Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nerazpoloženi Vasko

23. julij 2007 ob 16:41 | Denis Sarkić |

Kulturni minister Vasko Simoniti je na današnji novinarski konferenci skupaj s sodelavci na MK predstavil predloga zakonov o varstvu kulturne dediščine in javni agenciji za knjigo RS. Vlada je na zadnji seji pred počitnicami predloga sprejela in sta pripravljena za obravnavo v parlamentu. Zakon o varstvu kulturne dediščine naj bi nadomestil tistega iz leta 1999. Nosilka zakona je državna sekretarka Jelka Pirkovič. Glavni namen agencije za knjigo, pa je po ministrovem mnenju dobra podlaga za jasno in samostojno vlogo pri načrtovanju knjižne politike, ki je bila doslej v domeni ministrstva za kulturo in javne agencije za raziskovalno dejavnost.

Na začetku novinarske konference je bil minister zelo dobre volje, stanje pa se mu je poslabšalo, ko smo mu hoteli zastaviti še vprašanja, ki so bila vezana na druge teme. Odgovoril je le na prvo (seveda o filmskem skladu), v popolnoma drugačnem tonu in končal tiskovko. pa čeprav smo imeli, vsaj mi z Vesti, še kar nekaj drugih vprašanj povezanih s filmom, financiranju medijev, protikadilskem zakonu in scenskih umetnostih, …

Sprememba razpoloženja ministra Vaska Simonitija:

Predstavitev predloga zakona o varstvu kulturne dediščine:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 15 x komentirano
  1. Jao pravi:

    Ma dajte, zdaj ste pa že patetični. Ne le izobrazba, tudi kultura slovenskih “novinarjev” je problem. In aplicira se tudi na Vesti.

    “Na začetku novinarske konference je bil minister zelo dobre volje, stanje pa se mu je poslabšalo, ko smo mu hoteli zastaviti še vprašanja, ki so bila vezana na druge teme.”

    Nimam rad avtoritet, niti nimam posebnega odnosa do te vlade, ampak da nekdo, ki se ima za novinarja zapiše, da se je ministru “stanje poslabšalo”, je pa to vredno vsaj kritike v odnosu do človekovega dostojanstva, pa naj je kdorkoli in kaže na širino novinarjevega diapazona. Stanje se “poslabša” pri ljudeh le v bolezenskem smislu, poslabša (oziroma spremeni) pa se jim lahko razpoloženje.

    Žalostno se mi zdi to, da Vest ne more stopiti iz svojega protivladnega okvirja, ki je apriori naravnano kot tako. Da se pa biti protivladen tudi na pametnejši, intelektualnejši način. But you’re fighting fire with fire …. No go! :)

  2. Denis Sarkić pravi:

    Stanje duha - dobre volje, se je ministru tako močno poslabšalo ali spremenilo na slabše, da je končal konferenco in zapustil prizorišče. Kje ti tukaj vidiš igro ognja z ognjem? Mene je pač zanimalo še par drugih tem, ker je ministra težko dobiti za izjavo, ker smo pač nov medij, zato sem ga hotel povprašati za komentar na njegovi novinarski konferenci. Ker ni hotel odgovarjati, se mu je po mojem osebnem mnenju, od začetka tiskovne pa do tistega vprašanja v zvezi s filmi in filmskim skladom, totalno spremenilo stanje razpoloženja, še več, drastično se mu je spustil nivo dobre volje!!!

    S spoštovanjem, tako do tebe jao kot do ministra, lep pozdrav

    Denis Sarkić

  3. andrej pravi:

    Denis, jaz te popolnoma podpiram. Pa še seksi si. :)

  4. Carlos Contreras pravi:

    Ohh, Vasko se je razhudil. Opasan tip.

  5. Fiasco pravi:

    Vsak narod ima svojega Vaskota:

    Vasco Rossi
    Vasco da Gama
    …..
    Vasko Simoniti

  6. Mirjana pravi:

    da Fiasco….le da je slednji Vasko v primerjavi z naštetima res…fiasco:)
    Ni prvič, da se minister obnaša arogantno, užaljivo, prepotentno…sploh pa ima v svojem resorju še kako za pojasnjevat…in če smo pri kulturni dediščini,…je resor postal servis tržnih niš posameznikov…..Lipica, Kaštelir,…pa šeje tega…..

