Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD odločen, LDS še ne

9. julij 2007 ob 14:20 | Denis Sarkić |

Na današnji novinarski konferenci je predsednica stranke LDS Katarina Kresal komentirala odločitev, da LDS podpre svojega kandidata za predsedniške volitve. Za Mitjo Gasparija so se v LDS odločili, ker je po vseh raziskavah najbolj javno razpoznaven protikandidat Alojzu Peterletu in ima tako največje možnosti, da pride v drugi krog predsedniških volitev. Kresalova je še dodala, da je vprašanje vnaprejšnjih dogovarjanj o tem, koga podpreti v drugem krogu, v tem trenutku še preuranjeno.

Po mnenju Kresalove mora biti vodilo LDS in SD kot dveh največjih opozicijskih strank, da dosežeta čim večjo volilno udeležbo, ne pa “vezana trgovina z glasovi”. Poudarila je še, da je nekdanji guverner Banke Slovenije Mitja Gaspari LDS dal mandat, da mu poiščejo čim širšo javno podporo, nato pa se bo odločil, ali bo kandidiral ali ne. Vsekakor ima še dovolj časa za odločitev, meni prva dama LDS.

Kresalova o cincanju na levi-sredini: “… ne moremo govorit o cincanju v tej fazi, ne rečem, da je pač nesojeni kandidat malo predolgo cincal …”

Kot je pred tem na svoji današnji novinarski konferenci povedal predsednik stranke SD Borut Pahor bo kolegij predsednika SD v petek predsedstvu SD predlagal, naj podpre Danila Türka za kandidata za predsednika republike. Dodal je še, da bodo predsedstvu stranke predlagali, naj Türk na jesenskih predsedniških volitvah kandidira s podporo skupine volivcev ter strank in gibanj.

Profesor na ljubljanski Pravni fakulteti Danilo Türk naj bi tako kandidiral s 5000 podpisi volivk in volivcev. V SD so se za tak način kandidiranja odločili, ker menijo, da bo to Türku omogočilo pridobitev širše politične podpore.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. pes čuvaj pravi:

    Recikliranje (in še to slabo) vesti STA je res zanimivo in razburljivo!

    l.p. domen

  2. Denis Sarkić pravi:

    Video je moj! Pa naj ga reciklirajo drugi, če lahko…

  3. pes čuvaj pravi:

    Očitno iz prvega komentarja ni bilo jasno razvidno, da ne govorim o videu. Torej: ne govorim o videu, ampak o besedilu, ki je predelana verzija vesti s te strani (http://www.sta.si/vest.php?s=s&id=1174674) in je v lasti STA (http://www.sta.si/pogoji.php).

    Če spoštujete vesti, spoštujte tudi njihove avtorje. Pa brez zamere.

    l.p. domen

  4. ata_smrk pravi:

    Me veseli, da je Katarina rekla bobu bob: “…je pač nesojeni kandidat malo predolgo cincal…”. Če gre komu zahvala, da se resni protikandidati Peterletu pojavljajo šele sedaj je to izključno Pahor. Kaj pa smo zadnjega pol leta poslušali od njega? To da se odloča ali bo šel na predsedniške volitve ali ne. Kje pa so pobude in odpiranje vprašanj s katerimi bi se morala ukvarjati Slovenija? Jih ni bilo. Sedaj tako in tako prihaja čas kislih kumaric, tako da bo časa za izvedbo kampanje še kar nekaj, če bodo kandidati znani konec tega meseca. En teden gor ali dol je sedaj čisto nepomemben.

    Pa še to. Pahor pravi, da bo njihov kandidat Turk kandidiral s podporo volivk in volivcev, da ne bo zgledalo kot da je njihov. Da bo zgledalo kot da je strankarsko neopredeljen. Pa saj to je čisto zafrkavanje volivcev.

  5. Kritik pravi:

    Skregajte se med sabo, da bo Peterle lahko brez problemov zmagal že v prvem krogu.

  6. Ščurek pravi:

    kar prekinla je… not good.

  7. neokon pravi:

    Antipatična gospodična, vokalno paše skupaj s Cviklom.

  8. usperna pravi:

    Neokon, pozovi jo, da se izjasni o Mercatorju. Mogoče bo Cvikel prišel nazaj Zanesljiv polom Gasparija!

Komentiraj