Monday 30. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Show v aferi Perić

6. julij 2007 ob 17:24 | Denis Sarkić |

Danes je končno prišlo do soočenja direktorja DURS Ivana Simiča in davčnega inšpektorja, ki je bil dvakrat odpuščen in potem spet vzet v službo - Đorđa Perića. Pred komisijo, ki preučuje domnevno oškodovanje pri gradni pediatrične knjige je bilo živahno. Na koncu so sejo celo zaprli za javnost. Na seji sta sedeli tudi dve priči presenečenja, ki imata veliko zamer do inšpektorja Perića, zato smo novinarji z veseljem posneli njuni zgodbi v predverju sejne sobe.

Moža, ki sta povedala nekaj krepkih o Periću - Babačić in Omahen:


“To je en največji lažljivec na tem Balkanu, kot njegova bratija pri Haagu.”

Simič odgovarja poslancem pred komisijo:


“… jaz nimam nobenega klienta in drugo, podjetje Domna Zavrla ni sklenilo pogodbe s podjetji, ki so v moji lasti, ampak samo z enim mojim podjetjem.”

Soočenje in zaprtje seje:


“Ta informator gospoda Simiča razlaga, da mi gospod Simič pripravlja tretjo odpoved.”

Simič pred novinarji:

Perić pred novinarji:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 25 x komentirano
  1. Boris pravi:

    sinhronizacija zvok in video sepa

  2. Marko Bratuš pravi:

    @ Boris
    Popravljeno. Hvala za opozorilo!

    Marko

  3. bk pravi:

    Simič je bil pred leti stečajni upravitelj v zadevi Kompas consulting. Veliko upnikov, in velike terjatve Kompas consultinga do Rusije. Upnikom je obljubljal, da bo terjatve izterjal in je v ta namen tudi odpotoval v Rusijo. Po povratku je o terjatvah molčal, odstopil je kot stečajni upravitelj in se začel ukvarjati z davčnim svetovanjem. Med upniki je prevladovalo mnenje, da je v Rusiji terjatve vnovčil in denar spravil v svoj žep. Zanimiva zgodba. Dogajala se je v letu 1997 ali 1998. Spis je na Okrožnem sodišču v Ljubljani, če koga zanima raziskovalno novinarstvo.

  4. Ivan Simič pravi:

    bk

    Pozabil si še povedati, da je bil stečaj uveden 20.05.1995, da v Rusijo nisem potoval sam, da so terjatve bile prodane z zbiranjem ponudb v Sloveniji in je to zbiranje ponudb odobril stečajni senat ter če se prav spomnim tudi upniški odbor in da se vsa ta dokumentacija nahaja v stečajnem spisu. Prav tako nisem nikoli obljubljal, da bodo vse terjatve izterjane. Iz dokumentacije je tudi razviden razlog uvedbe stečaja.

    Verjamem, da po neuspehu s pediatrično kliniko moraš iskati še naprej.

    Ivan Simič

    P.S. V kolikor boš raziskoval še naprej, ti sporočam, da sem leta 1255, sodeloval v vojni med dvema grofijama v Nemčiji ter, da sem po zmagi dobil v upravljanje manjši grad. Takrat smo ga pozabili vpisati v zemljiško knjigo. Mogoče koga zanima.

  5. matic pravi:

    Mal fajhen mi Peric deluje :)

  6. Morska pravi:

    IS: A se lahko grad najame? Koliko pride finančno recimo ena nočitev?

  7. siruche pravi:

    Sindrom ASK: Dokler so vsi imeli koristi od ribarjenja v kalnem, so bili tiho. Potem pa, kot je to ponavadi, se je nekdo čutil izigranega in ribe so se začele med seboj jesti. Prepričan sem, da se bo podoben scenarij pojavil pri trgovini z orožjem. Bojim se, da se bo takrat uresničila tista svetopisemska: Prvi bojo zadnji in zadnji bojo prvi.

    Najbolj mi je žal človeka, ki je za majhen denar prodal nepremičnino.

    Moj nasvet: Če rabite kako popravilo ali servis v hiši (ali kje drugje), nikoli ne najemite prijatelja. Kajti na koncu bosta postala najhujša sovražnika.

