Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Priložnosti za vse

24. julij 2007 ob 19:23 | Katja Lenart |

Kot kaže se je druščini kandidatov za predsednika Republike Slovenije pridružila še ena ženska kandidatka.

Poleg poslanca v Evropskem parlamentu Alojza Peterleta, nekdanjega slovenskega veleposlanika pri Združenih Narodih Danila Türka, nekdanjega guvernerja Banke Slovenije Mitje Gasparija, predsednika SNS Zmaga Jelinčiča Plemenitega, predsednice zunajparlamentarne stranke Glas žensk Slovenije Monike Piberl, predsednika zunajparlamentarne Stranke mladih Slovenije Darka Krajnca ter podjetnika Marjana Beraniča in Jožeta Andrejaša, se v bitko za predsedniški stolček zdaj podaja še predsednica Društva za teorijo in kulturo hendikepa Elena Pečarič.

Elena prihaja iz Škofij, oktobra bo dopolnila 36 let, končala je študij filozofije in sociologijo kulture na Filozofski fakulteti, v predsedniški kampanji pa bo nastopila z geslom Priložnosti za vse. Sicer pa jo je predlagala izvenparlamentarna stranka Akacija, katere predsednik je umetnik in kantavtor Dani Kavaš.

“Ker konec koncev jest sm navajena delat s skromnimi sredstvi in v bistvu uporabljat domišljijo”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 21 x komentirano
  1. KKre pravi:

    A res nimate kej druzga kot to stvar snemat.
    Sploh še nima 3000 glasov (verejtno jih niti ne bo) in niti ne bo kandidatka…sedaj samo izkorišča poletni čas kislih kumaric…Itq nima kej pametnega za povedat. Vic meseca.
    Da pa primerja F.D.R. is sebe je pa 2much.

  2. haydegger pravi:

    Jaaa, takega kandidata smo rabl. Pa kaj, če je invalidna? Izgleda, da je to ne ovira pri njenem delu. Z njenimi stališči se večinoma strinjam, zato bo verjetno dobila moj glas.

  3. peter pravi:

    Končno nekaj vredno glasu!

  4. Občudovalec pravi:

    Prav za občudovat te je, kako pametno in polna energije in zanosa odgovarjaš na vprašanja.Vodenje države ti je očitno pisano na kožo. Za 3000 podpisov ne skrbi, saj je že vsem jasno, da jih boš dobila v zelo kratkem času.

  5. uros pravi:

    Bravo!
    moj glas gre v tvojo vas

  6. COOL pravi:

    Ti pa maš jaja!
    Čestitke

  7. optimist pravi:

    a je kdo opazil da je v slo. velika kocentracija multitalentiranih osebkov, kulturniki, da se reče, pisec in pevec, pesnik in slikar. Sami Da Vinciji in Michel-Angeli.
    očitno je vesoljska konferenca

  8. aly pravi:

    Raje g. Pečarič kot g. Tuerk…

  9. siruche pravi:

    Elena, lepa predstavitev! Imaš tudi moj glas!

    Za tiste, ki bi radi podprli Eleno pa še tole. Obrazec dobite na http://www.uradni-list.si/priloge/RS_-2007-062-03360-OB~P001-0000.PDF

    Navodila so na obrazcu.

    Srečno!

  10. siruche pravi:

    Oprostite, to je napačen obrazec. Še enkrat sorry.

    Obrazec za podporo se dobi na upravni enoti.

    Srečno!

  11. Matej pravi:

    eh navadna ultra-liberalka…

  12. bingo pravi:

    Matej : ultra-liberalka. A je to kaj za na kruh namazat ?

  13. andlen pravi:

    odsev dejanskega stanja…

  14. jan pravi:

    Prijetna predstavitev!

    Imam sicer nekaj pomislekov, saj sem najprej videl “reklamo” za Dormeo, se ustrašil, da ni to slučajno del predvolilne kampanje - Lojze že leta pregreva svoje orglice ;) -, a je luškana.
    Hja, pa ne, ker je gospa invalidna, itak mora biti v našem razgledu le predsedniška kandidatka!

