Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Alternativni Pahor

25. julij 2007 ob 17:50 | Denis Sarkić |

Predsednik SD Borut Pahor je na skoraj enournem pogovoru z novinarji prvo polletje letošnjega leta ocenil za eno najboljših za Socialne demokrate. Rezultat so vidni, saj se je stranka SD v zadnjih mesecih po javnomnenjskih raziskavah zavihtela najvišje nad ostalimi strankami do sedaj. Po njegovem mnenju so k temu botrovali kongres stranke leta 2006 v Novi Gorici, kjer so sprejeli nov program in prihod novih ljudi, s čimer širijo spekter znanja in izkušenj o tem, kako voditi stranko do uspeha na parlamentarnih volitvah. Seveda so bila vprašanja prvaku SD usmerjena na alternativni vladni program stranke, afero SOVA, scenariju SDS o Pahorjevi zaroti proti Janezu Janši, delovanju vladne koalicije, reševanju sporov s Hrvaško, mega-zabavišču na Goriškem in Partnerstvu za razvoj, vendar ni manjkalo tudi vprašanj o predsedniških volitvah. Ker je bil pogovor s Pahorjem med počitnicami dokaj zanimiv in sproščen, vam ga na Vesti objavljamo v celoti. Poglejte si ga tudi sami v dopustniškem razpoloženju!

“… ni moj ali pa naš cilj, da bi, če bi uspeli na volitvah in zmagali, vladali čim dlje časa …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Gorazd pravi:

    G.Pahor! (verjamem,da boš bral komentarje)
    Ogledal sem si enourni posnetek razgovora.Nimam pripomb čez vsebino!Mislim,da je zadnji čas,da se v slov.politiki najde nekdo,ki bo poskušal umiriti politično prizorišče,razdeljeno na 2 pola,s svojo tolerantnostjo.Drugi so preveč ekstremni.
    Ne smeš pa pri tem pretiravati (mislim,da to sedaj delaš). Vedi in prosim verjemi,da zelo majhen odstotek volilcev bere programe strank.Torej se bodo volilci odločali po nastopu,predvsem predsednikov strank.Praviš,da ne boš “zasolil” kampanje.Prav je tako,samo če boš po udarcu nastavil še drugo lice,boš izgubil!!Pričakuj,da se bo SDS spravila na tebe z vsem orožjem.S tem orožjem imajo prakso,to dobro znajo.Škoda,da narod pada na to!S kampanjo so že začeli,če nisi opazil.Usmerjena pa je in bo izključno zoper tebe.Saj jih ti tudi najbolj motiš,krive pa so ankete.To jih boli.Ker pa nimajo prave “hrane”,jo bodo skuhali,pa tudi spekli.Po drugi strani pa imaš “hrane” ti dovolj,še preveč.Ob zmerni toleranci jo vseeno uporabi!!Ne bodi “cagav”.Moj glas imaš! Lp

  2. Ščurek pravi:

    lepa avtoštoparka v vročem poletnem popoldnevu, lahkotnih oblačilih, prikupnega obraza prižiga domišljijo mimovozečih. zakaj ji ne bi ustavil? je sploh potrebno razmišljati? zapeljem na kraj cestišča:

    “kam greš?”, jo vprašam.

    “na morje”, mi odvrne.

    “jaz tudi”, se hipoma odločim, da preložim vse obveznosti na jutri.

    vpraša me: “gredo lahko zraven tudi moji prijatelji?”, ko se vsa romantika v trenutku razblini. iz grmovja se prilezejo trije zajebantski frajerji - vsak s svojim pirom v roki in goro neke krame.

    Pahor je kot lepa avtoštoparka, v grmovju pa prežijo Bohinci, Grizoldi in Dimovskiji… ko samo pomislim na to, bi avtoštoparki najraje pokazal sredinca in pohodil plin.

    obljube ne pomenijo ničesar. ljudje imamo zadosten razlog, da politiki ne verjamemo več. čas je že, da politiki prezentirajo tudi odgovornost, brez ustreznih garancij pa to ni mogoče. nadvse pragmatično bi bilo, kot pravi moj prijatelj, da bi bodoči vladajoči posamezniki - premier, ministri, sekretarji in podsekretarji - garantirali izvajanje programskih načel z amputacijo poljubne okončine ali vsaj darovanja kakšnega notranjega organa…

    ODGOVORNOST!