    PS Najceneje pride skozi življenje tisti, ki se uči na tujih napakah.

  8. D_F pravi:

    Ne me jebat, pa kakšne klovne bo Simić vlačil po sejah komisije. Morala šefa DURSA je na podnu, ministra Bajuka pa še kakšen meter nižje

  9. Schlager pravi:

    D_F

    Tisti, ki jih je Simič pripeljal so vsaj trezni, za razliko od zadrogiranega Perića (ali je pa v šoku ž, ker je bil razkrinkan)

  10. Bota112 pravi:

    No ne vem več kaj naj si mislim? Še v otroških vrtcih so bolj resni. Hmm, kaj pa če je vse skupaj samo dimna zavesa??
    Kaj pa prave teme, kdaj se bomo o teh pogovarjali?

  11. est pravi:

    Slovenski davkoplačevalci vsaj enkrat imejte jajca kot g.Omahen(vsaj mislim, da se tako piše) in povejte koliko ste plačali podkupljivim davčnim inšpektorjem za njihove usluge.
    Javna uprava pod “komando” ministra Viranta je že veliko bolj prijazna.Prav tako se mora to zgoditi tudi na DURS-u.Davke je pač treba plačevati, vendar to ne sme biti odvisno od samovolje določenih inšpektorjev.

  12. Mirjana pravi:

    Javna uprava pod vodstvom g.Viranta je dosegla svoj namen. In to je dosegla z ustrahovanjem uradnikov ter prisilo!! na “lojalnost”…komu?,…ja nadrejenemu vendar !
    Posledično slednje pomeni izničenje stroke,…ostali so nam le še “eksperti” v upravnem postopku ter cvetke v “lojalnosti”.
    In kako izgleda v praksi ta tako hvaljeni ZJU (zakon o javnih uslužbencih)?.

    Torej, ker si po presoji nadrejenega premalo “lojalen” po Virantovo “elastičen” te le ta vrže na cesto kar tako …po krivdnem razlogu (pa če le ta obstaja ali pa ne). Strokovno se tej svinjariji reče…”.Izredna odpoved pogodbe o delu”. Seveda, posledice takšne odpovedi na uradnika nimajo nič skupnega z zagotovili osnovnih človekovih pravic, ki nam jih ustava jamči. Recimo, toliko opevani princip “vsakdo je nedolžen, dokler mu krivda ni dokazana” pri ZJU pade v vodo. Tukaj si od trenutka, ko si “pisemce-odpoved” podpisal popolnoma brezpraven in isti hip sankcioniran do kraja…seveda, dokler ne dokažeš na maratonskem sojenju, da imaš prav, kar pa traja mimogrede najmanj! 2 leti.
    Gospod nadrejeni v javnem sektorju zelo dobro ve, da mu zadošča en bebavi odvetnik, ki bo zadevo vlekel do onemoglosti (kar mu bo pomagalo sodstvo s svojim počasnim mletjem). In če slučajno preživiš in dosežeš svoj prav,….je jasno. Nadrejeni ne bo z ničemer odgovarjal, denar ti bo povrnjen, a ne bo šel iz žepa nadrejenega temveč iz žepa davkoplačevalcev, tudi vas,…est, bota, schlager…..Pa še to, rada bi videla vas, ki bi se v korist prav NAS DAVKOPLAČEVALCEV tako izpostavili..kot se je po vaši presoji drogirani Perič.!?…..
    Žalostno je, da sindikat v javnem sektorju še do danes ni vložil presoje ustavnosti ZJU, saj je več kot jasno, da le ta dobesedno spodbuja ustrahovanje, šikano ter mobbing na delavnem mestu….seveda brez nikakršnih osebnih materialno pravnih odgovornosti….toliko opevana EU je že kar nekaj postorila na tem področju …

    Kakšen argument g. Simič pa stresate iz rokava?…imate vzporedno svetovalno podjetje in navajate…”tisti, ki me pozna ve da sem pošten in kredibilen?”….gospod Simič, tisti, ki mene pozna ve tudi da sem čisto ok!, pa,…???? je to argument ???
    p.s.
    Kako to, da ste sedaj, ko postaja stvar bolj resna najeli odvetnika Čeferina?, a niste izjavili, da je Matoz zelo sposoben?, kaj je s spolno nadlegovano gospo, zaradi katere je Perič letel?…(drugič)…?……

    Priče, ki jih je navlekel gospod Simič se nekomu zdijo trezne,… morda, …a je to tudi vse, kar se lahko ugotovi. (alkotest). Le kje jih je staknil?

