Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poročilo o tožilstvu

11. julij 2007 ob 14:50 | Luka Lukič |

Delo parlamentarne preiskovalne komisije za ugotovitev in oceno dejanskega stanja na pravosodnem ministrstvu in vrhovnem državnem tožilstvu, se približuje koncu. Predsednik komisije Dimitrij Kovačič je na novinarski konferenci delo tožilcev ocenil kot nezadovoljivo. Kovačič je izpostavil slab nadzor nad delom tožilcev, tako na časovni ravni trajanja postopkov, kot tudi na vsebinski ravni, kjer je Kovačič izpostavil predvsem slabe utemeljitve odločitev posameznih tožilcev. Kot problematične ocenjuje komisija tudi določene primere kriminala belih ovratnikov, kjer je včasih kaznivo dejanje v okviru sedanje zakonodaje težko določljivo. Kot slabo je komisija označila tudi število sodnih epilogov v tranzicijskih zadevah. Problem pa predstavljajo tudi kadrovske stiske. Kovačič je izpostavil še primera Železnik in Popovič, kot primere, kjer so bile nepravilnosti v postopkih najbolj očitne. Končno poročilo bo komisija začela sestavljati jeseni, v njem pa po besedah Kovačiča verjetno ne bo bistvenih vsebinskih sprememb.

Dimitrij Kovačič: “Stanje in delo na slovenskih tožilstvih /…/ ni bilo zadovoljivo”

Luka Lukić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. siruche pravi:

    Vemo, da je tožilstvo slabo delalo med letoma 2000 in 2004. Mene bi bolj zanimalo delo tožilcev v mandatu te vlade. Ali se je to stanje izboljšalo ali poslabšalo? Ali so se končno sprostili?

    Zanimivo je, kako zagovarja gospoda Popoviča, glede na to, da so ga podprli na zadnjih županskih volitvah. Res neokusno. Primer Popovič naj komentira nekdo, ki ni njegov politični zaveznik.

    PS Spremenili so taktiko. Videli so, da se dvojec ne obnese in so se odločili za enojec. Mogoče nas čaka v prihodnosti še kakšen skifist.

    Srečno!

  2. 1tastar pravi:

    Kaj pa imajo tožilci veze z mandatom vlade. Saj pravijo, da so del neodvisne tretje veje oblasti. Kakršna veja taki tožilci.

Komentiraj