Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Protest DNS

18. julij 2007 ob 19:09 | Denis Sarkić |

Zgodba z Radia Slovenija se nadaljuje. Po mnenju Društva novinarjev Slovenije (DNS) sta razrešitev in imenovanje odgovornega urednika drugega programa Radia Slovenija Mirka Štularja nezakoniti. Odločitev generalnega direktorja RTV Slovenija Antona Guzeja, da Štularja z mesta urednika razreši in ponovno imenuje za tri mesece, v društvu označujejo kot nevaren precedens, ker uveljavlja neformalne postopke zoper odgovornega urednika, s čimer mu je preprečena možnost ugovora in obrambe. Za Vest je o tej zadevi in o zadevi novinarja Dela Matije Graha, kjer je DNS prejšnji teden prav tako opozarjal o šikaniranju Graha, spregovoril predsednik DNS Grega Repovž.

“… ne gre za imenovanje, ampak za razrešitev …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. Maatjazh pravi:

    Par hecnih izjav, zlasti ta, da je bil Štular za tri mesece razrešen dela odgovornega urednika.

    Očitno se sam Štular z vsem tem kar strinja: najprej predlaga prenehanje funkcije, potem se premisli, a pove, da naj direktor preklic odstopa upošteva ali pa tudi ne. Nato se kar strinja, da bo tri mesece še začasno urednikoval. DNS pa - kot njegov zagovornik - vsemu temu nasprotuje. Hecna situacija.

    Sprašujem se, ali je DNS še reprezentativno strokovno društvo in ali so novinarji še organizirani prek novinarskih aktivov. Vodstvo namreč še čisto po starem nastopa kot v imenu vseh novinarjev. Tega res ne vem.

  2. Rob pravi:

    DNS je razvrednotena organizacija,to pa zato,ker je “capo di banda” Repovž, o njegovi strokovnosti pa sploh nebi. Še novinarji sami bojkotirajo DNS,zakaj bi jih kdorkoli upošteval? Upam,da se pa razumemo,da je celoten komentar malo izven konteksta,ampak se ne morem zadržati,da nebi povedal,kaj si mislim o Repovžu

  3. Andrej pravi:

    Rob, marsikdo ima ne vem kakšno formalno izobrazbo pa ne da fige od sebe. Raje povej kaj v povedanem od Repovža ne drži?

  4. Julija pravi:

    Zelo jasen je bil Repovž v temle prispevku in odlično je odgovarjal.

  5. Rob pravi:

    Pa sej to,da ima tokrat Repovž celo prav itak vsi vemo,o tem sploh ni potrebna debata.Z moje strani je pa bistvo v tem,da je Repovž razvrednotil DNS in “pes brez zob lahko laja,ne more pa ugrizniti a ne?” Got the point!?

  6. siruche pravi:

    Vsak tiger je dober za demokracijo, pa naj bo še tako brezzob in “krezav”. Pomembno je, da se noben ne počuti ravnodušnega ob tigru. Tiger požene kri po žilah. Katerikoli. Bengalski, afriški ali primorski.

    Srečno!

  7. joj pravi:

    Če je bil on brez izobrazbe zaposlen kot novinar,zakaj ne morem biti jaz tudi?

Komentiraj