Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

YHD bo tožil državo

19. julij 2007 ob 12:43 | Denis Sarkić |

Društva za teorijo in kulturo hendikepa (YHD) je danes najavilo odškodninsko tožbo proti državi, saj se vlada ni opredelila do spornega biltena Socialno in etično delovanje YHD, ki ga je pripravil Svet vlade za invalide. Na novinarski konferenci pred poslopjem Vlade RS na Gregorčičevi ulici v Ljubljani, ravno v času prihoda premiera Janeza Janše na sejo vlade, je predsednica YHD Elena Pečarič izrazila tudi protest zaradi predloga novele zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije.

Vlada namreč prav na današnji seji obravnava predlog novele zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije Slovenije, ki pa je po besedah Pečaričeve ena sama “farsa”. V YHD namreč menijo, da se s tem predlogom obstoječih pomanjkljivosti, ki naj bi na deklarativni ravni celo vodile k pripravi sprememb, sploh ne bo odpravilo.

Elena o enem izmed odgovorov telefonista na vladi: “… ja, vi pa tudi vse veste!”

YHD-jev protest ob obravnavi predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o lastninskem preoblikovanju Loterije slovenije – skrajšani postopek EVA: 2006-3311-0083 z dne 12. 7. 2007.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. siruche pravi:

    Kje si lahko na internetu preberemo Socialno in etično delovanje YHD? Nekje sem prebral, da so označeni za anarhiste, ki so destruktivni in da izvajajo neko psihično nasilje. Avtor naj bi bil dr. Ivan Vivod, član SDS. Rad bi prebral celotni članek, ker ne verjamem, da so vladajoči padli tako nizko. Če pa je to res napisal, sem pa brez besed in šokiran.

    PS Po ptujskem “teroristu”, smo dobili še ljubljansko celico.

    Srečno YHD! Upam, da se vam bo kmalu oglasil kak odvetnik.

  2. kuki pravi:

    Celotno besedilo lahko najdeš na strani:
    www.handyworld-si.com/slo
    (v bloku desno zgoraj)

    Lp

  3. joj pravi:

    Mislim resnično delate škodo,kaj se greste?

  4. As pravi:

    Obstoječi sistem poslovanja in financiranja ivalidskih organizacij ni dober, saj postavlja posamezna društva v neenakopraven položaj. Slabo pa je tudi to, da se invalidska drušva v javnosti predstavljajo kot žrtve sistema, v resnici pa gre samo za to kako napolniti svojo malho. Pri razdeljevanu in porabi sredstev tako prihaja do velikih anomalij, in menim da so se posamezni veljaki društev tako prišli do lepega premoženja, seveda pa to ustreza tudi državi, saj ima tako “mir” pred invalidi.

  5. tega ne kupim pravi:

    Ojej, ojej, invalidi, brezdomci, nezaposleni, reveži, neprilagojenci, marginalci in drugačneži držijo za jajca presveto sproščensko demokracijo. In celo z državnim terorjem, berem. Uboga oblast, ubogi tajkuni, ubogi homofobi, kdo jih bo zaščitil…?

Komentiraj