Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Še en sporen zakon

23. julij 2007 ob 17:43 | Katja Lenart |

Tatjana Greif iz sekcije Škuc-LL je danes predstavila pobudo za spremembe in dopolnila zakona o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti. Spregovorila je tudi o bistvenih pomankljivostih zakona o registraciji istospolnih partnerjev (ki je v veljavi leto dni). Med drugim so težave naslednje:

“Problematično je to, da zakon v celoti ignorira področje socialnega varstva”

Tatjana je med drugim pojasnila tudi, zakaj si je za tiskovno konferenco izbrala ravno ta poletni dopustniški dan, kaj od vlade pričakuje in s kom se predstavniki LL-ja o spremembah omenjenega zakona pravzaprav pogovarjajo oziroma pogajajo:

“V bistvu tej temi noben čas ni naklonjen in nobena politka”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. pika pravi:

    Tatjana Greif, zakaj tako sovražiš družino??

  2. and pravi:

    Sam podpiram POPOLNO izenačitev istospolnih zvez z raznospolnimi (vključno s posvojitvami otrok), imam pa nek neprijeten občutek, da bi tudi v primeru popolne enakopravnosti med slovenskimi geji in lezbijkami ne bilo kaj dosti več tistih, ki bi tako zvezo sklenili. Skrivanje? Izgovori? Kdo ve …

    P.S.
    @ Pika, od kod pa ta sodba? Meni se bolj zdi, da se zavzema ZA družino. Razen če mislite, da imate le vi pravico do družine …

  3. Julija pravi:

    Ja, tudi jaz sem za popolno izenačitev istospolnih in raznospolnih skupnosti. Grem stavit, da bo Pika privlekla na dan kakšen argument iz zakladnice “naravnih zakonov”.

  4. pika pravi:

    and - (vključno s posvojitvami otrok).
    Ko bosta dva geja uspela “imeti” otroka, bom tudi jaz podpiral tako družino. Do takrat pa ne.
    To pa kar ti govorišjeje tudi i zelo agresivno do narave, in tudi ta prej ali potem se bo uprla.
    Do takrat pa taki “levičkarji” boste popolnoma uničili družino v EU - potem pa bomo videli (itak skrajni levičarji na Zahadu niso nikoli nič dosegli - razen za kratka obdobja - dolgoročno so se njihove “vizije” vedno izjalovile - vprašanje je če Slo spada sem in če si sploh želi).

  5. pika pravi:

    Julija, sej človek je prišel do leta 2007 brez narave in konec koncev Juklija ne živimo skupaj za naravo in sej je res, kako neumen sem, na mene ne vplivajo naravni zakoni.
    Torej Julija, tvoja idološka zasljepljenost, te bo tudi prepričala, da lahko človek naredi vse kar si želi, mar ne?
    In kdaj ne poskusi oploditve žensk s strani živali??
    A, ja še kakšno leto “levičarske” indoktrinacije je potrebno…..

  6. Julija pravi:

    Aha, moški si, saj se mi je zdelo. No, to bolj mimogrede.

    Dobro sem predvidela tvoje sklicevanje na naravo. Veš, problem pri sklicevanju na naravo je, da je selektivno. Uporabiš ga, ko ti ustreza, da odrečeš človekove pravice ljudem, ki jih sovražiš. Geji naj ne bi imeli pravice do posvojite otroka, ker ne morejo sami spočeti otrok, samske ženske naj ne bi imele pravice do umetne oploditve, ker je nenaravno, da otroka ne vzgaja biološki oče itd.

    Kaj pa tehnika, ki jo uporabljaš. Je ta tudi naravna? Računalnik, internet, gsm, avtomobil … In deodorant? Krema za britje? Zobna pasta? Saj jih uporabljaš, kajne? No, morda se še ne briješ, umivaš pa se menda.

