Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Neskladje z ustavo

25. julij 2007 ob 15:36 | Katja Lenart |

V Slovenski Nacionalni stranki so mnenja, da je novela zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov v več členih v neskladju z ustavo. Zato sta se predsednik SNS-ja Zmago Jelinčič in njegov poslanski kolega Bogdan Barovič - s pobudo za presojo ustavnosti novele v rokah- odpravila na ustavno sodišče. Še predtem pa sta omenjeni dokument predstavila javnosti.

Kot je povedal Jelinčič, novela krši načelo enakosti in diskreditira tisti segment slovenske družbe, ki kadi. Takole je pojasnil in s slikovitimi primeri orisal “totalno bedast” zakon:

“Dosti bolj škodljivo je snifanje kokaina, ki se dogaja tudi v najvišjih političnih nivojih, tudi po slovenskih gostilnah, pa to nikogar ne briga”.

Bogdan Barovič pa je precej na drobno predstavil analizo SNS-ja o ustavnosti spornega zakona:

“Sedmi člen zakona je po mnenju SNS v nasprotju z 14., 15., 19., 21., 32. in 35. členom ustave RS!”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    Dejstvo, vendar ne zakon, pa je, da cigaretni dim škoduje tudi zdravju ljudi, ki dima ne vdihujejo neposredno. Glede snifanja pa je početje le tega v političnih krogih zagotovo obstoječe, vendar snifanje ne škoduje ljudem, ki gledajo ali vohajo uživalca; čeprav pa se morda opazovalcu to početje zdi zanimivo in bi tudi sam poskusil. Res pa je, da je to možno tudi v primeru kadilcev.

  2. Kaktus pravi:

    Jelinčič pač želi glasove kadilcev in gostilničarjev. To je tud nekaj!!!

    Predlog SNS je smešen in zgolj populistično nabiranje glasov. V tem je pač Jelinčič dober!

    Jelinčič zagovarja pitje alkohola in kajenje cigaret, po drugi strani bi pa zaprl vse kadilce marihuane.
    Tako je pač stanje v Sloveniji, in verjamem da bo nabral kr nekaj glasov!

    Brez dlake na jeziku :)

  3. Zdutor pravi:

    Jelinčič! NIMAŠ POJMA

    TISTO KAR ŠKODUJE DRŽAVLJANOM SI TI!

  4. Mirjana pravi:

    kaktus, kolikor vem je vsaj bil Jelinčič odločno za legalizacijo mehkih drog…samo toliko, v ostalem pa, J je pač J, in showa nam ne bo manjkalo :)

  5. g.weedmar pravi:

    Zmago…. tis car

    Nubenmu drugmu se ne morm tolk nasmejat kukr teb :)

    sploh si ne morm predstavljat kakšna parodija bi bla če bi biu Zmago naš prezident… to bi biu vsak protokolarni dogodek en velik stand-up act.

    zmer se sprašujem s čim je oplemeniten naš zmago… s koko… s travco…. ?

  6. Matjaz pravi:

    Ja, jest nevem, tolko casa je ze preteklo, pa ljudem se kr ni jasno, zakaj bo tak zakon, zato, da kadilci ne skodujejo zdravju ljudi, ki ne kadijo, ce pa pa snifajo kokain al pa ce si zobe puljo me cist nic ne briga, dokler me s tem pocetjem ne bo ogrozal… Jao Jelinčič…. Sej vsi vemo zakaj si tlele da poberes svoje 4% to je pa to….

  7. FizičkiRadnik pravi:

    Ajde PUŠAČI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE…
    Ajmo Plemeniti puši mi …..

  8. FizičkiRadnik pravi:

    Ajde pušači svih zemalja ujedinite se…..
    Ajde Plemeniti popuši mi ……

  9. Matheeew pravi:

    @Kaktus
    Mislim, da je z namenom populističnega nabiranje glasov napisan sam zakon.

    Zadeva je preprosta. Ker je več nekadilcev kot kadilcev se sprejme zakon, ki ugaja slednjim. Seveda Jelinčič je več kot zadovoljen s s tistimi, ki ostanejo.

    To z marihuano si pa pobral iz kje? Direkta? Požar reporta? Prosim lepo…

  10. 007 pravi:

    Zmagec,Zmagec in ne Plemeniti ampak Padalski. Na vsakih volitvah kandidira zato, da naredi pizdarijo, pridobi sebi in stranki zadostvo število glasov za v parlament in to je to. Kakšen predsednik??? Daj Zmago, bodi vsaj malo resen. Nikar ne glumi gljive. Na žalost mu vselej uspe, v SLO pa ni nobenega ki bi mu zaprl g….o na njemu znan način in to je žalost.

  11. Kaktus pravi:

    @Matheeew

    Ok, prvič kdo je napisal zakon, zakaj ga je napisal in kdo ga je vse podprl? Če zakon sprejema večina strank v parlamentu in je v skladu z smernicami oziroma usmeritve EU na tem področju, res ne vidim kaj je tukaj populističnega? Prosim da mi razjasniš. Aja glede marihuane pa sem zasledil v enem intervjuju in se opravičujem če se trenutno ne spomnim vira, bi blo pa zanimivo če bi vprašanje postavili Jelinčiču!

    To da pa plemeniti govori samo tisto kar mu prinaša politične točke je celo sam priznal v enih odmevih, se je verjetno mal zagovoril! Tko da glede populizma mislim da je Jelinčič zmagovalec!

  12. Rob pravi:

    Jelinčič je pač smetar,kar se tiče volilnih glasov,povsod,kjer le more jih nabira. Samo še obdržat se jih mora naučit,ker veter ne piha vedno v isto smer.

  13. piloto pravi:

    rob, to je pa še daleč najboljši opis te opice!

Komentiraj