  3. Boris pravi:

    55:09
    Denis strikes back… Tuerk al kako se ze prav pise si bo zapomnil komu je solil pamet

  4. pika pravi:

    Gorazd, SD je skupaj s SNS najbolj-ekstremana stranka. Ne ostale.

  5. FizičkiRadnik pravi:

    Edino kar me veseli je to, da lahko sedaj Boruta kličemo KEN, ker smo dobili pravo Barbiko v drugi levi stranki.
    Torej volimo Kena in Barbiko za alternativno bodočnost !

  6. Zaphod pravi:

    Draga pika!

    Že res morda, da je SNS najbolj ekstremna stranka, ampak se je potrebno vprašati kje je ekstremna. Pri tej stranki je ekstremen zgolj njen populizem, tega ne skriva saj si mandat že dobrih deset let zagotavlja z le tem. Kje bi naj bila ekstremna SD?

    Če pod drobnogled vzamemo sedanjo koalicijo in izpostavimo dve njeni največji stranki pa opazimo, naj si bo to v sami zakonodaji, katere predlagateljici sta, bodisi retorike, ki jo uporabljata pri javnih nastopih, do same osebne kulture pa lahko z gotovostjo zapišem, da ekstremizmov (katoliških, stereotipiziranja, …) v teh dveh strankah kar mrgoli. O politični kulturi, ki jo zrcalita ti dve stranki pa je škoda izgubljati sploh kakršnekoli besede.

    Če te to ne prepriča si poglej ravnanje z mediji, ki so v lasti države (in v katerih si je sedanja, aktualna oblast z zakoni, ki jih je plasirala na široko odprla vrata vanje), nedavno ravnanje Ministrstva za visoko šolstvo znanost in tehnologijo z razpisom za podporo promotorjem znanosti in članek iz prejšnje ali predprejšnje mladine, ki nam govori o tem kdo nam piše zakone. Kar nekaj teh zakonov sem videl in pripravljal za nadaljno obravnavo torej to materijo poznam in lahko ti zagotovim, da je večina zakonov, ki sem jih imel v pregledu tako slabo napisanih, da niso vredni, da si znjimi obrišem rit. Ravno zato pa se v sami zakonodaji pojavlja več Zakonov o spremembah in dopolnitvah zakona,… kot pa kvalitetnih temeljnih zakonov.

    K temu lahko dodamo še kulturo argumentiranja in retorike v državnem zboru pa še kaj bi se našlo.

    Sprašujem te, kje je SD ekstremna?

  7. mr_m pravi:

    SD je leglo poskomunistične miselnosti z izjemo Pahorja. To je jasno vsakomur.

  8. Gorazd pravi:

    Spoštovani Zaphod!
    Strinjam se s teboj! Tvojo trditev lahko vidiš ob vsakem prenosu iz DZ. Pa ne bi o tem.Rad bi to samo povedal, da od “PIKE” ne boš dobil konkretnega odgovora! Sem že imel z njim debato. Vse kar ni od JJ je levičarsko (ne vem, kaj je s tem narobe), indoktrinirano, komunistično, stereotipno…

    Pa še nekaj: da ne boš mislil, da gre pri “piki” za kakšno mlado, luštno deklico. Ne. Gre za možaka, ki je bil dalj časa v tujini, zdaj pa nam dopoveduje, kako so z nami včasih ravnali…kako so nas indoktrinirali…Preberi si njegove prejšnje komentarje. Sam pravi, da je mislil z imenom piko na koncu stavka. Ne pričakuj nič!

  9. Zaphod pravi:

    # mr_m pravi:
    26. julij, 2007 ob 14:43

    SD je leglo poskomunistične miselnosti z izjemo Pahorja. To je jasno vsakomur.