  7. pika pravi:

    Jukija (pika v smslu pika in konec)
    “Kaj pa tehnika, ki jo uporabljaš. Je ta tudi naravna? Računalnik, internet, gsm, avtomobil … In deodorant? Krema za britje? Zobna pasta? Saj jih uporabljaš, kajne? No, morda se še ne briješ, umivaš pa se menda.”
    Sej res računalnik, internet, gsm, avtomobil so pripomočki, otrok je oseba, živali so bitja (vsaj tako je v zahodni civilizaciji -in potem je lahko še kaj drugega). Osebno ne enačim Ženska=lonec, moški= konj itd. Po mojem ni vse isto, ampak če zate je vredu, postani izredna, sposobna biologinja in začni mešat vse, pa veliko sreče.
    lp

  8. and pravi:

    Pika, tole bo pa treba malo bolj(e) argumentirati, ne pa kar nekaj počez govoričiti. Narava in civilizacija sta dva ločena pojma. Če želite nazaj k naravi, se bo treba npr. odpovedati tudi medicini. In ne opletati z zahodno demokracijo, vsaj kar se tiče gejevskih in lezbičnih pravic so ponekod precej pred nami.

    Vedno me zelo fascinira ta strah, da bomo mi “uničili družino”. Česa se pa tako bojite? Ste tako neprepričani vase, da bo za vas tistih nekaj pedrskih družin pomenilo pravi vesoljni potop družin? Ker naj bi imeli geji in lezbijke enakopraven položaj, bo to konec družin in heteroseksualnosti? Dajte no, to so res bedarije.

  9. Julija pravi:

    Pika, vsakič, ko berem izjave podobne tvojim, se spomnim odgovora Rowana Atkinsona na vprašanje, zakaj misli, da je ljudem tako zelo smešen. “Ker ljudje potrebujejo občutek, da je nekdo še večja zguba, kot je Mr. Bean” je odvrnil.

    No, in če to idejo povežemo s predsodkovnim mišljenjem, kot je tvoje, pridemo do sklepa, da potrebujejo tisti, ki o sebi menijo, da so velike zgube, največ družbenih skupin, ki jih sovražijo. Ti jih sovražiš kar precej: levičarje, intelektualce, istospolno usmerjene, samske ženske …

  10. optimist pravi:

    vsak ki si želi otročka valjda ve kako se tem rečem streže. nekaj daš nekam in ponavljaš dokler se ti ne zdi dovolj. če pa ne gre je pa tu pomoč in na koncu posvojitev.

    moraš pa v štartu vedet kako se to dela, no…!!!
    zakaj se slepite??
    sploh pa, otrok ti ubije ego

  11. and pravi:

    optimist, hvala. zdaj mi je vse jasno. pa sem res živel v strašnih zablodah.

  12. pika pravi:

    Sem za spoštovanje v različnosti, kjer so pravila točnka in jasna. Je tako hudo??
    Človek ne bo postal BOG, ne bo razumel in podredil vse,naravo, vesolje, smrt, rojstvo. Lahko napreduje ampak v “ponižnosti”. Če pa za Vas človek lahko počne kar želi in poskusi kar hoče. Ok.
    Ampak ne morete zahtevati, da nekdo gleda dolgoročno in ne samo na nekaj let ali na nekaj poskusov.
    Vi bi zahtevali, da bi bila Slovenija tam kjer še ni.
    Ponavljam pa, da sem za to da istospolni imajo njihove pravice ampak s točno določenimi pravili.
    Kaj slepi lahko vozijo avtomobile?
    Kaj moški lahko rodi?
    Kaj nepismen lahko uči na Univerzi?
    Kaj tepec lahko dela politika?’(ja to ja, ha ha).

    We’re one, but we’re not the same
    We get to
    Carry each other
    Carry each other
    One

    lp

  13. Bruce Willis pravi:

    Geji in lezbijke, dajte se že enkrat soočiti z dejstvom, da dejansko ne boste nikoli popolnoma enakopravni heteroseksualnim parom, kar se tiče uživanja pravic, ne glede na takšna ali drugačna ustavna določila. Posvojitve otrok? Lepo vas prosim, a želite poleg svojega življenja dodatno zaplesti še druga, v tem primeru otroška. Zagotovo je treba zakonsko urediti določene, predvsem socialne vidike istospolnih skupnosti, ne pričakujte pa popolne izenačitve s heteroseksualno družino. Prej boste sprejeli to dejstvo, lažje bo za vas. Ne razumem pa nečesa. Zakaj so t.i. parade ponosa, ki jih organizirate z namenom opozarjanja nase in na vaše pravice, navadne otročje maškarade, s katerimi nase mečete samo še bolj čudno luč? Ali se ne znate vesti primerno kot odrasli in svoje probleme izraziti na manj cirkusantski način?

Komentiraj