Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SOVA ne gre na morje

19. julij 2007 ob 22:57 | Denis Sarkić |

Tiskovni predstavnik vlade Valentin Hajdinjak je sporočil, da je vlada sprejela 6. vmesno poročilo delovne skupine za oceno delo SOVA, ki ugotavlja, da bi prejšnje vodstvo lahko preprečilo ugotovljene nepravilnosti v zvezi s finančnim poslovanjem, gospodarjenjem z nepremičninami ter posebnimi operativnimi sredstvi. Skupina je namreč ugotovila, da po letu 1999 ni bi opravljen zunanji nadzor nad finančno-materialnim poslovanjem, kar se odraža v vrsti ugotovljenih nepravilnosti in negospodarnem upravljanju z viri, pomanjkljiv pa je bil tudi notranji nadzor. Tudi to vmesno poročilo bo vlada posredovala vrhovnemu javnemu tožilstvu. Hkrati pa je naročila vodstvu agencije, da pripravi spremembe nekaterih pravilnikov in izvede izredno inventuro oziroma popis specialne operativne tehnike, saj agencija že vrsto let krši 48. člen zakona o SOVA.

“Poročilo je bolj konkretno, vendar ker nosi oznako tajnosti kaj več o sami vsebini ne morem govorit.”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. BOTA pravi:

    Nanizanka o SOVI se torej nadaljuje. Po odkritju starih kleti, opremi za prisluškovanje mobilnih telefonov in letalskih vozovnicah, odkrivajo vse več in več “tople vode”. Se globoko strinjam, da je potrebno zagotoviti zakonitost delovanja službe in ustrezen nadzor nad njo. No kolikor je sploh možno zagotoviti zakonitost delovanja obveščevalno varnostne službe. Si predstavljate, da bi CIA delovala zakonito. Neee. Že sama dejavnost obveščevalnih služb je skregana z logiko zakonitosti.
    Način kako se Vlada RS loteva reševanja problemov v SOVI je skregan z vsako zdravo pametjo. Kako se že glasi tisti znameniti stavek? Aha: “Samo da bo pravici zadoščeno, če tudi vse vzame hudič”. Tako neumni verjetno niso. Vzgibi za takšno početje so zanesljivo drugačni in širši javnosti neznani. Lahko le površno ugibamo za kaj prav zaprav gre. Smo kakor koli že učinek bo na koncu enak. Vse bo vzel hudič.

    BT

  2. Lolek pravi:

    Ti bi si pa res želel nekakšno CIA-o tudi v Sloveniji. Pa vi res ne veste kaj bi v resnici želeli: da vas veliki vbrat nadzoruje ali ne?

  3. morjefil pravi:

    Zakaj se o SOVI sploh še vedno razpravlja v javnosti, saj nikoli ne bodo možni konkretni odgovori, vse je namreč tajno in o ničemer ne morejo povedati kaj dosti. Da vlada glede SOVE meša nekaj je že dolgo jasno, vse bolj jasno pa postaja, da bo to nekaj za vedno ostalo tajno in bi bilo bolje, če nebi tratili aanašega časa s tem. Namen vsega skupaj je očrniti prejšnjo vlado in ocvetličiti sedanjo. Naj raje počnejo kaj oprijemljivega in za javnost dostopnega.

  4. tomaž pravi:

    Če naj bi delala vse zakonito, potem ni treba da je tajna.Zakonito mora delati do naših državljanov.Sicer pa mora njeno delo biti predvsem za državo koristno.Pri vseh tajnih službah je glavna dilema koliko še zakonito, da bo lahko za državo koristno.

  5. bojan pravi:

    Ta vlada ima resne probeme in to sama s sabo. Če prejšnje vodstvo ni uredilo delovanje SOVE, zakaj ga potem ne uredi tudi zdajšnje vodstvo????????

    Ni vse tako črno in belo kot si to želi JJ ali kot to želi JJ predstaviti. Mislim da niti nima pojma kaj hoče iz tega, razen tega da zopet oblati prešnjo oblast.

    Naj se že enkrat neha obnašati kot opozicijski voditelj in naj začne že 1x vodit to državo.

  6. dani pravi:

    seveda je jasno, kaj je movens agens sedanje vlade kar zadeva rovarjenja po SOVI. Janši je kristalno jasno, da ima SOVA v posesti kar nekaj zanj kompromitirajočih spisov, ki se dotikajo denimo kraje postojnskega orožja in podobnih zadev, pa se je odločil, da bo te neprijetne sledove v sveže zapadlem snegu enostavno izbrisal - izbral pa je metodo, katere efektom smo pravkar priča - vsa reč bo seveda eskalirala - preprosto je ni več moč ustaviti….

Komentiraj