Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

STA cenzura

11. julij 2007 ob 18:13 | Denis Sarkić |

Slovenska tiskovna agencija (STA) po ustaljeni uredniški politiki skoraj vsak dan povzema komentarje, ki jih na agencijo pošiljajo slovenski časopisi, npr. Delo, Dnevnik, Finance … Prav povzetek komentarja iz časnika Finance “Uršika zala bo Janezu pomagala. Mora!” je bil sporen v ponedeljek zvečer. Novinarka STA je povzela komentar Brine Černetič, ki naj bi bil po mnenju v.d. direktorice STA Alenke Paulin in odgovornega urednika Boruta Meška žaljiv do premiera Janeza Janše in njegove intimne prijateljice Urške Bačovnik. Černetičeva je v komentarju namreč zapisala, da bi morebitni Janšin potomec pripomogel k večji premierovi priljubljenosti v javnosti. Povzetek komentarja je bil na STA objavljen nekaj minut po 22. uri, zjutraj pa ga na servisu ni bilo več.

Zastopstvo uredništva STA in vodstvi sindikata ter aktiva novinarjev na STA so ugotovili, da je bil ta incident grobo poseganje v novinarsko avtonomijo novinarjev STA. Po njihovem mnenju je bil komentar povzet in objavljen v skladu z uredniško politiko, sporen pa je tudi poziv avtorjev vesti, naj se zglasijo na zagovor pri direktorici. Ob tem so opozorili na ločenost pristojnosti direktorja družbe in uredništva, ki ga vodi odgovorni urednik. Z izbrisom vesti in poseganjem direktorice v uredniško politiko servisa, je bil kršen tako akt o ustanovitvi STA kot tudi zakon o medijih.

Za Vest smo se zato podali na uredništvo časnika Finance in tam povprašali za komentar o STA cenzuri Petra Frankla, direktorja in odgovornega urednika in njegovo namestnico Simono Toplak.

Peter Frankl: “S te vlade ni nič!”

Za vse, ki niste prebrali komentarja v originalu (za Vest z izrecnim dovoljenjem direktorja Financ, ponatis prepovedan!!!):

komentar Finance o Janši

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 57 x komentirano
  1. robert79 pravi:

    Ha ha, dobro satirala gdč./ga. Simona.

  2. Pionirka pravi:

    To, da poslovna direktorica ukaže tehniku naj zbriše objavljeno vest in kliče na zagovor novinarje kot kakšna Velepička, ni tako hudo?? Kaj pa je potem hudo, g. Frankl?

  3. siruche pravi:

    Prebral sem članek in po moje ni v njem nič spornega. Malo je pokritizirala in v zadnjem odstavku dala predsedniku vlade koristen nasvet za zmago na naslednjih volitvah.

    Ženske res nimate srečo s to vlado. Najprej Petrovčičeva, Mahnetova, Štefetova in sedaj še Černetičeva (se oproščam, če sem katero izpustil). Zdi se, da moški hitreje podležemo sproščenosti. Rečem lahko samo “Bog živi vas Slovenke, prelepe žlahtne rožice”.

    PS Paulinova je res dobra PR-ka. Zahvaljujoč njeni cenzuri si bo članek prebralo še več ljudi kot bi si sicer.

    Srečno!

  4. pika pravi:

    Še vedno čakam, da po psu JJ našega novinarja, kakšen kmet poimenoval svojo svinjo po Drnovšku in lastnega prašiča po B Pahorju in da bo kakšen vrli in svobodni “novinar” to pravilno komentiral!

  5. pika pravi:

    Če se vrnejo rdeči na vlado, prav gotovo ne bo več cenzure.
    Zato ker “novinarji” in vlada bodo ponovno mislili enako…….

  6. Julija pravi:

    Pika, tole tvoje čaščenje predsednika vlade in tvoji komentarji brez argumentov, me vodijo v misel, da si želiš biti Uršika zala.

  7. pika pravi:

    Julija, osebno me ne moti pes JJ ampak bi bilo lepo videt tudi svinje in prašiče, tako za hec, tako bi bilo bolj “politicaly correct”.

  8. Ščurek pravi:

    “S te vlade ni nič!” Frankl legenda!

  9. optimist pravi:

    ojnk ojnk….

    če bi bil en sam Mobifon, in bi bili vsi pri njem naročniki, pa še nihče ne bi basal žepov, a ne bi bilo lepo, pa res poceni???
    a,… ha,…

  10. optimist pravi:

    ojnk ojnk….

