Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Počitniško branje

11. julij 2007 ob 16:57 | Katja Lenart |

Kaj se dogaja s preiskavo domnevno spornega vladnega nakupa oklepnikov patria?

Predsednik komisije, ki preiskuje domnevno sporen vladni nakup oklepnikov patria, Milan M. Cvikl je danes zajeten kup dokumentacije, ki bo najbrž (vsaj upamo tako) zanimivo počitniško branje članom preiskovalne komisije, prinesel kar s seboj na novinarsko konferenco. Med poziranjem za fotografe je spregovoril tudi nekaj besed o sedanjih in preteklih političnih funkcijah premiera Janeza Janše:

“Je pa nekaj dokumentacije, ki je pa ni tukaj, ker je v strogo zaupnem prostoru”

Cvikl je danes tudi (na)povedal, da bo preiskovalna komisija do spomladi poskušala zaključiti poročilo v zvezi z nakupi in ga predlagala Državnemu Zboru v sprejem. V zvezi s trgovanjem z orožjem med letoma 1991 in 1993 pa bo pred komisijo menda (po)vabljen tudi predsednik vlade Janez Janša. Tukaj je celoten posnetek z današnje novinarske konference:

“Ko smo te dokumente dobivali na komisijo za nadzor proračuna in drugih javnih financ so bili odprti in sedaj so označeni na določenih točkah s stopnjo zaupnosti interno”

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. siruche pravi:

    Če parafraziram Cezarja: Prinesel, poslikali, odžarčil.

    A je tisti s kamero konkurenca Vestem?

    “Nekaj tisoč evrov iz lastnega žepa.” Ta je pa dobra.

    Tudi tista je bosa, ko pravi, da bojo izdali poročilo do poletja 2008. Čeprav bi si želel, da bi vsaj ena komisija prišla do nekega zaključka. Pa naj bo kakršenkoli.

    Počitniško branje navadnega državljana in člana preiskovalne komisije se razlikuje v tem, da so člani plačani za svoje branje. Res pa je, da si ne morejo izbirati čtivo. Na koncu poletja bi bilo dobro narediti anketo med preiskovalci, da bi državljanke in državljani videli, kdo je bral in kdo ne.

    PS Preiskovalci si bojo morali omisliti posebne vozičke, s katerimi bojo peljali čtivo na plažo.

    Srečno!

Komentiraj