Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zavrača očitke SDS

6. julij 2007 ob 19:07 | Denis Sarkić |

Javni protest treh poslancev SDS nad ravnanjem predsednika komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Pavleta Gantarja (NP), ker ni sklical nadaljevanja nujne seje in s tem pogovora z nekdanjim direktorjem Slovenske obveščevalno varnostne agencije (Sova) Iztokom Podbregarjem, je po mnenju Gantarja “poskus pritiska na predsednika komisije, da se primer politizira, namesto da bi se obravnaval v miru in diskretnosti, da bi prišli resnici do dna”.

“… od leta 1988 naprej nisem mirnega dopusta, ne pričakujem da ga bom tudi letos …”

Predsednik komisije je pojasnil, da v dneh pred zasedanjem državnega zbora komisije ni bilo mogoče sklicati zaradi prezasedenosti odborov in zaposlenosti članov komisije. Pogovor s Podbregarjem je po njegovem prepričanju mogoče prav tako opraviti po 15. avgustu oz. raje še prej. Ob tem je še poudaril, da članov komisije dejstvo, da se še niso pogovarjali s Podbregarjem, nikakor ne bo motilo in bodo v tem času opravili nekatera poizvedovanja na Sovi.

Jožef Jerovšek, Miro Petek in Rudolf Petan so danes izrazili javni protest nad ravnanjem Gantarja, ker ob obvestilu o nenavadno dolgem 40-dnevnem dopustu svetovalca predsednika republike za nacionalno varnost Podbregarja ni sklical nadaljevanja nujne seje, na kateri bi se opravil pogovor z njim. Poslanci se sprašujejo, “ali kdo potrebuje dodaten čas za pripravo odgovorov, saj vse skupaj spominja na koordinacijo med neaktivnostjo predsednika komisije in odhajanjem na dopust”.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. joj pravi:

    Gantar seveda blefira,(saj ga poznamo iz druge zgodbe),tudi njegova izjava pred dnevi je bila pomankliva in neargumentirana.Poslužuje se polresnic,kar so pa največje laži!

  2. Julija pravi:

    Meni pa delujejo njegove izjave zelo verodostojno. Iz katere druga zgodbe pa ga poznamo? To vendar ni Matjaž Gantar, anpak dr. Pavel Gantar, poslanec.

  3. joj pravi:

    Oh tega gantarja smo gledali dost časa po TV, je pravi lol

  4. Julija pravi:

    Aham, razumem, obotožuješ ga, da naklada samo zato, ker si ga velikokrat videl/-a na TV. Zanimiv razlog.

  5. joj pravi:

    re: julija,
    ma ti pojma nimaš ali pa si plačana za dezinformacije

  6. hm pravi:

    Joj, “pomankliva” je vaša pismenost. Na slepo ugibam - morda se motim - da je vaš najljubši politik premier Janša, ali pa je vsaj med “top 3″. Morda ne veste, da je dr. Gantar ustanovni član Bavčarjevega odbora za človekove pravice, ki je Janšo reševal iz zapora. In če še enkrat ugibam, vam to verjetno nič ne pomeni. Gotovo je blefiral tudi takrat, kajne?

  7. 1tastar pravi:

    Točno tako!

    Saj se spozna na vse: človekove pravice, informacijsko družbo, okolje, vohunstvo; idr.

    Drugi Jelinčič!

  8. Julija pravi:

    In na kaj vse spozna predsednik vlade?

  9. 1tastar pravi:

    Njemu pa itak narekujejo pametnejši, on pa govori “na pamet”

  10. pika pravi:

    koga in kaj skriva?

Komentiraj