    če bi bil en sam Pek, in bi bili vsi pri njem jedci, pa če še nihče si ne bi basal žepov, a ne bi bilo to lepo, pa res poceni???
    a…h a…

  11. ciko pravi:

    Samocenzura STA je dolgoročni problem agencije in ne Financ. Njihova verodostojnost je pač njihov problem. Sproščenost Frankla in Simone lahko razumemo tudi tako. Komentar je bil pisan in namenjen bralcem Financ, in ti so ga lahko prebrali, ne glede na STA-jevo cenzuro. Pravzaprav je smešna in pomilovanja vredna, podobno kot prepoved dostopa do udba.net. Administrativni ukrep, s katerim servilneži dokazujejo lojalnost, vendar brez pravega učinka. Res vlado Janše malo grabi panika zaradi predsedovanja EU in prihajajočih volitev, ampak bilo bi podcenjujoče domnevati, da je cenzuro naročil Janša. Male Janše hočejo pač biti vedno bolj janševske od velikega Janše…

    LP C

  12. ciko pravi:

    Optimist, monopol je za potrošnike vedno bistveno dražji od konkurenčne ponudbe. Se spomniš, da so za prve mobitele ljudje morali najemati kredite, ki so jih odplačali pol leta po tistem, ko si lahko dobil mobiragljo za 20.00 SIT???

    Mnopol pać narediš ravno zaradi tega, da si enostavneje bašeš žepe …

  13. Previden pravi:

    @pika: “… osebno me ne moti pes JJ ampak …”, v duhu kiberkulture vas prosim, da ne žalite predsednika vlade. Ne glede na to, da ni moj favorit.

  14. 1tastar pravi:

    Ne žalite JJ, vas bo tožil. Potem bo pa spet on kriv za sodne zaostanke. Potem pa ga boste za to spet žalili, itd itd…

  15. Rado pravi:

    Frankl bi bil veliko bolj verodostojen, če bi imel kakšne delnice, če bi bil finančno uspešen.
    Tako pa izzveni nekoliko deplasirano. Pamet nam soli o financah, sam je pa v pufih!

  16. PF pravi:

    Mimogrede: Janša že ima - 2 potomca: sina in hčer.

  17. pika pravi:

    Kdaj torej svinja JD in prasič BP?

  18. master pravi:

    vidim da eni ljudje zaradi zagrenjenosti nad prejsnjim rezimom ne vidijo napak novega
    to je zelo zalostno ker to potrjuje tezo da obstaja siva masa ljudstva ki bo zmeraj zagovarjala institucije in rezim se indetificirala z njimi in se pustila manipulirat.

    Cenzura je bla in bo in deluje povsod tudi v eu in na kitajskem!
    Metod je dosti in se spreminjajo v vedno bolj rafinirane noben te vec ne poslje na kak otok malo na morje, zato ti pa dajo povisico ali pa te parkrat preskocijo in ti jo potem dajo pa mi najdite tistga ki bo reku ne!!!

  19. Plašnice na očeh » Kdo za b(l)oga je Alee? pravi:

    […] Dolgo nisem pisal. Skoraj nevzdržen urnik me vsako noč komaj spravi v posteljo le toliko, da bi me potem ob nemogočih urah vrgel iz njenega zavetja…in tako vsak ljubi dan. A kljub temu, da so rolete na pol spuščene, še vedno opažam, da smo kot narod malce…kako bi se temu reklo…posrani. Vsaj trije incidenti so bili, ko se je vlada neposredno vmešala v novinarsko svobodo in še bolj podjarmila medije. Ne samo nacionalni radio in TV, zdaj je že celotna Slovenska Tiskovna Agencija očitno pod njenim vodstvom. In novinarji? Namesto da bi se uprli, šli na ulice, ustvarili medijski molk, zažgali par zastav, marširali pred parlamentom, prevrnili nekaj avtov in se nasploh obnašali malce bolj kot francoski študenti, se ne zgodi nič. Luknja. Sklonjene glave pokorno čakajo na vse udarce, ki jih ošabne mačehe namenijo nemočnim pastorkam. “Ker ne gre zame.” Ker se pri nas kriči samo, kadar imamo premajhne plače. Če bi nas dovolj dobro podkupili, bi očitno požli še mnogo več, kot požiramo sedaj. Vem, da je poletje. Vem, da je prevroče in da so v sezoni kislih kumaric novice bolj domena vaških veselic in obmorskih pomenkov na kakem otoku ob Jadranu. Ampak mene malo skrbi, da se bomo z dopustov vrnili v državo, ki nas bo imela še bolj za norce. Ki bo še bolj pokroviteljska. Ki bo naredila cel halo, križarsko vojno in svetovno krizo iz kolumne Mojce Mavec, ne bo pa trznila ob tem, ko nas bodo preprosto prenehali informirati o vsem, temveč le o tistem, kar bo za nas “dobro”. Če ne vemo, nas ne boli. Če vemo, se iz lagodja raje naredimo, da ne vemo. In če je treba stopiti v bran kolegu, naj na nas ne računa. Ker ne gre za naše plače. Naše stolčke. Naš ugled. Našo svobodo. Do jutri, ko bo morda šlo za naše plače. Naše stolčke. Naš ugled. Našo svobodo. Kdo bo takrat stopil v bran nam?     « New ride |   […]

