pravi:

    Če nadaljujem. Nisem nikakršen pravni strokovnjak ampak, če gre zadeva na sodišče potem ima Anderlić pričo?

  8. 5mile pravi:

    Če nadaljujem. Nisem nikakršen pravni strokovnjak ampak, če gre zadeva na sodišče potem ima Anderlić pričo?
    Sarkić: iz posnetka ni razvidno kdo je ta “on”. Ali je zdaj to minister ali tisti ko bajagi anonimnež. Če je drugače mi prosim citiraj in razloži. Ali pa sem jaz že tako bebavo butast.

  9. 5mile pravi:

    Sem še dvakrat gledal posnetek. Upam, da mi je zdaj jasno. Anonimnež je samo za nas in ne za Anderlića ali pa še kdo drug ve za tega človeka? Ali bomo izvedeli kdo je to, če bi ta “anonimnež” pričal? A je možno, da je ta anonimnež SDSov kvizling ali bi to bolj pasalo k NSI? Ne vem no, Anderlić pravi, da vse zve iz medijev. Kateri mediji so to? Kako ti pridejo do teh informacij? Ali so mediji verodostojni? Bi morala tukaj obstajati kakšna bolj pristojna komisija? A se je zakon o parlamentarnih komisijah kaj spremenil oz. od kdaj velja isti? Je imela tudi LDS možnost tako zavajati in lagati? Mater, postavlja se najmanj 1000 vprašanj o tej in posredno še o drugih zadevah.

  10. Drago pravi:

    Moje mnenje je malo drugače: osnovno vprašanje je: ali je Anderlič izdal uradno skrivnost, ali je ni, ko je ministra javno vprašal po prisluškovalni napravi. Priča vsaj meni ni pomembna, saj je bilo priznano, da naprava res obstaja. In naprej: ali je obstoj naprave lahko URADNA skrivnost, če je nelegalna!
    Kako je T.A. zvedel za napravo? Po mojem mu je povedal nekdo iz var.službe Mors. Nekdo, ki ni zadovoljen s svojimi šefi, ali pa oblastjo!

  11. 5mile pravi:

    Tudi priča je pomembna, saj je po tvoji teoriji izdala tajnost.

  12. Drago pravi:

    Lahko da imaš prav, vendar…Če bi priča povedala A, pa ta ne bi dal v javnost, ne bi bilo nič, brez posledic. Nobeden ne bi vedel za kaz.dejanje, ki naj bi ga storila priča.
    Kdo pa stori KD v primeru, če A. vpraša ministra,ali naprava obstoja, minister pa odgovori pozitivno, čeprav je to zaupno?

  13. 007 pravi:

    Se mi zdi, da gre v celotni zbrki samo za nadaljevanje afere ,,depala vas,, in nič drugega, samo nekoliko bolj v celofan zavito. Ne morem mimo dejstva, da je prisluškovalna naprava na SOVI nekaj narobe, ta ista na OVS pa OK. Mesija s Kaščakovga hriba se gre še vedno specialno vojno in on je tisti, ki še živi v komunizmu, ki ga je naredil, izobrazil, da ni ostal tam na Dolenjskem nekje fejst nažgan v kakšnem kotu.

  14. Gorazd pravi:

    007: Vidim, da JJ ne ljubiš najbolj! Kako to??? Saj je ukinil nalepke za avto!!!! Mogoče pa še kaj drugega, pa mi ne vemo!!!

  15. KRPAN pravi:

    Gorazd JJ je ukinil nalepke za avto, zato nam je pa polepil z nalepkami hiše, stanovanje s pasjimi utami vred.

Komentiraj