  7. siruche pravi:

    Težava je v tem, da je minister Simoniti tanek na živcu. Vsaka malenkost, ki ni po njegovi volji, ga spravi iz tira. Priporočam mu sproščene počitnice. Ko se bo odpočil, pričakujem, da bo postal hladni eksekutor s smislom za humor.

    Takole bi moral potekati dvogovor med Sarkićem in Simonitijem:

    Denis: Ali veste, kdaj se bo začelo snemanje novega slovenskega filma?
    Vasko: Ja, vem. Odkar so se začele težave na FS, se snema samo en film. Govori o tem, kako popraviti nesrečno situacijo.
    Denis: Kakšen pa je naslov tega filma, če smem zvedeti?
    Vasko: Ja, smete. Ne joči Vasko.
    Denis: Minister, malo ste me presentili. (kratek predah) A vi, minister veliko jočete?
    Vasko: Veeeeeliko. Zelo. Nenormalno veliko. Mar se to ne vidi? Za mano se vlečejo celi potoki. (Minister se obrne k državni sekretarki.) A ‘maš kakšen robček? Mislim, da bom zopet zajokal. A ‘mate še kakšno vprašanje?
    Denis: Ja, seveda. Omenili ste nekakšne potoke, ki so predvidevam bistri in polni svežine kot najbolj žlahtni biseri. Pa je v teh potokih kaj življenja, npr. rib, rakcev, žab; mogoče kakšnih piranh. Mislim vprašat, kakšen je ekosistem v teh vodah?
    Vasko: T.i. ekosistem, kot temu vi pravite, je zelo živ in sproščen. Pravkar se pripravljamo, da bomo zanj uvedli novo direktivo EU, ki govori o sobivanju in ohranjanju kulturne dediščine. Tu mislim predvsem kamenčke in školjke. Skratka, sistem diha.
    Denis: Mislite s pomočjo respiratorja?
    Vasko: Ja, tudi… Občasno… če ga ne potrebujejo na KC.

    In tako naprej…

    Vasko prej, ko se boste naučili speljati vodo na svoj mlin, prej se boste najedli kruha. Želim vam veliko sreče.

    Denis, tebi velja pohvala tako kot vedno. Vendar sem še vedno žejen zaradi tistega gola iz Domžal. http://www.vest.si/2007/07/19/domzale-tirana-10/#comments Kaj češ, nimam časa. Zato mi ostaja le tvoj opis in moja domišljija.

    LP vsem in srečno!

  8. flayo pravi:

    Denis, prosim ne spremeni svoje načina spraševanja. Večkrat opazim, da na tiskovkah samo ti “roštiljaš” vprašane, ostali novinarji pa se samo veselo muzajo ali hihitajo in te z veseljem pustijo do besede. Odkar je Drobnič mahnil novinarko v preddverju DZ, se mi zdi prav, da jih “cvrete” dokler vas je volja. Če se ne znajo obnašat ali se diplomatsko izognit za nih neprijetnim vprašanjem, nas bo nemalo veselih, če odstopijo. Go, Denis & Co !

    Flayo

  9. Rock pravi:

    Denis, kar tako naprej.

  10. zoki pravi:

    Mirjana, minister Simoniti se zmerom obnaša arogantno in vzvišeno. Vedno.

  11. H-men pravi:

    Odličen prispevek!
    Kot vedno!

  12. Sproscena Slovenija pravi:

    Vasko, sprosti se…

  13. irena pravi:

    Mirjana odlično! Vasko da Fiasco!! Naj kdo to sporoči rolarjem po sceni, ker Uliti vedno bolj pazi, kje prime za kozarec - da ni zraven fototov ali žene. Dosmrtno krono si je itak že zaslužil s komentarjem zadnjih predsedniških volitev kot šef štaba Brezigarjeve. Še vedno nosi isti jopič.
    Ko ga poslušam kot ministra, kadar spoh kaj javni pove in ne zgolj preko price Orlice, me vedno spreletzi sledeča misel: ubogi študenti, ki jih je masiral na faksu. Ali pa uboga žena, ki ga mora vsak dan prenašati.

  14. gaga pravi:

    nas najslabsi minister vseh casov. brez dvoma. popolmoma izgubljen.

  15. Neurodrine pravi:

    Neurodrine is a fantastic dietary supplement that protects your mind and improves memory performance. It can help you improve your focus and concentration.

Komentiraj