  20. mihael pravi:

    vidim da je danes zelo moderno in “pametno” pljuvati po vsaki malenkosti, zame je umik nekega članka, malenkost, ki pa vidim da pri frustriranih ljudeh “prejšnjega” režima pali. Predvsem pa bi rad videl formalne kompetence (na takih delovnih mestih zagotovo diplome) vseh teh novinarjev, ki tako “modro” pljuvajo po vsem kar niso oni. Zame so navadni zdraharji, ki nimajo osnovnega bontona obnašanja in manir kvalitetnega pisanja. S tem mislim samo novinarje, ki pišejo res poceni, populistično. Zanima me kako bi takšni novinarji reagirali če bi pisali o njih na tak način. Zato se mi cenzura takšne vrste ne zdi nič posebnega (tukaj ne gre za delovna mesta)
    Moje nepomembno mnenje ob množici res zelo pomembnih in brihtnih.

  21. pika pravi:

    master torej EU = Kitajska?????
    lepo, veliko si študiral, da prideš ven s takimi: pravi “slovenski intelektualec”.

  22. alenka pravi:

    Če boste skočili na spletno stran STA boste lahko prebrali:

    O agenciji
    Slovenska tiskovna agencija (STA) je družba z omejeno odgovornostjo v lasti Republike Slovenije. Agencija je začela delovati 20. junija 1991, torej pet dni pred razglasitvijo neodvisnosti Republike Slovenije. Ustanovljena je bila zato, da ponese v svet glas o slovenski državi in da prispeva k pretoku informacij za potrebe slovenskih medijev.

    Nacionalna tiskovna agencija STA s približno sto zaposlenimi in honorarnimi sodelavci spremlja dogajanje v državi in po svetu. STA ima v Sloveniji dopisnike v večjih mestih, v tujini pa v Bruslju, New Yorku, Zagrebu, Beogradu, Rimu, Celovcu in Trstu. STA sodeluje z vodilnimi svetovnimi agencijami in uporablja številne druge tuje vire.

    Glavne informacijske storitve so:

    splošni dnevni servis v slovenskem jeziku,
    splošni dnevni servis v angleškem jeziku,
    foto servis,
    dnevni bilten v slovenščini,
    dnevni in tedenski napovedniki dogodkov v Sloveniji in tujini,
    dnevni, tedenski in letni pregledi dogodkov v slovenščini in angleščini,
    tedenski turistični napovednik dogodkov v slovenščini in angleščini,
    specializirani servisi ob posebnih priložnostih
    arhiv novic in fotografij
    Hitrost, objektivnost in zanesljivost so glavno vodilo poročanja STA.

    Še posebej pa zadnji stavek o glavnem vodilu!!!

  23. info pravi:

    Aja, zakaj pa kdo od vas ne VNOVČI svoje žene ali moža?

  24. master pravi:

    pika vstrel se
    ti bos itak v vsaki stvari isti shit vidla pejt dohtarju al si pa ocala zamenji
    pa ne me z intelektualcem zmerjat
    ko sem jaz v zelezarni delal si si ti v vrtcu po nosu vrtala……………….

  25. ciko pravi:

    Ne vem, kako bo to Pika sprejela, ampak ena novinarka Finac ima psico, ji je zelo podobna Sarkičevi Janši (samo pike so črne), ime pa ji je …Pika!