    LP Mirjana Čakardič

  13. 1tastar pravi:

    Le kje je dobra, stara SDK?

    Smo se z inšpektojem skupaj zapili in je bilo vse v redu. Zdaj pa tak cirkus!

    Če bi kdo žaloval za yugo, bi to moral biti jaz. “…svetliš suncem obasjana….”

  14. 1tastar pravi:

    Prekmalu pritisnil objavi:

    “… ponosito sred Balkana…”

  15. matic pravi:

    Tole hrvati posiljajo svoje agente gor, da kot price minirajo ugled Perica in posredno opozicije. To so povracilni ukrepi za skodo(vladno krizo), ki jo jo povzrocil Rop za svojimi izjavami o prisluskovanju in dogovarjanju za incidente.

  16. Hanza pravi:

    Naprej SOVA zdej pa DURS. Treba je razsuti zadevo. Do konca!

    Zgodba bo zanimiva,…in vroca. To je zgodba za ljudi,..volilce. Kaj pa ostali problemi v drzavi? Gospodarstvo,…inflacija? Baje se nam ne piše dobro.

  17. Feminist Plut pravi:

    Ponavadi se s svojo izobrazbo radi ponašajo tisti, ki so do nje težko prišli.

  18. kint pravi:

    meni osebno oba delujeta prevaranta in lažnivca.

  19. FizicniRadnik pravi:

    Pa momci pojma nimate. Simič je genij. Pa da vidimo, če vam ga bo uspelo zašiti.

  20. FizicniRadnik pravi:

    To me malce spominja na Monty Python-e.
    Sicer fanje v showu nimajo še ta prave štimunge.
    Ampak do jeseni se bodo že navadl.

  21. krucifix pravi:

    notthingamski šerifi so vsi isti…simič ali perić ? you say tomato I say tomato … zdaj delaš in guljufaš za ene zdaj za druge …

  22. krucifix pravi:

    “ni me nategnil, ampak me je prevaral” - perić je pa res ena moška svinja, niti fukala nista pa je že skočil čez plot

  23. Boris pravi:

    I want some more…

    to bo se zanimivo… clovk ne zna niti dobro slovensko govorit, ups kaj je to slovenscina, pa “bere casopis”… se dobro, da ve kaj je to… in tam je prebral, da je zadeva v DZju? no, no…

    bomo videli kdo je (naj)boljsi igralec pokra, ker se ena stran malo skriva in postaja zivcnAAAAAAAAAA

  24. Robert pravi:

    Hmm,zanimivo en “jugo-obračun” pred tv kamerami za “dobra stara vremena” PERIĆ Vs SIMIĆ,ampak kot vedno,je zadaj še precej ljudi,katerim izzid ne bo všeč,kdo bo zmagal DESNICA+velepošteni Simić, ali LEVICA in velepošteni Perić ? Pa to je tako,kot če bi se na javni tribuni švercar drl na ves glas,da je videl tatu,ko je ta nekaj ukradel !? Mislem,pa a smo res tako neumni,da bomo dopustili zmagovalca!? Obadva pašeta v ČUZO! skupaj z svojimi botri

  25. erim, ne. pravi:

    Spostovani,
    zanima me ce se da pri vas dobiti posnetek celotne izjave, najbolj pomebnega clena v aferi peric, gospoda Erima Babcica. Bil bi vam zelo hvalezen, ce mi le tega posljete na moj mail, kajti je eden redkih,ki vedo kaj govorijo in je odkrito povedal da so oropal njega in njegovo nepremicnino cist do konca, poleg tega pa mu niso naredili niti skarpe. Res je malo ljudi, ki lahko v javnosti predstavijo svoje tezave in dajo pred celotno slovenijo vse karte na mizo.

Komentiraj