Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Klinična vročina

19. julij 2007 ob 15:54 | Katja Lenart |

Vročina ne prizanaša nikomur. In pomislite, kako mora biti šele nekomu, ki leži v bolniški postelji Kliničnega centra, kjer – to ugotavljamo že leta – ni nikakršne klime. Pravzaprav ni niti ventilatorjev, okna na sončni legi so zaprta in zastrta, da ja ne bi sonce temperature v sobah še dodatno dvignilo.

In osebje je prijazno, saj niso oni nič krivi. Medtem ko oblastniki pred vsakimi volitvami pridno obljubljajo in »polagajo« temeljne kamne (za objekte, ki jih ni in ni od nikoder oziroma se gradijo sramotno dolgo), režejo trakove, se smehljajo…pa bolniki enostavno nimajo izbire. Ležijo v postelji (tisti, ki ste kdaj ležali na bolniški postelji, veste, da ni med najbolj udobnimi) in čakajo, da bodo odpuščeni. Osebje jih tolaži, pomaga kolikor se pač pomagati da. Tisti, ki upravljajo z davkoplačevalskim denarjem pa v teh bolniških posteljah- bodimo realni – najbrž ne bodo nikoli ležali. Tisti, ki imajo moč in denar, bodo že poskrbeli za svojo rit.

Danes smo se odpravili kar tja, med bolnike Kliničnega centra. Seveda nismo edini medij, ki te dni to počne. In nič novega ne boste slišali. Se pa človek vsekakor zamisli.

Takole so brez-klimni položaj komentirali mimoidoči pred ljubljansko Polikliniko (tam je temperatura menda kar znosna):

Situacija v sobah travmatološkega oddelka Kliničnega centra pa je precej neznosna:

Dodajamo še izjavo za medije, ki so jo posredovali iz Kliničnega centra:

PS: Ko bi se vsaj kaj premaknilo. Kliničnemu centru predlagamo, da nekaterim izbrancem iz visoke politike (izbrali bi jih lahko bolniki in osebje) ponudijo nekajdnevno bivanje v eni od ne-klimatiziranih bolniških sob. Začnemo lahko pri ministru za zdravje Andreju Bručanu, ta pa bi si lahko sobo delil še s katerim od tistih, ki so po njegovem mnenju krivi za nevzdržne razmere v slovenskih bolnišnicah in Kliničnem centru.

Katja Lenart, montaža Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Vlajke pravi:

    Fino…
    Predavalnice in garderobe so “pohlajevane”, bolniške sobe pa niso tako pomembne.
    Še dobro, da je jasno, kje so prioritete >:-|

  2. flayo pravi:

    Vest, kaj menite o ideji zbiranja denarja za prenosne klimatske naprave? Resno mislim.

  3. Mr_Fizl pravi:

    @flayo

    Zbiranje za prenosne klimate se nebi obneslo ker elektroenergetski sistem v KC nebi vzdržal večje obremenitve. Že ti tako imenovani split sistemi dodobra obremenjujejo omrežje.

  4. flayo pravi:

    @ Fizi

    bomo dal močnejše varovalke :)
    če bo kaj zagorelo, bodo vsaj gasilci prišli ohladit vse skupaj.

Komentiraj