  26. ciko pravi:

    Vprašanje Alenki: Stavek o vodilu mi je sicer zelo všeč, ampak rad bi vedel podrobno definicijo, kaj po njenem mnenju zadosti kriterijem hitrosti, objektivnosti in zanesljivosti. Ti pojmi pač niso samoumevni in podlegajo subjektivni percepciji.

    Poleg tega pa mislim, da manjka v vodilu tisto glavno, kar se pričakuje od agencij take vrste: VERODOSTOJNOST, NEPRISTRANOST, NEODVISNOST. Lastnosti, izpisane v kapitalkah, so kisik, brez katerega se crkne na globalnem trgu informacij.

  27. Denis Sarkić pravi:

    Moj pes Janša je pes in ne psička. Da ne bo pomote, ko bo kakšno naskočil! Sarkič pa bom vedno Sarkić, kot tudi piše Janši v njegovem pasjem potnem listu, kdo je njegov lastnik. Pa brez zamere.

  28. D-Nice pravi:

    @ alenka

    A ti slučajno delaš za STA, ali si iz SDS?

    @ info

    Kako pa zgleda unovčiti ženo ali moža? Lahko bi sicer vprašal za mnenje kakšno pleh p****, morda kakega politika ali gospodarstvenika, tudi pri nas je nekaj takih, čeprav se mi to ne zdi nič kaj tragičnega, če seveda potem ne trpi otrok, ki nima prave ljubezni…

  29. pika pravi:

    STA kar naprej tako dobro.

  30. pika pravi:

    “Sarkič pa bom vedno Sarkić” - imaš pa samo srečo, da živiš v “hlapčevski” deželi, če bi se preselil v kakšno drugo državo v EU pa bi ne bilo tako.
    Nič proti priimku kot takemu ampak “mentaliteti” in kulturi - ki se tudi pozna po tem , kako si dal ime tvoji “psici”. (Po tem kako pišeš in kar je bilo napisano o tebi - ne vem pa če je res - najbrž niti v krasni in ponosni Hrvaški se nisi dobro ujel, ali pa si se tam strinjal samo z določeno izrazito politično manjšino?).

  31. tega ne kupim pravi:

    Pika, še kako vejico dodaj svojemu patriotizmu, da bo bolj verodostojen.

  32. Luka pravi:

    @Pika: Omisli si vendar kakšnega ljubljenčka ali pa celo farmo, če hočeš, in poimenuj vse od Pahorja do Pečanove, če ti to paše. Ostali morda nismo taki ljubitelji Socialnih demokratov, da bi vsakega pajka v stanovanju poimenovali po poslancu. Sarkić ima verjetno zelo rad svojega psa in nekoga, ki ga imaš rad, ne moreš klicati z žaljivim imenom. Zato vidim to kot spoštovanje do nekega Janše (ne nujno premiera, saj ni edini s tem priimkom). Ti, ki najbolj spoštuješ dr. Drnovška in gospoda Pahorja pa tako poimenuj svoje ljubljenčke.

  33. Denis Sarkić pravi:

    @ Pika

    Moj Janša je pes!!!

    Kar se tiče hlapčevske dežele - jaz ne vidim, da bi bili Slovenci hlapci! Morda daleč nazaj v preteklosti. Moji sorodniki v EU in po ostalih kontinentih so tudi še vedno na ić in so na to ponosni.

  34. FR pravi:

    Opazil sem, da so uredniki postali sodniki. Žalitev je namreč po zakonu lahko tudi preganjana. Torej , ima možnost užaljena oseba tožiti žalitelja.
    Nekateri uredniki torej pomagajo sodnikom pri zajezitju sodnih zaostankov.
    Zelo pohvalno. Ali lahko tudi mi vsakdanji ljudje pomagamo sodnikom ?
    Imam namreč soseda, kateremu bi najraje zbil kak zob.

  35. pika pravi:

    Luka: “Omisli si vendar kakšnega ljubljenčka ali pa celo farmo, če hočeš, in poimenuj vse od Pahorja do Pečanove”,
    misliš, da mi bodo novinarji pomagali, da postanejo prepoznavni?

