Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Ko so naprodaj ljudje

12. julij 2007 ob 22:48 | Maja Andlovic |

Danes se je vladni urad za verske skupnosti sestal s predstavniki verskih skupnosti, s katerimi so se pogovarjali na temo “Trgovina z ljudmi”. Posvet, 44. po vrsti, je vodil direktor urada Drago Čepar, člani Medresorske delovne skupine za boj proti trgovini z ljudmi pa so podrobneje predstavili tematiko ter se nato o tem pogovarjali s 23 predstavniki iz 13 cerkva in drugih verskih skupnosti.

Nacionalni koordinator za boj proti trgovini z ljudmi Sandi Čurin je podrobneje predstavil problematiko trgovanja z ljudmi, s katero se aktivneje ukvarja tudi Svet Evrope, ki je v letu 2006 začel z vseevropsko kampanjo, ki bo trajala do leta 2008.

Nadaljevala je vrhovna državna tožilka Savica Pureber, koordinatorka vseh tožilcev, ki se ukvarjajo s trgovino z ljudmi, je poudarila pomen razlikovanja med trgovanjem z ljudmi ter prostitucijo, s katero ljudje najpogosteje povežejo ta pojem. Generalni tajnik Slovenske karitas Alojzij Štefan je izpostavil pomen pomoči, ki jo žrtvam nudi tako Karitas kot tudi druge verske ustanove. Poudaril je pomen sodelovanja verskih skupnosti pri reševanju tega problema in pomoči, ki jo lahko nudijo ljudem.

“Kaznivo dejanje trgovine z ljudmi, je kaznivo dejanje nasilja…”

Pureber in Štefan sta predstavnikom verskih skupnosti postregla še z nasveti, kako naj bodo pozorni in kako naj se spoprimejo s to problematiko, saj imajo stike z veliko ljudmi in zato več možnosti, da odkrijejo in pomagajo žrtvam. “Eno najhujših dejanj se dogaja tudi tukaj, med nami. In če je eno samo, je preveč,” je zaključila vrhovna tožilka.

“Janez mora vedet, kdo je Hasan, in Hasan mora vedet, kdo je Metka…”

Maja Andlovic

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. tega ne kupim pravi:

    Trgovci z dušami proti trgovcem s telesi?

Komentiraj