Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Türk - Gaspari 3:1

12. julij 2007 ob 18:32 | Denis Sarkić |

Združenje Zares se je danes odločilo, da bodo za predsedniškega kandidata podprli Pahorjevega jokerja Danila Türka in ne bivšega guvernerja Banke Slovenije Mitjo Gasparija, ki ga predlaga LDS. Vodja nepovezanih poslancev Matej Lahovnik je novinarjem sporočil, da je Türk trenutno nevpleten v aktualne politične konflikte ter sposoben preseganja razdeljenosti na leve in desne v slovenski politiki in je zato tudi bližje predstavi njihovega združenja o dobrem predsedniku Republike Slovenije.

Torej, po slovenski različici ameriških konvencij, pri nas na levici trenutno vodi Türk pred Gasparijem s 3:1, saj prvega zdaj podpirajo v SD-ju, Zares-u in zaenkrat tudi v DeSUS-u. Zato se zdi logično, da Gaspari, ki že od samega začetka želi širšo podporo strank in volilcev, verjetno naslednji teden ne bo najavil svoje kandidature in se sam izločil iz bitke za predsednika. S tem bo morda končal tudi levo-sredinsko agonijo glede predsedniških volitev in “nesojenemu” kandidatu Pahorju odvalil kamen od srca.

Danilo Türk o Kučanu in Drnovšku: “… z obema sem sodeloval, obadva imata kvalitete, ki jih cenim …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. moet pravi:

    No, zaključek je na hitro potegnjen z neba (očitno je pikasti Janša vlekel pisca/gospodarja na sprehod…): Gaspari sploh še ni pristal na kandidaturo in je ne more umakniti; samo dogajanje pa tudi ni nobena agonija ne glede na to, ali bo kandidiral ali ne: samo desnica je bila doslej obsedena s tem, da sme/mora biti en samo (proti)kandidat.

  2. Denis Sarkić pravi:

    Res je, mudilo se mi je, vendar ne zaradi Janše, ampak nečesa drugega. Tako, da sem objavil osnovni tekst in ne tistega bolj dodelanega. Ta zdaj je “ta pravi”. Hvala za opozorilo in opravičilo vsem vpletenim.

  3. gyzarr pravi:

    meni je na neki ravni simpatičnejši gaspari, ampak dejansko tudi türk ni slaba izbira …

  4. Robert pravi:

    Očitno še obstaja upanje za Tuerka,če Gaspari res nebo hotel kandidirati

  5. Rok pravi:

    Turk je po moje boljša varianta od Gasparija,…čeprav deluje zelo zapet in življenjsko zavrt. Mogoče je tako tudi bolje,…s tem kaže svojo 100% predanost oz. veliko profesionalnost do svojega poklica.

    Po svoji zadržanosti ‘na nivoju svetovne ali vsaj zahodnoevropske kabinetne politike’,…je celo nekako podoben Drnovšku,…ki je bil tudi vedno zadržan z rokicami ob sebi,…še kakšne tri štiri leta nazaj. Sedaj pa je končno bruhnil njegov pravi jaz na plano in se je človek sprostil.

    Turk je po moje pač boljši od Gasparija, ki je v bistvu tudi neznanka za laika,..pa še nekako je zakrit s tistimi na svetlobi temnimi rjavimi očali.

    Po moje je tudi boljše, da je na levici samo en kandidat,…dva bi bila preveč,..samo tako navajeni pri nas.

    Če Turk ostane, bo rabil enormne količine reklame, intervjujev,..ipd, če se želi približati Peterletu,…ki ga ljudje enostavno poznajo,…neznancu nikoli ne zaupaš.

    Peterle bo verjetno zmagal,..če pa se bo Turk oz. Gaspari na pravi način razgalil pred mediji (to mora namreč storiti),…potem ima celo nekaj šans. Čeprav nekako reformirani Peterle,…beri poboljšani, vsaj zame (nekako se mi zdi, da se je v Bruslju nekaj naučil), tudi konec koncev ni slaba izbira. Edino, če se v njem skriva prikriti brezkompromisni nasprotnik vsega liberalnega s pridihom socialno levih idej in apriori nek revanšistični nasprotnik levega slovenskega političnega bloka,…nasprotnik, ki bo udaril ven šele, ko bo izvoljen. Peterle torej se mi zdi tudi nekako uganka,…kljub dolgoletnem stažu, bog ve kaj sem mu dogaja v glavi.

  6. Robert pravi:

    Verjetno res na levi, razen Kučana, ni nikogar, ki bi lahko premagal Peterleta, Drnovšku se je pa itak skisalo.

  7. Joško pravi:

    Gaspari se je spustil v to avanturo le zaradi užaljenosti ob neimanovanju za guvernerja, je pa daleč od tega, da bi bil dober predsednik države. Ni retorik, ne zna se nasmehniti, je resen in resnoben, vsekakor pa zelo močen strokovnjak za svoje področje - monetarno in finančno politiko. Prav je povedal Türk (ü = levi ALT + 129), ima izredne diplomatske izkušnje in že iz govora je čutiti čut za mediacijo in dogovarjanje. Pa tudi zelo fin in uglajen svetovljan je. Nimam nič proti Peterletu, privoščil bi mu, da okrona svojo kariero s to titulo, vendar kot parvi Rok, nikoli ne veš kaj se mu mota v glavi, in ne bi rad slišal na naslednji proslavi njegovo tolmačenje novejše zgodovine, kajti bojim se, da bi povedal tako kot je to všeč desni strani, kljub dejstvu da bi bil predsednik vseh nas.

  8. Simona pravi:

    Ni retorik, ne zna se nasmehniti, je resen in resnoben, vsekakor pa zelo močen strokovnjak za svoje področje - monetarno in finančno politiko.

    Si Drnovška opisoval?

  9. Simona pravi:

    ü waw

    že iz govora je čutiti čut za mediacijo in dogovarjanje

    kaj imam čutiti, če o tem naravnost in vseskozi …

    o Peterletu

    in ne bi rad slišal na naslednji proslavi njegovo tolmačenje novejše zgodovine, kajti bojim se, da bi povedal tako kot je to všeč desni strani, kljub dejstvu da bi bil predsednik vseh nas.

    interpretacija zgodovine, pa nima kaj izven stroke delat, naj vsaj scitira

    copiram, nimam cajta prevajat, prek nizozemske iz anglije:

    All that is necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.
    Edmund Burke
    In Memorial

    Recently this week, UK removed The Holocaust from its school curriculum because it “offended” the Moslem population which claims it never occurred. This is a frightening portent of the fear that is gripping the world and how easily each country is giving into it.

    It is now more than 60 years after the Second World War in Europe ended. This e-mail is being sent as a memorial chain, in memory of the
    6 million Jews,
    20 million Russians,
    10 million Christians,
    and 1.900 Catholic priests
    who were murdered, massacred, raped, burned, starved and humiliated with the German and Russia people looking the other way!
    Now, more than ever, with Iran , among others, claiming the Holocaust to be “a myth,” it is imperative to make sure the world never forgets.
    This e-mail is intended to reach 40 million people worldwide!
    Join us and be a link in the memorial chain and help us distribute it around the world.
    Please send this e-mail to 10 people you know and ask them to continue the memorial chain.
    Please don’t just delete it. It will only take you a minute to pass this along -
    Thanks!

    p.s. please, add number of slavs, gipsys and all others …

    mirno noč

Komentiraj