    Denis: “Moji sorodniki v EU in po ostalih kontinentih so tudi še vedno na ić in so na to ponosni”,
    recimo - na uradnih dokumentih?
    Da pa so ponosni je pa lepo, glede tega- če je res - bom naslednjič veliko bolj prizanesljiv in bom skušal te bolje dojeti in razumeti.
    Lp

  36. Luka pravi:

    @Pika: Najprej moraš tako kot Denis posneti filmček s tvojim ljubljenčkom in ga uploadati na Youtube, potem bodo pa novinarji to že opazili. Brez skrbi, pri komentarju Nataše Štefe (še enkrat si ga poslušaj, če je potrebno) ni šlo za nobeno subverzivno rušenje vlade. Če bi bilo tistemu psu ime Pahor, bi ga verjetno tudi omenila. Vse ostalo so prividi in teorije zarote fanatičnih desničarjev.

  37. pika pravi:

    Luka, tvoje “stranskarstvo” je obupno?
    Si slučajno vpisan v kakšno stranko ali zanjo deluješ?
    Samo zato ker sem poleg psa omenil še kakšno žival naj bi bil “fanatični desničar”???
    Ajde, kaj ni možno zahtevat istih pogojev v novinarstvu za skrajno levico kot za ostale?

  38. Denis Sarkić pravi:

    @ Pika

    Ja na dokumentih tudi, ker imajo dvojna državljanstva, na tistih tujih je vseeno kaj piše, ker se ne počutijo Kanadčani, Američani, Avstralci, Nemci, Britanci, Brazilci, Novozelandci, Japonci in Nizozemci, ampak so narodnostno še vedno tisto, kar so bili pred tem, ko so bili zaradi balkanskega kotla prisiljeni oditi iz bivše Juge. Ali vseeno misliš, da je drugače?

  39. pika pravi:

    Prva leta ni, dejstvo pa, da je dolgoročno težko vzdržlijvo (in najbrž je tudi prav tako).
    Iz tistega kar si napisal, bi moral sklepati, da se tudi ti ne počutiš Slovenec (kar pa je popolnoma razumljivo, in tudi če ne boš verjel te razumem, ampak najbrž vidiva razloge in posledice “balkanskega kotla prisiljeni oditi iz bivše Juge” - kot praviš ti - nekoliko drugače). (a na žalost so te stvari preresne in zgodovinsko prežalostne za tak forum)
    lp

  40. Luka pravi:

    @Pika: Ne, nisem vpisan v nobeno stranko, še več, z nobeno ne simpatiziram tako močno, kakor ti z SDS, kar je očitno iz tvojega konstantnega oglašanja, če gre za problem z JJ. Mene namreč moti cenzura kot taka, ne samo kadar zdajšnja vlada cenzurira po Valu 202, STA, Delu in drugih medijih. Če bi to počela kakšna druga, če hočeš “leva” vlada bi me ISTO motilo. Ti pa ne daješ takega občutka, saj ves čas govoriš, da “levi intelektualci” niso v skladu z evropskimi standardi in ne vem še kaj. Zato pravim, da je tvoje vztrajno ponavljanje o svinjah Pahorjih in tako naprej nekoliko fanatično. Je Pahor v zadnjem času vpleten v kakšne škandale s cenzuro, ki bi blatili njegovo “dobro ime”? Mislim da ne. Lahko pa me razsvetliš drugače. No, najbrž boš rekel da seveda ne, ker so vsi novinarji levi in nihče ne bi pisal nič slabega o Pahorju. No o kakšnih Magih, Demokracijah, Družinah in tudi Delu bi to težko trdil. Torej kot rečeno, nobenih zarot ni. Nisi pa odgovoril na moje vprašanje o tem, ali je Vasle pravilno ravnal, ko je fanatično ščitil lik in delo JJ-ja, kjer za to ni bilo nobene potrebe. Kako torej?

  41. pika pravi:

    Luka, jaz nisem nikoli volil SDS, (že dejstvo, da Janša nima “urejejega” stana kot bi rekli v Ameriki, mi ne daje nobenega zagotovila - poleg tega da je bil tudi sam komunist- čeprav priznam, da je veliko bolj sposobem kot levičarji in za Slovenijo veliko boljši kot Kučan ali Drnovšek, ki bi morala spadati v preteklost), kaj pa ti voliš je zelo enostavno razumet.
    Torej tvoja pisanje nima smisla.
    Ne vem s kom si jezen ampak je normalno, da se daje krivdo za lastne neusehe vladi (ali politikom na sploh- ampak to je ena druga zgodba).
    V Sloveniji ni cenzure, dejstvo, da slo novinarji zamenjajo vsemogočnost in brezobzirje za svobodo dokazuje samo njihovo “kilturno vzgojo” (niso še zreli, ampak upam, da bodo počasi uspeli priti na najnižji EU nivo)
    O tvojem Pahorju pa kdaj drugič (za enkrat ni še pokazal nič in torej jaz ne sodim preden ne vidim).
    lp

