Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdo ima prav?

18. julij 2007 ob 19:30 | Katja Lenart |

V poslanski skupini SDS so včerajšnje izjave vodje poslanske skupine SD Mirana Potrča označili za neresnične in zavajajoče, saj “ne odgovarjajo dejanskemu stanju”. Naj spomnimo: Potrč je takrat koalicijo obtožil, da je “neverodostojna in ne zna držati obljub”.

In danes se je na Potrčeve izjave odzval poslanec SDS-a Rudolf Petan, ki pravi, da naj bi bila parlamentarna večina tista, ki želi, da bi opozicija imela večino v nadzornih komisijah. In poudaril je, da za spremembo sestave delovnih teles ni dovolj sklep kolegija, potreben je tudi sklep Državnega Zbora.

Takole je na dolgo argumentiral Petan:

“Ker želimo v naši poslanski skupini pojasnit zadevo celovito, ne pa takole čez palec, kot komu ustreza, z iztrganimi citati, mi dovolite da se vrnem na začetek”

In takole je pojasnil ozadje (tudi zgodovinsko) svoje argumentacije in potešil novinarsko radovednost:

“V primeru izjav gospoda Potrča ne gre za nepoznavanje materije, kajti vemo, da gospod Potrč je eden od poslancev, ki imajo najdaljši staž v parlamentu”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. morjefil pravi:

    Ali ni škoda časa za tako obširne odgovore tam kjer bi bilo dovolj le nekaj besed. Ko pa so res potrebna obširna pojasnila, so pa naši vladajoči precej krajši.
    Zelo pomemebno pri vsakem odgovoru poslancev vladnih strank pa je vključevanje samohvale, ki marsikdaj(skoraj nikoli) ni potrebna. Če so zadeve, ki so jih naredili dobre lahko ocenijo državljani, ne pa vlada. Verjetno malokdo ve, da si potem te besede samohvale državljani kar zapomnijo in se nihče niti zanima če so zadeve v resnici tako odlične in najboljše. Vlada s samohvalo zavaja ljudstvo, da si to ne more in včasih tudi ne upa ustvariti lastnega mnenja.

  2. BOTA pravi:

    Poslanci se vse preveč ukvarjajo sami s seboj in s svojimi razprtijami “morijo” celotno slovensko javnost.
    Spoštovani poslanci. Ne zanimama me kako se boste organizirali, zanimajo me samo vaša dejanja v vsesplošno korist. Nenazadnje smo vas zato volili. Upam, da vse vaše igrice niso dimne bombice, s katerimi hočete zadimiti dejanske probleme in obrniti našo pozornost na nepomembne stvari. V zakolisju pa lepo mirno odigrati svojo igro. No roko na srce, v tem zadnjem je vsaj malo resnice. Izgovarjanje, da je pri vseh politikah tako tudi mogoče drži. Vprašanje je le, ali pri nas vse skupaj že ni preseglo meje politične kulture in dobrega okusa.
    Spoštovani poslanci, predvsem in še zlasti pozicijski, dosti je igric.

  3. pika pravi:

    Po navadi so skrajni desničarji ( v slo bolj malo) na splošno agresivni, medtem ko so skrajni levičarji (v slo precej) na splošno predcej dobri lažnivci. Torej reč Potrču, da je lažnivec je kot, da bi mu rekli, da si še vedno skrajni levičar:

  4. Mirjana pravi:

    da pika,…in reči Petanu, da je arogantno desničarsko sralo je pa tudi samoumevno :))

  5. joj pravi:

    Žal niste dobronamerni.

  6. morjefil pravi:

    pika, ne pusti, da politiki ustvarjajo tvoje mnenje

  7. Lolek pravi:

    LEVIČARJI STE/SO BILI in BODO PAPKI.

  8. Lolek pravi:

    Vsaj slovenski, ki nimajo nobene veze z levičarstvom (le s tistim iz anekdot).

Komentiraj