    Če že je leglo postkomunistične miselnosti bi bilo dobro pogledati, če je ta miselnost res postkomunistična, ali pa miselnost izvira iz samoupravljanja. Iz njega tudi izvira sedanje, relativno dobro gospodarsko stanje Slovenije, saj se je v času ranjke Juge postavilo na tem področju bolj močno in policentrično gospodarstvo, kot nikoli poprej. In brez te “postkumunistične miselnosti”, kot ji pravite bi Slovenija pod takratnimi DEMOSovci zapadla v kakšno resno krizo ob osamosvajanju (zgodila bi se recimo Hrvaška ali BiH), če ne bi bilo nekega ravnovesja obeh strani. Kasneje pa bi z divjo privatizacijo, kot jo poznajo recimo Čehi, Slovaki in Poljaki doberšen del gospodarstva prešel v roke multinacionalk, ki verjetno ne bi hotele niti slišati o kakšnem socialnem dialogu ali kaj podobnega. Ta postkomunistična miselnost je v Sloveniji poskrbela za gradualizem iz katerega vlečemo dobre (to nam priznava tudi mednarodna skupnost) gospodarske rezultate še danes.

  10. protestant pravi:

    G. Pahor: Med vsemi slovenskimi politiki ste mi najmanj nesimpatični. Če pa želite moj glas pa prosim da:
    1. se znebite starih komunistov, ki jih najbolj simbolizira g. Potrč.
    2. dajte več na vsebino in manj na formo (enkrat že naredite ta alternativni vladni program o katerem že
    zelo doooolgo govorite). Acta non verba.

  11. pika pravi:

    Za gorazda, ki ga toliko muči moje mnenje.
    Ponavljam, da od zumaj gledano je SD, skupaj s SNS, politično najbolj ekstremna stranka v Slo.
    Gospod Goraz, kdo je bolj levičar od SD-jevcev v Sloveniji? Kateri slo parlamentarci so najbolj na levo?
    Če imaš kaj proti argumentiraj ne pa samo tožit.
    V kateri slovenski stranki je največ “starih” simpatizerjev komunistične stranke??
    Možno tudi, da ne vem, vprašam pa argumentiran odgovor. Osebno mislim, da je P. Pahor v redu politik ampak stranka je še vedno zelo “nazadnjaška” - vse tu, upam pa, da se motim.
    lp
    (drugače pa mislim ,da se gospod Zaphod ne boji soočenja z drugače mislečimi, vsaj tako mislim).

  12. Gorazd pravi:

    Gospod Pika: Pa saj sem vas že nekajkrat vprašal, kaj je narobe, če je neka stranka ali človek LEVI?! Ne morete to stigmatizirati. Mene osebno v politiki moti, da vse stranke “rinejo” v sredino, ali pa zraven sredine - levosredinski,desnosredinski. Nobena stranka ni sredina, zapomnite si to! Vi stalno prikazujete leve kot nekaj groznega. Pa vi argumentirajte to!! Ne mi prosim o komunizmu. O tem sva že govorila (se spomnite:ko zmanjka argumentov,pa pride prav komunizem). Dokažite svojo tezo o komunizmu danes. Kdaj in kdo je v sedanji državi favoriziral KP ali njeno idejo. Nobeden! Samo nekateri desni so še s tem obremenjeni, tudi vi.
    Kaj več o “nazadnjaštvu” si oglejte v svoji stranki ali stranki vam blizu! Tudi JJ je bil član ZKJ, celo na funkciji, pa mu jaz to ne očitam!
    Ne morete pa delovanje za boljšo socialo, ki ga vodi SD, oz. prednjači v tem, enačiti s komunizmom!
    Torej moj odgovor- mnenje: res je! Stranka SD je bolj ali manj leva!! Sprašujem: KAJ JE S TEM NAROBE?

  13. Matej pravi:

    Sredinska politika je realnost in to ni moč zanikati. Razdelitev levo-desno se počasi umika razdelitvi sredina-skrajnost, in kot se lepo vidi, zmagujejo stranke ki se najbolj približajo sredini, kar pomeni, da zajamejo največ različnih interesov. In politika v širšem smislu JE uveljavljanje interesov. Kdor ob tem pravi, da je “politika kurba, kjer se samo krade” na ostane zaprt v svojem malem svetu, kdor pa hoče kaj storiti zase in za okolje v katerem živi, pa naj čimveč politično participira (in, verjemite, ne bo mu treba nič krasti ali lagati).

  14. Matej pravi:

    Evo, da še mal intervju komentiram - Pahor je znova pokazal izjemne govorniške sposobnosti, odlično koketiranje z mediji, visoko stopnjo politične kulture in brez dvoma je trenutno najsposobnejši slovenski politik. Btw, hvala vest.si za celo verzijo pogovora.

Komentiraj