Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS brani Bručana

10. julij 2007 ob 16:40 | Denis Sarkić |

Poslanec SDS Ivan Grill je na današnji novinarski konferenci javnosti sporočil, da se njemu in njegovi stranki napoved interpelacije zoper ministra za zdravje Andreja Bručana ne zdi upravičena, še več, delo ministra je na vprašanje Vesti od 1-5 ocenil kot prav dobro (4) in jasno stopil v bran ministru. Za vse težave, ki jih ima minister Bručan v svojem resorju, pa je Grill opozoril, da v tako kratkem času ministrovanja (v dobrih dveh letih!) ni mogoče narediti velikih in hitrih sprememb v zdravstvu.

Grillovi odgovori na novinarska vprašanja:

“… mislim, da je to visoka ocena , ki si jo tudi zasluži …”

Grillov zagovor ministra Bručana:

“… verjamem, da ste tukaj dobro razpoloženi …”

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pa ne, da se vam to zdi čudno. Če so ga enkrat že obranili, ga bodo pa še enkrat.

    Mi je pa Bručan všeč. Sem že enkrat rekel da je treba skorumpirano javno zdravstvo privatizirat, da bolniki ne bodo umirali na dvoriščih in hodnikih.

    Privat ne pomeni, da je treba plačevati iz svojega žepa. Zdravstvena blagajna bo še naprej javna.

  2. ypx pravi:

    Človek, ki je razprodal - beri privatiziral zdravstvo. Po tem dejstvu bo smetišče politične zgodovine pomnilo Bručana. Ne pozabimo pa na naslednje uspešnice: Podeljevanje koncesij - brez širši javnosti znanih kriterijev, Umazane igrice z novim onkološkim inštitutom, Lastoročno izbra najboljših operacijskih miz - tudi tokrat ga strokovno mnenje ni zanimalo, Zgubljen v lovkah farmacevtskih lobistov - sklepal pogodbe za nakupe zdravil po skoraj “diskontnih” cenah.

    Verjetno bi se našla še kakšna zimzelena cvetka iz torbe dr.Andreja.

    Privatno pa žal v moji majhni glavi pomeni pusti ni tvoje, oziroma plačaj šele nato se lahko igraš zdravnike z nami.

  3. Ščurek pravi:

    ampak tale Grill, kot je, človeško zmotljiv…. te kar prime, da bi mu verjel….

  4. 1tastar pravi:

    Že 17 let imam privatno splošno zdravnico in zobozdravnico. Pa še nikoli nisem plačal niti tolarja. Vse plača jana zdravstvena blagajna.V sosednji ordinaciji pa je javna. Tam je kar naprej vrsta, šiba jih na vsakih 5 minut, sestra te nagoni podaljšat kartico .

    Pri moji pa še nikoli nisem dolgo čakal, razen če je bila ta javna na dopustu in jo je moja nadomeščala. Če mi je kartica potekla, jo gre podajšat sestra. Zdravnica se temeljito pogovori z mano, tudi, če sem prišel samo po recept ali napotnico.

    Zadnji čas, da postanejo privatni tudi na sekundarnem nivoju. Zdaj , ko so javni, kar poglejte v čakalnico na Polikiniki ali urgenci. Tudi, če umiraš, te noben pes ne povoha. Je zato psom prepovedan vstop?

    Potem se pa sestrski in dohtarski sindikat usajata čez Bručana. Seveda, saj hoče, a bodo gospodje in dame v belih coklah delali, če bodo hoteli imeti kruhek in še kaj zraven.

Komentiraj