  42. pika pravi:

    A, še to: “No o kakšnih Magih, Demokracijah, Družinah” za desnico,
    Delo (vedno in zrelo pro vlada, ne glede katera je , v glavnem leva, zato imajo malo težav sedaj, upam, da bo tak tudi ostal, ker Slovenija potrebuje vsaj 1 “objektiven - provladen” časopis”.
    Vsi ostali levo usmerjeni, ti gre prav?

  43. Luka pravi:

    @Pika: Torej, ker naj bi po tvojem volil nekaj, kar tebi ni povšeči, je moje pisanje brez smisla. Odličen argument!
    Potem pripisujem lastne neuspehe vladi? Nimam nobenih pretiranih neuspehov, še posebej pa za njih ni kriv Janez Janša.
    In novinarji bodo kulturni takrat, ko bodo naklonjeni vladi? Niso vsi v Evropi desničarji.
    Mogočen kakšna razlaga, zakaj je Janša toliko boljši od Kučana? Saj nič ne trdim, samo sprašujem.
    In za konec, na Vasletov idiotizem očitno ne bo tvojega odgovora.
    Lp

  44. Luka pravi:

    Glede Dela, upam, da še nisi pozabil, da je po prevzemu oblasti vlada odstavila glavnega urednika postavila svojega predsednika uprave in svojega urednika. Potem pa vlada (Rupel) govori, da so urednike odstavljali v osemdesetih. Isto velja za RTV, takoj so provladni mali novinarčki postali direktorji (Možina, Vasle). Kako je torej s tem?

  45. pika pravi:

    In še to: “Torej kot rečeno, nobenih zarot ni. Nisi pa odgovoril na moje vprašanje o tem, ali je Vasle pravilno ravnal, ko je fanatično ščitil lik in delo JJ-ja, kjer za to ni bilo nobene potrebe. Kako torej?”
    Če bi bila Nataša kaj vredna novinarka - bi se opravičila in bi bilo vsega konec, ker pa tega ni storila in je naknadno pretiravala, smatram, da je naredila “vse to zelo dobro premišljeno” in tudi z točno določenim namenom (in ker ne poznam ne nje kot omenjenega Vasle - sem mnenja, da nadrejeni lahko (po zakonih) odloči in si vzame odgovornost kar je počel (seveda, če to zakoni dovoljujejo).
    Dejstvo je, da je Nataša pokazala “obupno” strankarstvo in popolno novinarsko nezrelost in zato še vedno čakam, da bo kaj povedala o svinjah in prašičih.

  46. Luka pravi:

    @Slovenija potrebuje vsaj 1 “objektiven - provladen” časopis”.
    No, saj tvoj odgovor je jasen: provladno = objektivno. Vsaj definicijo zdaj vemo.

  47. pika pravi:

    Luka obstajajo dva tipa volilcev (v resnici več ampak za poenostavit).
    1. tisti, ki so vedno zvesti (po navadi idološki volilci in manj “izobraženi”)
    2. fleksibilni (neidološki in ponavadi (ne-slo) nekoliko bolj izobraženi)

    Midva, se ne razumeva, najbrž zato, ker si ti v prvi skupini in jaz ne verjamem politikom čeprav jih zelo spoštujem.

  48. Luka pravi:

    No, malce se moram nestrinjati s tabo. Nataša se ni imela kje opravičevati, ker naslednjega dne sploh ni vedela za kaj gre, ko ji je direktor izročil odpoved. Kdaj naj bi se torej opravičila, saj ji ni nihče rekel, da je naredila kakšno napako. Kot drugo pa, napake tudi NI NAREDILA. Kje ti vidiš “obupno” strankarstvo?? Kot rečeno, še enkrat si poslušaj to izjavo. Rekla je, da poslanci sprašujejo neumna vprašanja in da upa, da ne bodo v parlamentu spraševali, zakaj je prvi zadetek na ime Janša na Youtube iz pasjega sveta. A kapiraš?? To sploh ni letelo toliko na Janšo, kakor na poslance. Zato pa sem govoril o fanatičnih desničarjih, ki sploh ne pomislijo, se sploh ne vprašajo, samo tolčejo okrog sebe, če zaslišijo ime JJ, ki mu ne sledi pobožna hvala. To je pač fanatično.

