Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zahtevajo Podbregarja!

10. julij 2007 ob 17:32 | Denis Sarkić |

Poslanec in član komisije DZ za nadzor varnostno-obveščevalnih služb Rudolf Petan je danes v imenu poslanske skupine SDS zahteval sklic nujne seje komisije, na kateri bi lahko opravili zaslišanje nekdanjega direktorja Slovenske obveščevalno varnostne agencije (SOVA) Iztoka Podbregarja. Če predsednik komisije Pavle Gantar ne bo sklical sejo pred parlamentarnimi počitnicami, potem to po mnjenju SDS-a očitno vodi v zavlačevanje postopka ali Podbregarjevo izmikanje, kar lahko pomeni le eno - da je Tone Rop lagal, ko je izjavil, da naj bi SOVA “slišala pogovor” med Janezom Janšo in Ivom Sanaderjem.

Pavle Gantar je po poslovniku sklical sejo za ta petek, vendar pa hkrati tudi spomnil člane komisije, da ni povsem prepričan, da se jo bosta lahko Iztok Podbregar in njegov zagovornik Aleksander Čeferin zares udeležila, saj naj bi že pred dnevi podala izjavo, da bosta do 15. avgusta odsotna. Hkrati je idejo o zavlačevanju zavrnil kot insinuacije poslancev SDS.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. usperna pravi:

    Gantar ga serje. Če bi biv Pudbregar vabln na sudiše, bi gu klub dopustu s polcajam prvedli.

  2. 1tastar pravi:

    Jaz ga bom pa zahteval takrat ko bo to aktualno. Pred parlamentarnimi volitvami.

  3. tine pravi:

    Korektno poročanje o dogajanju v DZ.
    Pa še to:

    Parlamentarna komisija ne more zahtevati, da se nekdo seje udeleži razen v posebnih primerih. Naj spomnim: Podbregar je na sejo prišel, a se je ni udeležil, ker ji zaradi nasprotovanja članov komisije ni smel prisostvovati njegov pravni zastopnik. Komisija je zaprosila za pravno mnenje. To je bilo napisano na Pravni fakulteti. V njem je bilo pojasnjeno, da pravni zastopnik vabljenega lahko sodeluje na seji komisije.

    Tako Podbregar kot čeferin sta povedala, da julija ne bosta dosegljiva. Zakaj torej predlog za takojšen sklic komisije? Kdo tu zavlačuje? Kdo zamegljuje?

  4. dahvor pravi:

    Sej ne vem, kdaj že, davno, sem v slovenskem tisku prebral, da se komisija ustanovi, ko se ne želi, da se kaj ugotovi…in tle je ena nova s starim izkušenim profijem politike, ne preveč bistrim, da bi si kaj velikega želel, bl servis velikim, pa si, ko je sam misli, da je največi, sej izvoljeni se menjavajo, servis ostaja, kot professionalci, ki vse znajo … sej je dosti resnice…samo z vsakim izvoljenim, ki volitve pol zgubi, mora tudi kompleten Servis z njim v neznano oditi…tako naj kdo, če ve, vsaj eno komisijo, ki je kašen rezultat izvedla, navede ali, če jih je več našteje … pa ne Delovskih Svetov, to je prenizko in vsi vemo, da je delovalo…
    Video nisem pogledal, če bi bla kakšna nova lepotica potem še, te grdobe pa res ne vem koga še zanimajo.

  5. dahvor pravi:

    …zelo zanimivo, to dela, najprej ne more safari odpret, potem nekaj po svoje ščaram pa mi pove, da je že vpisano in je zdaj zbrisano…dvakrat tudi si ne želim … zelo zanimivo-mistyc to the end…ker je srešen, vse je kot mora bit.

  6. nevemnevem pravi:

    mah, tud SDSovcem bo J-ja enkrat dovolj

  7. xtc pravi:

    Jst bi pa Šinkovca povabil, saj je ja on aktualni lider sove, ali??????????????? In valda ima VSE podatke kaj in kako se je dogajalo?????????????????????????

  8. bk pravi:

    odgovor usperni, nimaš prav. če vnaprej ali ob prejemu vabila na zaslišanje sodišču sporočš, da si na dopustu, se obravnava preloži na čas po dopustu. človekove pravice pač. zoprno, če jih moraš priznavati nasprotniku, ne?

Komentiraj