    Zdaj pa najprej rabim autan - komarji, da “popizdiš”! :):)

    Ne maram upravnih enot, a za gospo Eleno se bom vendarle podal tja. Torej moj glas je.

    Četudi teh najbrž ne bo dovolj, je to dober “naskok” na politični stol, kjer bo s svojim znanjem, ki je gotovo plod tudi, med vsem preostalim seveda, “vozička”, bo zmogla zamegliti kak “poljski” um ;), ki se tudi v Sloveniji pojavlja vse prepogosto.

    Srečno!

  15. Zoran Pavlović pravi:

    Zdravo Elena, čestitke k tej fenomenalni odločitvi in kandidaturi.

    Malo ta tvoja stranka slabo skrbi zate in za promocijo. Se podpisi na upravnih enotah že zbirajo? Kam se pošljejo? Elementarnih informacij manjka, pa tudi če se pošljejo mrežno po emailih, saj se glas razširi …

    Lep pozdrav, Zoran

  16. siruche pravi:

    Zoran preberi si moj komentar na http://www.vest.si/2007/07/26/ocena-stanja/#comments glede zbiranja podpisov.

    Srečno!

  17. Zoran Pavlović pravi:

    Hvala siruche, poučno. Upam, da se bo kmalu uredilo, čas dopustov je in bo lahko kmalu prepozno.

  18. Hasimanović pravi:

    Dolgo sem razmišljal ali gre za šalo ali je dejansko to potencialna kandidatka za predsedniški stolček. Jaz osebno sem se ob posnetku nasmejal (nočem biti žaljiv), zdi se mi sicer zelo pravilno in pogumno, da ženska na posnetku življenje živi naprej in se poskuša vključiti tudi v javnost kljub njenemu hendikepu, vendar pa je kandidatura za predsednika nepremišljena, naivna in predvsem neprimerna zamisel. Ne le da si predstavljam polemiko v Hrvaških časopisih, ko bodo videli naše kandidate, da dejstva ,da predsednik predstavlja državo, se sestaja z drugimi pomembnimi in manj pomembnimi osebami, se nenazadnje rokuje z njimi in ima daljše razgovore, ne omenjam. Bi se na to temo še dalo pisati, pa bom morda potem če zbere podpise.

    Lp.

  19. Tonac pravi:

    Pečarička si prizadeva za svoje lastne koristi in ne za koristi vseh invalidov, daleč od tega. Menda je Kosovi komisiji ovadila Zvezo paraplegikov, kar so mediji obširno pisali. Ko pa je sodišče odločilo, da pri Zvezi parapljegikov ni bilo nobene korupcije, se o tem ne sliši in ne bere. Pred dobrimi dvemi leti je Pečarička gladovno stavkala z svojimi somišljeniki, da bi opozorila nase. Zdaj želi opozoriti nase kot kandidatka za predsednico države. Hvala lepa za takšno predsednico, ker ta uboga Elena je toliko uboga, da zna spretno manipulirati z mediji in nekateri ji celo nasedajo. Njen cilj je spreti invalide in jih pred javnostjo prikazati v slabi luči. Čeprav ne bo dobila niti enega procenta glasov, mi ni vseeno, da za svoje nezadovoljstvo z življenjem uporablja in zlorablja medije.

  20. Tonac pravi:

    Elena Pečarič, predsedniška kandidatka se rada igra IGRICE Z MEDIJEM!
    Nekaj njenih najljubših igric.

    Sprehod po ulicah s transparenti.

    Enodnevna gladovna stavka.

    Toženje države.

    Toženje invalidskih organizacij in njenih predstavnikov…

  21. Tomaž Z. pravi:

    Vse kar je prav ampak predsednik mora biti opravilno sposoben. Kar pa Elena Pečarič ni. Da o vsem spletkarjenju ki ga je dala čez niti ne govorimo.

Komentiraj