  49. pika pravi:

    “saj tvoj odgovor je jasen: provladno = objektivno. Vsaj definicijo zdaj vemo”
    Če si opazil sem stavil med navednice prav zato ker je ponavadi “vladna verzija” uradna verzija in torej naj bi bila (v demokraciji) tendenciozno “objektivna” in to ne glede kdo je na vladi (seveda, če veljajo pravila demokracije in je sistem dovolj zrel).
    .

  50. Luka pravi:

    Pika, reče se “obstajata” dva tipa volivcev. Tudi vejice ti ne gredo najbolje (med “midva se ne razumeva ni vejice) tako da se bojim, da tole, kdo od naju je bolj izobražen, ne bo držalo. Poleg tega se ukvarjam z ideologijo, tako da zelo dobro vem, kaj to je in kako deluje. Kljub temu te ne bom uvrščal v nobeno skupino, saj ti dajem možnost argumentiranih ogovorov. A se v določeno skupino uvrščaš kar sam.
    Lp

  51. Luka pravi:

    No, no, v demokraciji obstaja tudi opozicija, ki ima lahko celo kdaj tudi prav.

  52. pika pravi:

    Torej, še vedno o tej Nataša, če res ni vedala za kaj gre (drugje pravilo, da ni prvič napadala vlado in zmerne na sploh) bi morala postopati potom odvetnika, in če je Sloveija pravna država, bi se ji mogel ta Vasle opravičit in ji izplačat “nevšečnosti”.
    Ampak, ker je bila Nataša nato še bolj “politična” mislim da sta samo dve možnosti.
    1. da je odločila jahat “tiočno določenega” konja
    2. da je ena trapa, in da sploh ne ve kaj dela in zato ne razumem, kaj dela sploh tam kjer je (naj gre raje čistit stranišča).

  53. pika pravi:

    Luka, če bi ti rekel, da je Slovenščina moj tretji jezik, bi kaj od tega razumel???

  54. Luka pravi:

    Dobro, s to izobraženostjo si ti začel. Pustimo. Pa pustimo tudi Natašo, saj ne gre več zato. Pravzaprav ne vem več, za kaj gre v najinem pogovarjanju. Glej, jaz sem kritičen do določenih stvari, ki se dogajajo in ker za tem stoji vlada, torej do nje. Nikoli pa nisem začel argumentov z: Janša je bedak, treba ga je zamenjat, itd. Ni se mi zdelo dopustno, kar se je zgodilo na Valu 202, to je vse.
    Ti, na drugi strani, pa praviš, Janša je boljši kot Kučan ali Drnovšek, ki sta za zgodovino. No, tukaj bi moral pač utemljiti vse, kar je Kučan naredil slabega in potem pokazal, da res ni vreden, da je bil predsednik Slovenije. Če pa samo govoriš, Kučan je zlo, Drnovšek je zlo, ne da bi vedel zakaj, pač samo zato, ker ti je tako povedal Janša, potem pa to ni brav brihtno ampak samo, kakor ti praviš, ideološko zaslepljeno.

  55. Denis Sarkić pravi:

    @ Pika

    “(a na žalost so te stvari preresne in zgodovinsko prežalostne za tak forum)” - ZAKAJ???

    Jaz sem ponosen, da sem Slovenec, še vedno se vedno, ko se peljem mimo stare rdeče porodnišnice na Zaloški, vedno spomnim, da sem se leta 1974 kot otrok rodil v Ljubljani, republiki Sloveniji, ki je bila v sklopu JUG, za katero sem kot mulc vedno preko TV ekrana navijal za naše, ki so v športu nastopali kot JUG ali YUG. In zdaj? Zdaj, po letu 1991, se počutim isto, le da navijam za tiste pod katerimi piše SLO ali pa SI. Tako je tudi nek Janez včasih prisegal na ZSMS in KPS, potem za SDSS, zdaj pa za SDS. In zdaj še za EU. Kako sva si z Janezom podobna in hkrati različna…

  56. Kritik pravi:

    Članek Černetičeve najdete na strani http://www.finance.si/186249.

  57. Kritik pravi:

    http://www.finance.si/186249

Komentiraj